Cină ușoară pentru copii, rețetă cu ulei de cocos și legume dulci
Vinerea trecută v-am propus o rețetă rapidă pentru un mic dejun dulce, pentru copii. Așa cum vă promiteam atunci, am pregătit pentru astăzi o rețetă la fel de ușoară, la fel de rapidă, pentru o masă de seară, dulce, nutritivă și în același timp ușoară.
Cină ușoară, rețetă cu ulei de cocos bio, dovlecel și cartof dulce
Știm că este sănătos pentru copii să mănânce legume, dar, ca să-i convingem să o facă, ele trebuie să fie și gustoase, și aspectuoase. Vă propun de aceea o rețetă de legume la cuptor pe care le-o puteți servi ca și garnitură la pește, pui sau doar simplu.
Rețetă de legume aromate la cuptor cu ulei de cocos, gata în 45 minute.
Ingrediente:
1 dovlecel mic
1 cartof dulce, dar merge și cu cartofi albi
4-5 baby carrots (sau morcovi mici)
1 ceapă roșie (e mai dulce) medie, sau albă
1, cel mult 2 căței de usturoi tăiați felii fine (opțional)
1 crenguță sau 2 de rozmarin proaspăt, dar poate fi și din cel uscat și tocat
1 lingură de ulei de cocos ecologic
Puțină sare, după gust
1/2 linguriță de boia pudră dulce
Mod de preparare:
Curățați legumele și tăiați cartoful și dovlecelul în felii lungi, de aproximativ 5 cm. Îndepărtați coaja de la ceapă, dar lăsați-o întreagă. Puneți toate legumele într-un vas Jena și dați la cuptor. Turnați deasupra uleiul de cocos, presărați rozmarinul, boiaua și feliile de usturoi. Asezonați cu sare. Nu prea multă, rețeta-i pentru copii.
Coaceți la 180 de grade Celsius timp de 45-50 minute, sau până când legumele se înmoaie suficient și se rumenesc ușor. Tăiați ceapa în sferturi, mai potriviți de sare și serviți.
Dacă vă place uleiul de cocos strecurat discret în rețete, încearcă și micul dejun dulce cu ulei de cocos, tot pentru copii.
Poftă bună și sănătate, tuturor!
Ruxi, pentru Republica BIO
Sursa mea dulce:
http://realhealthykids.com/coconut-oil-part-childs-diet/
Copyright Republica BIO
TAG-uri:
Maria pe
Este! Mulțumim, Augustina :)
Augustina pe
Delicios!