Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Rețetă simplă de exfoliant pentru ten gras. Miniserie cu ulei de cocos, de Sibel Grigore
07.03.2016
Razvan Mottok
833 vizualizări

 

Poate te întrebi “De ce ar trebui să folosesc și exfoliant de față pe lângă toate celelalte produse de îngrijire, dacă tenul se exfoliază în mod natural?”

Ei bine, chiar cu aceasta exfoliere naturală și chiar dacă cureți, tonifici și hidratezi foarte bine pielea, la un interval stabilit în funție de tipul de ten, este recomandat să faci totuși această exfoliere, cu un produs special. Altfel pielea va fi ternă, îmbâcsită, uscată, plină de puncte negre sau pustule, lipsită de luminozitate. Dacă ești și o persoană care folosește frecvent produse de machiaj, fără acest procedeu de îngrijire te vei plânge mereu fie că nu reușești să întinzi foarte bine fondul de ten, fie că se văd urme după ce îl aplici, sau că se descuamează fața și astfel machiajul nu-ți este uniform.

Așa cum am spus mai sus, în funcție de tipul de ten, acest procedeu se realizează astfel:

  • Tenul uscat, deshidratat, matur: o dată pe săptămână
  • Tenul normal, mixt: de 2 ori pe săptămână
  • Tenul gras, cu coșuri: de 2 sau 3 ori pe săptămână

Nu te teme, nu există pericolul să faci “prea multă exfoliere”, iar după o anumită perioadă de timp îți vei da seama singură când ai nevoie să urmezi acest procedeu, doar dacă îți atingi fața.

În acest articol am să îți prezint o primă rețetă de exfoliant dintr-o serie de 3, foarte usor de preparat, 3 variante simple care au la bază bineînțeles uleiul de cocos ecologic, extra-virgin, și un alt ingredient simplu, foarte la îndemână prin bucătăria ta.

1. Ulei de cocos bio cu coajă de portocale, exfoliant pentru ten gras sau acneic

Iarna, eu și Alexandra, fetița mea, mâncăm multe citrice. Și pentru că mie îmi place să folosesc cam tot ceea ce am prin casă, păstrez cojile de la portocale și mandarine și le usuc. După ce sunt uscate foarte bine, le macin - mai fin pentru față și mai mari pentru corp (pentru că exfolierea este recomandată și pe corp).

Așa că am mereu la îndemână un borcan plin cu coajă de citrice măcinată. Și cu toate că folosesc destul de des, borcanul îmi ajunge să prepar și exfoliantele de corp și pe cele pentru ten.

Ingrediente:

  • O linguriță de coajă măcinată de citrice (Vitamina C distruge radicalii liberi, iar Calciul ajută la regenerarea celulelor). Caută să fie de la portocale bio, pentru a evita substanțele periculoase cu care coaja este stropită pentru a rezista mai mult.
  • O linguriță de ulei de cocos bio (să fie tare, ca să puteți să vă masați pielea feței sau a corpului). Dacă îl scoți la temperatura camerei, vei vedea singură când are consistența potrivită și să-l amesteci cu cojile măcinate, și să-l aplici pe ten și pe piele.

Mod de preparare și instrucțiuni de aplicare:

  • Amestecă uleiul de cocos bio și coaja de portocală într-un recipient de sticlă.
  • Aplică exfoliantul pe tenul curat, fără machiaj, masând ușor pielea feței, cu mișcari circulare, ascendente.
  • Clătește apoi cu apă din abundență și aplică o cremă hidratantă. O cremă bio îți recomand, din nou. Sau, poți aplica chiar ulei de cocos ecologic extravirgin. Este foarte hidratant și lasă pielea catifelată.

 

Spune-mi cum ți-a plăcut exfoliantul meu, aștept părerea ta chiar aici.

 

Sibel Grigore, cosmetician

Copyright Republica BIO

 

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.