Vezi sidebar
Produsele cosmetice coreene – care e secretul lor?
13.01.2021
Ruxi Comsa
23 vizualizări

Produsele cosmetice coreene au câștigat atenția întregii lumi prin calitatea și efectele lor extraordinare. Noi, cei de la Republica BIO, am vrut să aflăm cât mai multe despre ele. Ne-am informat și am fost atât de entuziasmați de reputația și eficacitatea lor, încât am decis să le includem în portofoliul nostru de produse pentru a vi le pune la dispoziție și a vă bucura și voi de beneficiile lor.

Dar ce face cosmeticele coreene atât de speciale? În Coreea, există o adevărată cultură a frumuseții tenului. Pentru coreeni, ceea ce este important nu e atât un machiaj care să camufleze imperfecțiunile pielii, ci un ten aproape de perfecțiune.

Atât femeile, cât și bărbații depun eforturi pentru a-și proteja și îngriji pielea. Fie că folosesc umbrele de soare pentru a se feri de radiațiile solare sau beau ceai cu antioxidanți pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii, coreenii consideră că îngrijirea pielii reprezintă un cumul de practici care trebuie puse în practică pentru rezultate cu adevărat spectaculoase.

 

Ritualul coreean de îngrijire a tenului - Video Republica BIO

 

Iată câteva dintre principalele motive pentru care cosmeticele coreene se numără printre cele mai bune din lume.

1. Nu camuflează, ci tratează

Dacă tendința în Occident este, după cum scriam mai sus, de a ascunde imperfecțiunile tenului cu fond de ten, pudra de ten, concealer și alte produse de machiaj, în Coreea și în Asia în general, pe de altă parte, preocuparea este de a îmbunătăți aspectul natural al pielii. De aceea, companiile asiatice producătoare de cosmetice s-au concentrat asupra creării de cosmetice de top, bazate pe ultimele inovații din domeniu pentru a combate orice imperfecțiuni ale tenului.

2. Inovație și testare clinică fără compromisuri

Numeroase dintre produsele cosmetice și de machiaj de ultimă generație provin din Coreea. De la texturi și mixuri de ingrediente unice, la ambalaje care permit o aplicare simplă și rapidă, industria cosmetică din Coreea a surprins întreaga lume.

Produsele cosmetice realizate acolo sunt testate extrem de atent în laboratoare performante pentru a se garanta siguranța pentru sănătatea consumatorului și eficacitatea acestor produse. Ele se bazează totodată pe tehnologii puțin cunoscute sau utilizate în lumea vestică precum extracția și fermentația.

Femeile din Coreea nu sunt loiale unei mărci anume, precum în Europa. Asta deoarece, din păcate, se poate întâmpla să plătim doar marca și ambalajul, iar conținutul să nu fie cu nimic mai bun decât al unui producător de cosmetice ieftine și slab calitative. Femeile din Coreea, însă, încearcă produse până găsesc cel mai eficient produs în cazul lor, indiferent de ambalaj și de marcă. Acest lucru face ca firmele producătoare să fie extrem de interesate să dezvolte produse cosmetice care dau într-adevăr rezultate.

3. Ingrediente naturale și formule delicate

În mod tradițional, menținerea frumuseții în Coreea este bazată pe utilizarea de ingrediente naturale transmise din generație în generație. Această tradiție continuă și astăzi prin formule cosmetice care tind să evite chimicalele puternice și să folosească în schimb ingrediente naturale.

Compoziția cosmeticelor coreene este aproape în întregime realizată din ingrediente naturale, din care numeroase sunt tipice culturii orientale fiind greu de găsit în produsele noastre europene. De exemplu, coreenii utilizează ginseng sălbatic sau ulei din gălbenuș de ou, extrem de eficace în combaterea semnelor de îmbătrânire sau alte extracte și substanțe cu eficacitate recunoscută.

4. Varietate și produse atent personalizate

Nu există produse cosmetice care se potrivesc tuturor, la fel cum nici hainele nu arată la fel pe toată lumea. Pielea fiecărei persoane este unică și reacționează diferit la diverse ingrediente și compoziții. În Europa, suntem învățați să cumpărăm produse de îngrijire a tenului în funcție de cât de matură este pielea și de cât de uscat sau gras este tenul, dar cam atât. În loc să ia doar aceste lucruri în calcul, abordarea coreeană a tenului și a frumuseții în general constă în a analiza pielea și a determina exact ce imperfecțiuni trebuie tratate.

Din păcate, îngrijirea pielii necesită să testezi diverse produse până obții rezultatele așteptate. De aceea, este nevoie de o gamă largă de cosmetice. Totodată, pielea se schimbă constant și ce dă rezultate o perioadă, poate să nu mai dea ulterior și să fie nevoie să o iei de la capăt, până găsești produsul ideal pentru tine. Numai în acest mod însă, poți obține tenul perfect pe care ți-l dorești.

5. Rutină a frumuseții în 10 pași

Frumusețea naturală, după cum spuneam, este esențială pentru femeile din Coreea. În acest scop, ele au grijă de tenul lor utilizând produse cosmetice atent selecționate și testate și un machiaj extrem de discret și de ușor. Perfecțiunea frumuseții naturale este atinsă prin mai mulți pași ai rutinei de frumusețe care constau în demachiere, purificarea tenului, protejarea de razele nocive ale soarelui etc. Femeile din Coreea folosesc astfel între 6 și 10 produse (sau chiar mai multe!) pe zi.

De asemenea, acordă atenție ordinii în care produsele sunt utilizate. De la cel cu consistența cea mai ușoară la cel mai greu, există un moment pentru fiecare strat aplicat. Fiecare strat are un scop anume: pregătirea tenului, refacerea celulelor, tratarea, hidratarea sau protecția. Este de asemenea important și modul de aplicare: prin tapotare, presare ușoară etc.

Încearcă și tu produsele cosmetice coreene și povestește-ne experiența ta!

 

Ruxi, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Sursele noastre:

  1. What Makes K-Beauty So Special
  2. Why are Korean cosmetics so popular?
  3. Why Korean Beauty?

 

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.