Vezi sidebar
Vitamina B3
27.02.2021
Laur
920 vizualizări

Vitamina B3 sau niacina este esențială pentru organism. Intervențiile sale în multe reacții metabolice o fac o vitamină foarte importantă. Vitamina B3 s-a dovedit a fi eficientă în tratarea colesterolului ridicat și în combaterea tulburărilor de piele. Cu toate acestea, atât o deficiență de vitamina B3, cât și un exces al acestei vitamine pot avea consecințe grave.

 

Vitamina B3

 

Caracteristici vitamina B3:

  • Vitamina B3 este solubilă în apă, are rol hipocolesterolemic și protector împotriva aterosclerozei;
  • Îmbunătăţeşte mobilitatea articulaţiilor;
  • Previne diabetul;
  • Protejează inima;
  • Vitamina B3 ajută la funcționarea sănătoasă a creierului.

Vitamina B3 se găsește în majoritatea alimentelor, în special în alimentele de origine animală.

Lista de alimente bogate în vitamina B3:

  1. Spanac
  2. Carne de pui
  3. Carne
  4. Alune
  5. Peşte
  6. Ciuperci
  7. Ficat
  8. Cartofi
  9. Roşii

Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.