Artizani de sănătate
copiat
Spirulina Ecologica de Hawaii (400 mg) Republica BIO, 300 tablete (120 g)
%
Chlorella bio de Hawaii (400 mg) Republica BIO, 300 tablete (120 g), ecologica
%
SPIRULINA BIO Complet, pachet promotional, cura completa pentru 100 de zile, BIO, RAW, VEGAN
%
Mei boabe, bio, 500g
%
Cous-Cous, bio, 500g
%
Ashwagandha Ecologica din India (400 mg) - extract 5% Republica BIO, 60 capsule (29,7 g)
%
Coşul meu
Vitamina C - surse alimentare

Vitamina C - surse alimentare

Vitamina C este hidrosolubilă, adică este solubilă în apă. Deși majoritatea mamiferelor pot sintetiza vitamina C, corpul uman nu are aceasta capacitate. Prin urmare, oamenii trebuie să extragă vitamina C din mâncare. Vitamina C este absorbită în principal de intestinul subțire și, în cantități mult mai mici, de gură și stomac; vitamina C se elimină prin urină. În organism, vitamina C este prezenta, în principal, în cristalinul ochiului, celulele albe din sânge, glanda pituitară, glandele suprarenale și creier.

Vitamina C este implicată în sute de procese din organism. Una dintre funcțiile sale principale este de a ajuta organismul să producă colagen, o proteină esențială pentru formarea țesutului conjunctiv în piele, ligamente și oase. De asemenea, vitamina C contribuie la creșterea imunității, activează vindecarea rănilor, participă la formarea globulelor roșii și crește absorbția fierului.

Un alt rol important al vitaminei C este efectul său antioxidant care protejează celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

 

Vitamina C - surse alimentare

 

TOP 10 alimente bogate în vitamina C

Fructele și legumele crude conțin cea mai mare cantitate de vitamina C: ardeiul roșu, portocala, lămâia, grapefruitul, pepenele galben, zmeura, căpșunile, broccoli sau roșiile sunt alimente bogate în vitamina C. Mai jos, top 10 alimente bogate în vitamina C:

  • 650% – Măceşe
  • 200% – Ardei gras, cătină, coacăze negre
  • 180% – Kiwi
  • 150% – Pătrunjel, chilli
  • 100% – Varză de Bruxelles
  • 90% – Broccoli
  • 70% – Conopidă, năsturel, scoruș, litchi
  • 60% – Varză roşie, pomelo, portocale, papaya, căpşuni
  • 50% – Spanac, gulie
  • 45% – Grapefruit, varză albă, lămâie

 

În general, consumul a cel puțin 5 porții de fructe și legume proaspete îndeplinește în mare măsură aportul nutrițional recomandat de vitamina C.

Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Pușculița BIO

Abonează-te la gazeta Republicii BIO şi vei primi 200 BIObani, pe lângă informații și oferte speciale pentru tine..

ATENȚIE! Vei primi BIObanii doar pentru o singură acțiune de înscriere la newsletter.

Citește despre programul de loialitate

(*) Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi
. Vezi Politica de Confidenţialitate

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.