Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
5 beneficii ale seminţelor de quinoa
21.11.2018
Ioana Mocanu
1.178 vizualizări

Superalimentele îți oferă superbeneficii!

Semințele de quinoa sunt recunoscute pentru proprietățile lor benefice, mai ales în anotimpul rece, având capacitatea de a proteja organismul.

Tu ți-ai pregătit proviziile pentru iarnă?

Dincolo de acestea, îți mai ofer 5 motive pentru care ar trebui să consumi semințele de quinoa în mod regulat:

 

5 beneficii ale semintelor de quinoa - Video Republica BIO  

 

1. Sunt foarte bogate din punct de vedere nutritiv

- 100g de quinoa conțin aprox. 4g de proteine și 2,5g de fibre

2. Nu conțin gluten

- sunt recomandate persoanelor care suferă de astfel de intoleranțe sau de alte afecțiuni ce pot fi agravate de consumul de gluten.
Atenţie: deşi quinoa nu conţine gluten în mod natural, produsele pot proveni din medii contaminate. Te sfătuiesc să verifici dacă sunt certificate ca fiind fără gluten!

3. Îmbunătățesc rata metabolică, ajutând la reducerea zahărului din sânge

- conținutul de vitamina B2 ajută la energizarea organismului

4. Sunt o sursă foarte bună de calciu

- calciul regăsit în semințele de quinoa se asimilează mai ușor în organism decât calciul din lapte

5. Stimulează sistemul imunitar

- datorită conținutului bogat de vitamine și de minerale, semințele de quinoa sunt aliatul tău ideal în perioadele în care sistemul imunitar este slăbit

 

5 beneficii ale semintelor de quinoa - Republica BIO

 

Surse:

Quinoa, cooked Nutrition facts and Calories
In vitro starch digestibility and in vivo glucose response of gluten-free foods and their gluten counterparts
The health benefits of quinoa

 

Ioana, Laur și Răzvan, Republica BIO

Copyright Republica BIO

 

 

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.