Brioșe cu afine
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Ingrediente
- 90 g făină de migdale
- 2 lingurițe de praf de copt
- 45 g eritritol
- 1/4 linguriță sare de Himalaya
- 60 g unt topit (poți înlocui untul cu ulei de cocos, doar că schimbă gustul brioșei cu unul mai pronunțat de nucă de cocos)
- 2 linguri de lapte de migdale (sau alt lapte vegetal precum cel de cocos, de macadamia sau nuci caju)
- 2 ouă mari
- 20 picături de stevia lichidă
- 70 g afine proaspete (dacă totuși vrei să folosești afine congelate, decongelează-le din timp și scurge bine excesul de apă)
- 1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
- Pentru început, unge tava specială cu forme pentru brioșe sau aranjează în ea hartiile speciale pentru copt brioșe. Încălzește cuptorul la 180°C.
- Într-un castron mare, pune untul și topește-l la baie de abur sau în cuptorul cu microunde, asigurându-te că mergi pe intervale de 20-30 de secunde, astfel încât untul să nu se încălzească prea tare.
- Adaugă restul ingredientelor, mai puțin afinele. Amestecă ingredientele cu ajutorul unui mixer manual sau cu un tel până capătă o consistență uniformă. Asigură-te că făina de migdale nu face cocoloașe, iar extractul de vanilie și praful de copt sunt distribuite uniform.
- După ce obții o consistență uniformă, încorporează ușor afinele.
- Împarte uniform aluatul în 8 părți egale și pune-le în forma de brioșe, apoi bagă-le la cuptor timp de 22-25 de minute. Pentru a verifica dacă brioșele s-au copt, înfige o scobitoare într-una dintre brioșe. Dacă scobitoarea rămâne curată, atunci brioșele sunt gata.
- Lasă-le să se răcească timp de 5-10 minute înainte de a le scoate din forme. Dacă le scoți prea devreme, acestea se vor lipi de tavă sau de ambalaje sau se vor sfărâma.
- Păstrează-le într-un recipient etanș la frigider timp de până la 5 zile.
Poftă bună!
Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursa: ketoconnect
TAG-uri: