Vezi sidebar
9 sfaturi simple pentru copii sănătoși [infografic]
01.05.2019
Ruxi Comsa
1.441 vizualizări

Nu e ușor să te ocupi de o familie. Ziua nu are decât 24 de ore, timpul e prețios și sunt tare multe de făcut. Dar e important să ne asigurăm că le oferim copiilor noștri posibilitatea de a se dezvolta sănătos.

Azi mulți copii sunt supraponderali. Un stil de viață activ și o alimentație sănătoasă pot contribui la o bună greutate corporală. Pot preveni de asemenea problemele de sănătate precum diabet, afecțiuni cardiace, astm sau hipertensiune. 

Obiceiurile sănătoase se clădesc de timpuriu. Copiii imita comportamentul părinților și, de aceea, e important să le oferim un bun exemplu de urmat. Câteva sfaturi simple ne pot ajuta să avem o familie sănătoasă și fericită. 

 

9 sfaturi simple pentru copii sănătoși - Video Republica BIO

 

Nutriție

Fructe și legume

Copiii au nevoie să consume legume și fructe proaspete zilnic. Oferă-le fructe și legume cât mai divers colorate ca să beneficieze de vitamine și minerale variate.

Mai multă apă

Corpul nostru este 80% apă. Apa este esențială pentru corp și pentru creier. Asigură-te că cei mici se hidratează suficient în fiecare zi.

Fără băuturi răcoritoare

Băuturile carbogazoase din comerț sunt pline de zahăr și chimicale care conduc la hiperstimularea copiilor și au multe alte efecte negative.

 

nutritie

 

Activități

Sport

Include jocurile active, precum aruncatul la coș, dansul sau alte asemenea activități în rutina de zi cu zi și țintește spre minim 30-60 de minute de activitate fizică pe zi.

Plimbare în aer liber

Lumina soarelui este esențială pentru formarea vitaminei D și pentru oase și dinți sănătoși. În plus, stimulează producția de endorfine, care ne fac să ne simțim binedispuși.

Gimnastică

Pentru a asigura doza de mișcare zilnică și pentru a antrena toți mușchii corpului, alege un set de exerciții de gimnastică potrivite pentru toată familia de minim 15 minute pe zi.

 

activitati

Stil de viață

Vitamine

O alimentație echilibrată ar trebui să asigure copiilor necesarul nutrițional. E esențial ca în dieta lor să fie incluse alimente cu un conținut bogat în calciu, fier, vitaminele A, C, D și B12.

Relaxare

Copiii se duc la școală, au teme, poate și meditații, dar e foarte important ca ei să se joace, să se relaxeze și să-și lase imaginația să zburde. Alocă-le un interval zilnic pentru a-și relaxa mintea.

Rutină zilnică

Copiii au nevoie de o rutină de somn, de masă și de alte activități. Așa ne asigurăm și că există suficient timp alocat pentru odihnă, sport, școală, mese și, desigur, joacă în fiecare zi.

 

stil de viata

 

-15%
Nou
În stoc
lipseşte momentan
Vânzare Accelerată
31,62 lei26,88 lei

 

Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO

 

Sursele noastre:

  1. https://familydoctor.org/tips-for-healthy-children-and-families/
  2. https://www.healthline.com/nutrition/vitamins-for-kids#Nutrient-needs

 

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.