Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
14 utilizări ale Uleiului de Cocos pentru bebeluși și mămici
12.01.2017
Razvan Mottok
8.690 vizualizări

Uleiul de cocos este un remediu natural ce poate face minuni pentru întregul organism, de la piele până la organele interne. Are proprietăţi antimicrobiene, antiinflamatoare, calmante, regenerative şi hidratante şi poate fi folosit pentru tratarea celor mai comune probleme ale bebeluşilor, dar şi pentru problemele de sănătate cu care se confruntă mămicile.

Iată cum se poate folosi uleiul de cocos în beneficiul bebeluşilor:

14 utilizari ale uleiului de cocos la bebelusi - Video Republica BIO  

Uleiul de cocos  înlocuieşte cu succes orice cremă pentru eritem fesier

Uleiul de cocos îi vine de hac aşa numitei iritaţii de scutec datorită proprietăţilor antimicrobiene, hidratante şi calmante.  

14 utilizari ale uleiului de cocos la bebelusi

Este un excelent ulei pentru masaj

Bebeluşii adoră masajul (şi nu doar ei). Uleiul de cocos este delicat cu pielea lor sensibilă, de aceea este ideal pentru masajul kinetoterapeutic sau după băiţă. 

Îndepărtează cojiţele de pe scalpul bebelusului

Aplicat chiar înainte de băiţă, uleiul de cocos curăţă impurităţile de la nivelul scalpului, cele specifice primelor săptămâni de viaţă.

Înmoaie unghiuţele înainte de tăiere

O cantitate mică de ulei de cocos nu doar că înmoaie unghiuţele, le face mai uşor de tăiat dar are şi proprietăţi nutritive, atât pentru unghii cât şi pentru pielea din jurul lor.

14 utilizari ale uleiului de cocos la bebelusi

Uleiul de cocos calmează episoadele de dermatită atopică.

În primele luni de viaţă ale bebeluşilor dermatitele sunt frecvente, iar uleiul de cocos, datorită proprietăţilor antimicrobiene şi hidratante, combate uscăciunea şi descuamarea pielii şi reduce semnificativ roşeaţa.

Calmează mâncărimea sau usturimea muşcăturilor de ţânţari

Cum? Prin masarea uşoară a zonelor afectate ale pielii, el grăbeşte vindecarea.

Oferă protecţie solară

Uleiul de cocos creează o barieră între piele şi radiaţiile soarelui. Poate fi folosit şi pentru tratarea eventualelor arsuri de după expunerea la soare, reducând durerea şi inflamaţia. Atenție însă, factorul natural de protecție UV al uleiului de cocos este de aproximativ 6, deci nu te baza exclusiv pe ajutorul lui. Însă, pe timp de anotimp rece, ori toamna sau primăvara timpurie, când soarele nu este puternic, el poate ajuta. 

 

14 utilizari ale uleiului de cocos la bebelusi - Republica BIO

(click pe imagine pentru o rezoluţie mai mare)

Uleiul de cocos ajută în tratarea infecţiilor cu ciuperci

Uleiul de cocos are proprietăţi antifungice şi, aplicat ca unguent local, reuşeşte să elimine ciuperca picioruşelor pe care copilaşii o “culeg” involuntar.

14 utilizari ale uleiului de cocos la bebelusi

Ajută în episoadele de constipaţie

Uleiul de cocos este un laxativ natural, îmbunătăţeşte digestia şi funcţia intestinală. Mare atenţie însă, pentru episoadele severe de constipație este bine să cereți ajutorul medicului pediatru!

Diversifică alimentaţia

Uleiul de cocos are un gust foarte bun şi poate fi adăugat în mâncărurile pentru pitici, făcându-le delicioase şi apetisante chiar şi pentru cei mai mofturoşi. Atenţie insă, uleiul de cocos ar trebui să fie consumat doar de copiii cu vârsta peste 1 an şi după consultarea prealabilă a medicului pediatru!

Ajută la refacerea rapidă a pielii

În primele luni de viaţă, când bebeluşii încep să meargă de-a buşilea sau când fac primii lor paşi, inevitabil apar juliturile în genunchi sau loviturile. Uleiul de cocos repară rapid pielea afectată şi reduce durerea.

14 utilizari ale uleiului de cocos la bebelusi

Uleiul de cocos ajută în tratarea aftelor bucale

Ia puţin ulei de cocos pe deget şi aplică pe aftele micuţului. Are afect antiinflamator, antimicrobian şi pentru că este gustos, cel mic va crede că îi dai ceva bun să guste.

