Alimente care ne protejează vederea
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Morcovi
conțin betacaroten
Acesta este un precursor al vitaminei A care ajută retina și alte părți ale ochiului să funcționeze adecvat.
Somonul
(și alte tipuri de pește gras)
este bogat în DHA
un acid gras care se regăsește la nivelul retinei, iar niveluri scăzute au fost asociate cu sindromul ochiului uscat.
Nucile
reprezintă o sursă bună de vitamina E
Aceasta protejează ochii de atacul radicalilor liberi, poate întârzia apariția cataractei și a degenerării maculare datorate vârstei.
Fasolea
reprezintă o bună sursă de zinc
Acesta e un mineral vital pentru ochi, ajutând la producția de melanină care protejează ochii și la vederea nocturnă.
Broccoli
(varză de Bruxelles, ardei gras)
conține vitamina B2
Vitamina B2 sau riboflavina ajută ochiul să se adapteze la modificarea intensității luminii.
Spanacul
(și alte legume cu frunze verzi)
conține luteină și zeaxantină
Acești antioxidanți scad riscul de cataractă și degenerare maculară.
Avocado
conține luteină
Luteina este un antioxidant natural care ne ajută să ne menținem vederea sănătoasă odată cu înaintarea în vârstă.
Citricele
conțin vitamina C
Aceasta reduce riscul de degenerare maculară și cataractă.
Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: