Vezi sidebar
Cipsuri de cartofi facuti in casa
14.07.2017
Razvan Mottok
2.394 vizualizări

Gata! Oficial e vineri, a venit week-endul. Dacă diseară nu ieși în oraș și ai chef să stai acasă și să vezi un film bun, îți poți desface o sticlă cu băutura preferată. Nu o numim aici, dar îți recomandăm să fie o bere bio ;) Sau, poate să fie ceva răcoritor, de exemplu o băutură cu ghimbir.

Pe care o poți savura lângă un castron cu ceva de ronțăit. Sărat, ori spicy, ori cum vrei tu, numai chips-uri să fie!

Iată o rețetă simplă de chipsuri, numai bună și pentru vegani și în general pentru cei ca noi, care vor să știe exact ce pun în farfurie. Iar dacă nu exagerezi cu sarea, îi poți aduna lângă tine și pe copii, bineînțeles până la ora de culcare.

Ingrediente

• Un cartof, sau doi (bio, dacă găsești...) tăiat felii foarte subţiri (poți folosi un peeler pentru legume)
• O lingură de ulei (ulei de măsline, de floarea soarelui sau ulei de cocos dacă vrei o aromă specială)

• 1/2 linguriţă de sare sau, după preferințe, puțin piper cayenne, sau boia dulce

Preparare

Toarnă uleiul într-o pungă de plastic, adaugă cartoful tăiat felii şi amestecă cu grijă să nu se rupă chips-urile. Poți pune aici și alte ingrediente speciale, ca piperul cayenne, recomandat de noi pentru un chips spicy.

Tapetează o tavă cu puțin ulei sau cu hârtie de bucătărie şi aşează feliile de cartofi într-un singur strat. Dacă ai mai multe felii, pune-le în două tăvi. E important ca feliile să nu fie îngrămădite, altfel se înmoaie și se și fac mai greu.

Pune tava (sau tăvile) în cuptorul încins la 180-200 gr.C, cam 15 minute sau până când chipsurile devin aurii.

Răstoarnă-le într-o farfurie tapetată cu hărtie de bucătărie, pentru a absorbi excesul de grăsime. Mai adaugă sare, dacă mai simți nevoia. Știm că nu e bună prea multă sare, dar chips-urile cam așa ar trebui să fie. Și până la urmă, nu mănânci asta în fiecare zi. Let's live a little, cum se zice. ...Nu?

Lasă să se răcească şi pregăteşte următorul cartof...

 

 

Cipsuri de cartofi facuti in casa - Republica BIO

 

 Laur și Răzvan, Republica BIO

Copyright Republica BIO

 

Descarcă gratuit reţeta:

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.