Vezi sidebar
Alimente care ne protejează vederea
13.07.2020
Ruxi Comsa
330 vizualizări

 

Alimente care ne protejează vederea

 

Morcovi

conțin betacaroten

Acesta este un precursor al vitaminei A care ajută retina și alte părți ale ochiului să funcționeze adecvat.

Somonul

(și alte tipuri de pește gras)

este bogat în DHA

un acid gras care se regăsește la nivelul retinei, iar niveluri scăzute au fost asociate cu sindromul ochiului uscat.

Nucile

reprezintă o sursă bună de vitamina E

Aceasta protejează ochii de atacul radicalilor liberi, poate întârzia apariția cataractei și a degenerării maculare datorate vârstei.

Fasolea

reprezintă o bună sursă de zinc

Acesta e un mineral vital pentru ochi, ajutând la producția de melanină care protejează ochii și la vederea nocturnă.

Broccoli

(varză de Bruxelles, ardei gras)

conține vitamina B2

Vitamina B2 sau riboflavina ajută ochiul să se adapteze la modificarea intensității luminii.

Spanacul

(și alte legume cu frunze verzi)

conține luteină și zeaxantină

Acești antioxidanți scad riscul de cataractă și degenerare maculară.

Avocado

conține luteină

Luteina este un antioxidant natural care ne ajută să ne menținem vederea sănătoasă odată cu înaintarea în vârstă.

Citricele

conțin vitamina C

Aceasta reduce riscul de degenerare maculară și cataractă.

 

Nou
În stoc
lipseşte momentan
Vânzare Accelerată
130,28 lei

Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.