Vezi sidebar
Brioșe cu afine
25.02.2021
Diana Mottok
572 vizualizări

Ingrediente

  • 90 g făină de migdale
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 45 g eritritol
  • 1/4 linguriță sare de Himalaya
  • 60 g unt topit (poți înlocui untul cu ulei de cocos, doar că schimbă gustul brioșei cu unul mai pronunțat de nucă de cocos)
  • 2 linguri de lapte de migdale (sau alt lapte vegetal precum cel de cocos, de macadamia sau nuci caju)
  • 2 ouă mari
  • 20 picături de stevia lichidă
  • 70 g afine proaspete (dacă totuși vrei să folosești afine congelate, decongelează-le din timp și scurge bine excesul de apă)
  • 1 linguriță extract de vanilie
afine

Mod de preparare

  1. Pentru început, unge tava specială cu forme pentru brioșe sau aranjează în ea hartiile speciale pentru copt brioșe. Încălzește cuptorul la 180°C.
  2. Într-un castron mare, pune untul și topește-l la baie de abur sau în cuptorul cu microunde, asigurându-te că mergi pe intervale de 20-30 de secunde, astfel încât untul să nu se încălzească prea tare.
  3. Adaugă restul ingredientelor, mai puțin afinele. Amestecă ingredientele cu ajutorul unui mixer manual sau cu un tel până capătă o consistență uniformă. Asigură-te că făina de migdale nu face cocoloașe, iar extractul de vanilie și praful de copt sunt distribuite uniform.
  4. După ce obții o consistență uniformă, încorporează ușor afinele.
  5. Împarte uniform aluatul în 8 părți egale și pune-le în forma de brioșe, apoi bagă-le la cuptor timp de 22-25 de minute. Pentru a verifica dacă brioșele s-au copt, înfige o scobitoare într-una dintre brioșe. Dacă scobitoarea rămâne curată, atunci brioșele sunt gata.
  6. Lasă-le să se răcească timp de 5-10 minute înainte de a le scoate din forme. Dacă le scoți prea devreme, acestea se vor lipi de tavă sau de ambalaje sau se vor sfărâma.
  7. Păstrează-le într-un recipient etanș la frigider timp de până la 5 zile.

Poftă bună!

Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Sursa: ketoconnect

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.