Vezi sidebar
Cine este Republica Bio?
20.10.2014
Republica Bio
327 vizualizări

Suntem o mână de oameni tineri, foşti corporatişti, care încearcă să trăiască la adăpost de grija chimicalelor periculoase sau a aditivilor nesănătoşi. Vrem să ne bucurăm de viaţă şi să avem grijă de copiii noştri, de noi şi de cei dragi. Aşa că ne dedicăm tot timpul pentru a învăţa, a căuta, a încerca.

Am petrecut mult timp alegând produse de pe raftul magazinelor, citindu-le eticheta şi apoi punându-le la loc. Ne-am dorit să existe un loc un loc în care cumpărăturile să nu vină şi cu motive de îngrijorare. Am căutat un loc în care să avem doar greutatea alegerii listei de cumpărături, nu şi a listei ingredientelor suspecte de pe etichete. N-am găsit, aşa că am construit Republica BIO.

Republica BIO este locul din care tu, ca mămică sau ca viitoare mămică, poţi să cumperi fără grijă ce-i mai bun şi mai curat pentru tine sau puiul tău. Fără grija că vreun aditiv pe care nu-l cunoşti îţi poate face rău fie ţie, fie bebeluşului pe care-l porţi în pântece.

Poţi fi mai liniştită de-acum, la Republica BIO totul este verificat, analizat, controlat şi certificat BIO. Asta înseamnă fără chimicale periculoase: fără pesticide, fără aditivi, fără organisme modificate genetic. Fiindcă noi suntem primii clienţi ai magazinului nostru şi nu vrem să riscăm absolut nimic când vine vorba de sănătatea copiilor noştri, a noastră şi a celor dragi nouă.

Ştim că la fel ca noi eşti şi tu, actual sau viitor Republican. Pentru noi am construit acest loc în care să se găsească totul BIO. Condiţia esenţială în căutările noastre este ca producătorii să fie CERTIFICAŢI BIO (asta înseamnă că o instituţie oficială de certificare verifică dacă ei au respectat toate normele europene de agricultură BIO - în esenţă, dacă au folosit sau nu chimicale). 

Prin urmare, la Republica BIO vei găsi doar produse CERTIFICATE BIO. Suntem singurul magazin din Romania care aduce numai produse BIO. Nu vom avea niciodată pe rafturi produsele aşa-numite ”naturiste”, ”tradiţionale'' sau ”ţărăneşti”  pe care le găseşti în alte magazine şi în pieţe. E bine să ştii că aceşti termeni nu înseamnă nimic în nicio lege din România sau din afară. Pentru că pe lângă ingredientele naturale, în produsul “naturist”,  ”tradiţional” sau “ţărănesc”, pot fi strecurate chimicale fără ca vreo lege să fie încălcată. Noi aducem doar produse certificate BIO, ECO sau ORGANIC (toţi termenii înseamnă acelaşi lucru sub legislaţia europeană).

Vara asta suntem în căutare de legume şi fructe proaspete, culese direct din grădinile producătorilor români CERTIFICAŢI BIO. Încercăm să aducem şi carne, lactate şi pâine de la producători CERTIFICAŢI BIO, dar mai avem de lucru fiindcă momentan nu am găsit produsele la un preţ corect. 

Credem cu tărie că BIO trebuie să fie accesibil, nicidecum un lux. De aceea, ne organizăm activităţile cât mai eficient, pentru a putea susţine preţuri cât mai mici în magazin, şi tot de aceea lucrăm cu parteneri care înţeleg şi împărtăşesc gândirea noastră. 

Avem multe idei, dar ştim că multe altele vor veni de la voi, Republicanii BIO care aleg o viaţă curată şi refuză chimicalele. 

 

Semnează echipa Republicii Bio, adică:

Ioana, Alina, Anca, Simona, Laurenţiu, Virgil, Alex, Dan, Răzvan şi Ciprian

Comentarii (3 comentarii)

 • Ciprian Stancu pe

  @ Loredana: este posibil sa existe astfel de situatii. Am citit in ultima luna doua carti despre fraudele din agricultura organica. Am postat exemple de astfel de fraude pe contul de twitter al Republica BIO, #Republicultura. Frauda este ceva rau , ce trebuie demascat, iar noi vrem sa ferim oamenii de astfel de pericole si sa tipam tare cand aflam de ele. Nu permitem nimanui sa se ascunda in spatele unor certificari. Nu credem ca toti producatorii certificati BIO respecta in totalitate regulile. Insa majoritatea o fac, mai ales din tari cu agricultura organiza dezvoltata: Germania, Marea Britanie, Olanda etc. Stim insa cu certitudine ca daca la produsele certificate BIO poate exista un procent mic de producatori care folosesc ’’chimicale’’, la cele conventionale absolut toti le folosesc. Pana la urma totul se reduce la decizia personala. De sanatatea noastra suntem singurii responsabili. Eu unul nu pot sa aleg in mod constient sa consum produse cu chimicale. Iti recomand un search pe google: ‘’dirty dozen’’. De acolo am aflat ca marul conventional (adica ne-BIO) contine pana la 40 de chimicale din stropiri: pesticide, insecticide, fungicide. Ne place subiectul pe care l-ai ridicat si promitem sa scriem mai mult despre asta. Ciprian de la Republica BIO

 • Razvan pe

  Buna Loredana,
  Te rog, daca ai mai multe detalii, as vrea sa le aflu. Eu posibil sa existe practici ca asta despre care vorbesti. Din pacate numai demascandu-le vom reusi sa le punem capat. Te asigur insa ca noi, aici, vorbim din convingere si am incercat ca produsele pe care le-am adus in magazin sa fie certificate de certificatori seriosi, asupra carora sa nu existe dubii. Te rugam sa ramai cu noi si sa ne urmaresti, poate vom reusi sa te convingem de sinceritatea noastra.

 • Loredana pe

  Lucrez in domeniul inregistrarii produselor pe piata si am cunostiinte intr-o firma producatoare de seminte si agrochimicale si stiu din pacate cum sunt controlati acesti producatori BIO… Din cate banuiesc e si asta doar o alta metoda de a castiga bani pe spatele naivilor. Chimicalele (asa-zisele otravuri) se vor afla intotdeauna in produsele noastre, mai mult sau mai putin.

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.