Vezi sidebar
Shaorma cu Jackfruit [rețetă vegană]
05.04.2019
Ruxi Comsa
572 vizualizări

Nu v-ați putea imagina că un aliment vegan poate fi atât de gustos și de asemănător cărnii încât să vă întrebați de ce se hrănește lumea cu carne de pui, până nu gustați un preparat gen burger, tacos, shaorma, care în mod normal are multe calorii și nu e prea indicat pentru sănătatea noastră, dar în varianta ultralight și ultrasănătoasă cu pulpă de Jackfruit.

Vă asigurăm că o să vă întrebați de ce să mai mâncați carne în continuare când Republica Bio vă oferă această variantă vegetariană perfectă.

 

Shaorma cu Jackfruit - Video Republica BIO

 

Iată de ce ingrediente aveți nevoie:

1 conservă de Jackfruit

1 linguriță boia de ardei dulce

1 linguriță pudră de usturoi

½ linguriță sare

¼ linguriță piper negru măcinat

¼ linguriță boia de ardei iute

1-2 linguri sos Barbeque (vegan)

Republica BIO

Artizani de sănătate

Republica BIO

Artizani de sănătate

Republica BIO

Artizani de sănătate

1 roșie tăiată felii

1 ceapă mică tăiată rondele

1 castravete murat tăiat rondele

Salată de varză proaspătă cu oțet și ulei de măsline

Felii de cartofi coapte la cuptor

Lipii din făină integrală

Sos barbeque / ketchup dulce sau picant

Maioneză vegetală (smântână vegetală dreasă cu muștar și zeamă de lămâie)

Cum se prepară:

  1. Clătiți, scurgeți și tapotați bucățile de Jackfruit cu un șervet ca acestea să fie uscate.
  2. Desfaceți bucățile de Jackfruit în fâșii precum cele de shaorma.
  3. Amestecați toate condimentele împreună cu sosul Barbeque.
  4. Turnați peste fâșiile de Jackfruit și, cu ajutorul unei spatule de lemn, asigurați-vă că mixul de condimente și sos le acoperă uniform.
  5. Încingeți o tigaie încăpătoare la foc mediu și apoi adăugați 1-2 linguri de ulei, după care fâșiile de Jackfruit.
  6. Adăugați puțină apă ca să diluați sosul Barbeque, astfel încât bucățile de Jackfruit să fiarbă în lichid timp de 20 de minute la foc mic spre mediu, chiar 30 de minute pentru o aromă mai intensă, în tigaia acoperită cu un capac.
  7. După acest interval, îndepărtați capacul și lăsați timp de 2-3 minute la foc mai puternic pentru a se rumeni.
  8. Serviți în lipie cu cartofi prăjiți (sau la cuptor ca să fie mai sănătoși), cu rondele de ceapă, felii de roșii, castraveciori murați, salată de varză proaspătă și orice alt ingredient care vă mai tentează atunci când poftiți la o shaorma.
  9. Adăugați sos barbeque sau ketchup dulce sau picant și, în loc de maioneza plină de calorii, un sos din smântână vegetală cu muștar și puțină lămâie.

 

Shaorma cu Jackfruit - Republica BIO

 

Citeşte aici despre cele 7 motive pentru care să incluzi Jackfruit în alimentație

 

Ruxi şi Laur, Republica BIO

Copyright Republica BIO

 

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.