Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Rețete sanatoase pentru detoxifierea organismului
16.11.2020
Ruxi Comsa
5.201 vizualizări

Organismul este în mod normal bine echipat pentru a elimina toxinele și nu are nevoie de diete sau suplimente alimentare pentru asta. În ziua de azi însă, odată cu creșterea alarmantă a gradului de poluare, nivelul ridicat de reziduuri de pesticide și alte chimicale nocive prezent în fructele și legumele pe care le consumăm, alimentația dezorganizată, dar și gradul ridicat de stres în care trăim, poate fi extrem de util pentru organismul nostru să beneficieze de un pic de ajutor, respectiv, capacitatea sa naturală de detoxifiere să fie sporită.

Ce intelegem prin detoxifierea organismului?

Detoxifierea organismului este un termen din ce în ce mai cunoscut în ultima vreme. Acesta se referă în mod normal la urmarea unei anumite diete sau administrarea de suplimente alimentare care au ca rol eliminarea de toxine din organism și stimularea procesului de slăbire.

Prin modificarea dietei și a altor elemente din stilul nostru de viață, dar și prin consumul anumitor suplimente alimentare a căror eficacitate este confirmată de numeroase studii, putem stimula activitatea sistemului complex de eliminare a toxinelor care există în organismul nostru și care include ficatul, rinichii, tractul digestiv, plămânii și pielea. Doar atunci când toate aceste organe sunt sănătoase, ele pot elimina eficient substanțele nocive care ajung în corpul nostru.

Iată câteva modificări importante ale stilului nostru de viață care ne pot ajuta să stimulăm detoxifierea organismului:

 

detoxifierea organismului - Video Republica BIO

 

    • Somn suficient: calitatea și durata somnului susțin sănătatea sistemului imunitar și a celui de detoxifiere. Durata somnului în cazul adulților, conform studiilor, ar trebui să fie între 7 și 9 ore. Dacă aveți dificultăți de somn, încercați să respectați un program strict de culcare și de sculare și să limitați utilizarea aparaturii electronice precum telefonul mobil și laptopul înainte de culcare.
    • Limitarea consumului de alcool: Peste 90% din alcool este metabolizat la nivelul ficatului, iar consumul excesiv de alcool poate afecta grav funcționarea acestuia conducând la acumularea de grăsimi, inflamație și deteriorarea ficatului care nu mai poate elimina în mod eficient toxinele din organism. Prin urmare, limitarea sau renunțarea la consumul de alcool reprezintă unul dintre cele mai bune moduri de a menține o bună capacitate de detoxifiere a corpului.
    • Creșterea consumului de apă: apa face mult mai multe lucruri decât să ne potolească setea. Aceasta ajută la digestie și la absorbția de nutrienți, contribuie la reglarea temperaturii corporale și flexibilitatea articulațiilor, dar și la detoxifierea organismului. Apa contribuie la eliminarea toxinelor prin urină, respirație sau transpirație.
    • Reducerea aportului de alimente procesate și zahăr: consumul ridicat de asemenea alimente duce la obezitate și afecțiuni cronice precum diabet sau boli cardiace care împiedică abilitatea naturală a organismului de detoxifiere. De exemplu, consumul de băuturi cu un conținut ridicat de zahăr poate duce în timp la boala ficatului gras care afectează funcționarea acestui organ atât de important în procesul de detoxifiere.
    • Practicarea exercițiilor fizice: Sportul regulat, indiferent de greutatea corporală, este asociat cu o durată de viață mai ridicată și un risc mai redus de îmbolnăvire. Exercițiile fizice practicate constant contribuie la reducerea inflamației din corp care este corelată cu slăbirea sistemului de apărare a organismului și a capacității de detoxifiere. Se recomandă cel puțin 150-300 de minute de exerciții fizice moderate sau 75-150 de exerciții fizice intense pe săptămână.
    • Consumul de alimente bogate în antioxidanți: Antioxidanții protejează organismul de stresul oxidativ (producerea excesivă de radicali liberi) care poate fi accelerat de consumul de alcool, fumat, expunerea la un mediu poluat, o dietă dezechilibrată. Stresul oxidativ poate conduce la deteriorarea celulelor corpului împiedicându-le să realizeze în mod eficient eliminarea de toxine. Alimente precum fructe de pădure, legume cu frunze verzi, nuci și alune, semințe, condimente, ceai verde etc. au un conținut ridicat de antioxidanți.
  • Consumul de alimente bogate în pro- și prebiotice: Sănătatea colonului este esențială pentru detoxifiere, iar aceasta se bazează pe o populație numeroasă și variată de probiotice (bacterii benefice de la nivel intestinal). Numărul probioticelor benefice poate fi afectat de calitatea dietei, o igienă dentară deficitară sau administrarea de antibiotice. Prebioticele reprezintă un tip de fibre care constituie o sursă de hrană pentru probiotice care le permit să producă nutrienți numiți acizi grași cu lanț scurt. Consumul de alimente bogate în prebiotice sau probiotice, dar și administrarea de suplimente alimente care le conțin reprezintă o foarte bună modalitate de a ne menține sistemul de detoxifiere al organismului cât mai funcțional.
  • Administrarea anumitor suplimente alimentare cu beneficii dovedite în detoxifierea organismului și în stimularea procesului de slăbire: Produse detoxifiere importante: spirulină, apă de cocos, chlorella, iarbă de grâu, ceai matcha, dar și alte suplimente alimentare pot fi extrem de benefice.
  • Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
    Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

    TAG-uri:

    Scrie şi tu un comentariu

    Comentariile sunt moderate înaintea publicării.