Vezi sidebar
Whipped body butter, de Sibel Grigore
03.07.2015
Razvan Mottok
1.183 vizualizări

 

Am folosit acum câţiva ani un produs pentru corp pe care mi-l luasem din Statele Unite şi care se numea chiar “whipped body butter”, ceva de genul frişcă din unt, pentru corp. Avea o aromă puternica de citrice şi mi s-a potrivit perfect, pentru că mai mereu am pielea uscată pe corp şi am nevoie de o hidratare specială.

Întrebarea mea stăruia încă de atunci: cum se face oare frişca asta? Şi acum am descoperit care este reţeta şi modul în care se prepară. Nu este nimic complicat, vă trebuie doar puţină răbdare şi câteva ingrediente simple, pe care oricum le aveţi în casă daca sunteţi pasionaţi de realizarea propriilor produse de îngrijire. Şi obţineţi un preparat cosmetic organic, la voi în casă, nu ingrediente pe care le alegeţi voi, poate chiar de la magazinul online de produse bio

Ce trebuie ca să faceţi reţeta:

   - 4 linguri de ulei de cocos bio
   - 2 linguri de unt de shea bio, nerafinat
   - 10 picături de Vitamina E
   - 10 – 15 picături de ulei esenţial bio, după preferinţe (şi de data asta eu am ales levănţica, dar merge foarte bine şi uleiul esenţial bio de frunze de portocală dulce).
   - un bol pentru amestecul de uleiuri
   - un robot de bucătărie
   - un vas steril, cu capac, pentru a păstra crema

      

Ce trebuie să stiţi:

1. Uleiul de cocos trebuie să fie puţin mai moale. Dacă îl păstraţi în frigider, vă recomand să îl scoateţi cu aproximativ 2 ore înainte.
2. Untul de shea trebuie să fie topit - vă recomand la bain-marie. Atenţie, nu îl ţineţi decât 30 de secunde, altfel va fi cald şi compoziţia nu se va lega. Dacă l-aţi tinut mai mult, lăsaţi-l întâi să se răcească.

Cum se realizează?

Puneţi toate ingredientele în castron şi mixaţi.  Mixarea poate dura chiar şi 30 de minute, deoarece crema obţinută trebuie să arate exact ca o frişcă foarte inchegată, sau ca o bezea (se vede în fotografii). Trebuie să stea în castron dacă îl întoarceţi invers (ştiţi voi… deasupra capului).

                 

La început toată combinaţa va avea o textură uşor lichidă, dar pe măsură ce mixaţi, ea se va transforma şi se va întări. Durata de mixare poate fi diferită, în funcţie de cât de puternic este mixerul sau robotul vostru de bucatarie. Eu am folosit unul manual şi a durat mai mult.

Toată aceasta compoziţie o păstrati într-un borcan şi puteţi folosi crema obţinută pe tot corpul, după duş sau în orice alt moment al zilei.

Ţinând cont că este vară şi este foarte cald, nu vă recomand să faceţi o cantitate foarte mare, pentru că este posibil să se mai topească (depinde de ce temperatură aveţi în casă). Ori, o puteţi păstra la frigider.

Mulţumesc şi succes la bătut frişca!

Sibel Grigore, cosmetician

Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.