Combate durerile de gingii sau de dinţi

În timpul erupţiei dentare copilaşilor li se poate face un masaj uşor cu ulei de cocos pentru a calma durerea.

Previne cariile şi afecţiunile gingivale

Folosit ca înlocuitor al pastei de dinţi obişnuite, uleiul de cocos luptă împotriva carierii dinţişorilor şi previne bolile gingivale prin puternicul efect antibacterian.

 

Aşa cum am spus de la început, uleiul de cocos are numeroase beneficii şi pentru mămici, nu doar pentru bebeluşi:

14 utilizari ale uleiului de cocos la bebelusi


Uleiul de cocos combate vergeturile

Aplicat constat pe piele, uleiul de cocos este eficient în prevenirea şi estomparea vergeturilor ce pot apărea în timpul şi după sarcină.

Uleiul de cocos ajută la vindecarea leziunilor sânului (ragadele)

Dacă bebeluşul este lacom sau are o poziţie incorectă în timpul alăptării pot apărea iritaţii şi răni la nivelul sânilor, cunoscute drept ragade, iar uleiul de cocos înlocuieşte cu succes lanolina, reparând pielea şi ameliorând durerile. În plus, nu trebuie să îţi faci griji că ai aplicat o cremă cu subtanţe ce pot fi nocive pentru bebeluş.

 

Ajută la reglarea dezechilibrelor hormonale

Dereglările hormonale ale mămicilor pot avea efecte la nivel gastro-intestinal, asupra greutăţii şi chiar stării de spirit. Uleiul de cocos combate aceste dereglări şi are efecte extraordinare asupra sănătăţii hormonale. Se poate consuma împreună cu ceaiul de dimineaţă sau cu cafea.

Uleiul de cocos reglează tranzitul intestinal

Integrat în alimentaţia zilnică, uleiul de cocos contribuie la reglarea activităţii intestinale şi poate trata afecţiuni precum ulcerul, gastrita sau sindromul de colon iritabil.

Faci economii importante folosind uleiul de cocos

Multă lume, când aude de un produs bio, se gândeşte înâi la faptul că este mai scump. Ei bine, nu este scump! Cu puțin peste 8 lei poţi cumpăra 100 g de ulei de cocos bio. Gândeşte-te cât de multe poţi face cu un borcan de până în 500g de ulei de cocos timp de 3 luni, atât cât este recomandat să îl păstrezi, odată ce ai desfăcut recipientul. Îl poţi folosi ca remediu împotriva diverselor afecţiuni ale pielii sau interne, pentru masaj, atât pentru tine cât şi pentru cei mici. Să nu mai vorbim de faptul că îl poţi consuma chiar aşa cum e, direct pe pâine sau dăuga în mâncăruri, prăjituri, în cafea sau ceai. În cazul acesta, cred că un borcan mai mare ți-ar fi mai util...

Prin comparaţie, majoritatea unguentelor pentru afecţiunile pe care le vindecă uleiul de cocos sunt mult mai scumpe. De exemplu, pretul mediu pentru un unguent ce vindecă leziunile sânilor este de 130 lei per 100 g, iar preţul mediu pentru un ulei de masaj pentru bebeluşi este 27 lei per 100 g. O cremă ce vindecă dermatitele atopice, atât de frecvente la bebeluşi, costă în medie 20 lei per 100 g. Pe lângă faptul că vei economisi destui bănuţi poţi cumpăra doar ulei de cocos pentru numeroase scopuri şi nu o cremă pentru fiecare afecţiune. Unde mai pui că este şi sănătos?

Tratatează natural o mulțime de probleme de sănătate a bebelușului, fără chimicale

Beneficiile pe care uleiul de cocos le aduce organismului sunt evidente, însă este foarte important de menţionat că, pentru a te bucura de toate proprieţăţile acestuia, este necesar să foloseşti un ulei de cocos extravirgin, adică nerafinat şi obţinut prin presarea la rece a nucii de cocos, culese direct din vârful palmierului. Mai mult decât atât, este cea mai sigură metodă de a ţine chimicalele la distanţă de bebeluşul tău şi de tine.

 

Uleiul de cocos bio extravirgin este cel sănătos şi benefic!

 Florrie, pentru Republica BIO

Copyright Republica BIO

 

Descarcă infograficul la calitate excepţională:

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.