Supă de linte roșie
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
6 porții:
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mică tăiată felii julien
- 1 morcov feliat
- 2 tulpini țelină tăiate cuburi
- 4 căței usturoi zdrobiți
- 1 linguriță chimion
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță pudră de ghimbir
- 1 linguriță sare
- 4 căni supă de legume
- 2 căni apă
- 1 conservă de roșii bucăți
- 1 cană și jumătate de linte roșie
- 1 lămâie
Mod de preparare:
- Într-o oală pentru supă, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adăugă apoi ceapa, morcovul și țelina și călește-le aproximativ 5 minute sau până când ceapa devine translucidă.
- Pune usturoiul, chimenul, turmericul, pudra de usturoi, pudra de ghimbir, sarea și amestecă totul. Acoperă cu un capac.
- Lasă-le să se întrepătrundă timp de 2 minute, pentru a se îmbina aromele, apoi adăugă supa de legume, apa, roșiile și lintea roșie. Amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute, până când lintea roșie devine moale.
- Oprește focul și adaugă sucul de lămâie, sare și piper dacă simți nevoia.
- Folosește blenderul pentru o textură cremoasă și gata. Servește supa ornată după preferințe.
Laura, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.