Borna 1 pe harta mineralelor: calciu, pentru oase rezistente
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Periplul nostru a părăsit de curând lumea vitaminelor și face de azi un salt către lumea mineralelor, și descoperim care sunt principalele surse pentru calciu, un mineral esențial pentru a dezvolta oase rezistente, puternice și sănătoase.
Că ai nevoie de calciu pentru oase puternice o știi foarte bine. Și nu doar oase, ci și dinți rezistenți. De asemenea, ai nevoie de calciu pentru transmiterea semnalelor nervoase, contracția mușchilor și secreția anumitor enzime și hormoni. O deficiență de calciu se poate manifesta prin senzații de amorțeală în degetele de la mâini și de la picioare, crampe musculare, convulsii, letargie, pierderea apetitului și un ritm cardiac anormal. După cum vezi, calciul este extrem de important.
Și până și țâncii știu cât de important este, de vreme ce sunt mereu invitați să-și bea paharul cu lapte sau iaurtul. Dar o să-ți povestesc mai pe larg într-un alt articol faptul că deși conține mult calciu, absorbția lui din lapte nu este tocmai optimă pentru organismul uman. Există alte surse, mult mai bune, din care corpul tău își poate extrage calciul și îl poate depozita și utiliza cu adevărat eficient.
Iată mai jos principalele surse naturale de calciu în ordine crescătoare (dar nu uita de mențiunea mea de mai sus cu privire la calciul din lactate):
10. Fasole verde preparată termic (100 de grame asigură 4% din doza zilnică recomandată)
9. Broccoli (100 de grame asigură 5% din doza zilnică recomandată)
8. Bame preparate termic (100 de grame asigură 8% din doza zilnică recomandată)
7. Lapte degresat (100 de grame asigură 13% din doza zilnică recomandată)
6. Spanac preparat termic (100 de grame asigură 15% din doza zilnică recomandată)
5. Iaurt (100 de grame asigură 18% din doza zilnică recomandată)
4. Varză kale (100 de grame asigură 20% din doza zilnică recomandată)
3. Migdale (100 de grame asigură 26% din doza zilnică recomandată)
2. Sardine în ulei la conservă (100 de grame asigură 38% din doza zilnică recomandată)
1. Mozzarella (100 de grame asigură 95% din doza zilnică recomandată)
Pe curând!
Ruxi, Republica BIO
Sursele mele nealimentare pentru calciu:
http://www.healthaliciousness.com/articles/foods-high-in-calcium.php
http://www.healthaliciousness.com/articles/high-calcium-vegetables.php
Copyright Republica BIO
Articole înrudite:
Borna 2 pe harta mineralelor: Seleniu, mineralul pentru o minte brici
Vrei să ai prima parte din serialul "Harta Mineralelor"?
Downloadează acum eBook-ul gratuit:
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: