Top 5 alimente pentru vedere
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
E adevărat că înaintarea în vârstă presupune cel mai adesea slăbirea vederii. De asemenea, un număr mare de ore petrecute regulat în fața calculatorului sau un efort ocular prelungit poate afecta în timp sănătatea ochilor. Alimentele pe care le consumăm ne pot însă ajuta să reducem declinul vederii cu nu mai puțin de 25% !
O vedere bună începe cu alimentele pe care le punem în farfuria noastră în fiecare zi. Nutrienți precum acizii grași omega 3, luteină, zeaxantină, vitamina C sau E pot preveni degenerarea maculară, cataracta și alte probleme oculare asociate cu înaintarea în vârstă.
1. Spanac
Conțin luteină și zeaxantină – antioxidanți care previn degenerarea maculară și cataracta.
2. Morcovi
Conțin betacaroten, un tip de vitamina A care ajută retina și alte părți ale ochiului să funcționeze optim.
3. Migdale
Bună sursă de vitamina E care protejează ochii de atacul radicalilor liberi și previne degenerarea maculară datorată înaintării în vârstă.
4. Somon
Bogat în acizi grași de tipul DHA care se regăsesc la nivelul retinei și al căror conținut scăzut este corelat cu sindromul ochilor uscați.
5. Broccoli
Conținut ridicat de vitamina C care reduce riscul de slăbire a vederii și riboflavină care permite adaptarea ochilor la lumină.
Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursele noastre:
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: