Vitamina B3
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Vitamina B3 sau niacina este esențială pentru organism. Intervențiile sale în multe reacții metabolice o fac o vitamină foarte importantă. Vitamina B3 s-a dovedit a fi eficientă în tratarea colesterolului ridicat și în combaterea tulburărilor de piele. Cu toate acestea, atât o deficiență de vitamina B3, cât și un exces al acestei vitamine pot avea consecințe grave.
Caracteristici vitamina B3:
- Vitamina B3 este solubilă în apă, are rol hipocolesterolemic și protector împotriva aterosclerozei;
- Îmbunătăţeşte mobilitatea articulaţiilor;
- Previne diabetul;
- Protejează inima;
- Vitamina B3 ajută la funcționarea sănătoasă a creierului.
Vitamina B3 se găsește în majoritatea alimentelor, în special în alimentele de origine animală.
Lista de alimente bogate în vitamina B3:
- Spanac
- Carne de pui
- Carne
- Alune
- Peşte
- Ciuperci
- Ficat
- Cartofi
- Roşii
Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: