Retete

Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este inspirată de pe un blog cu rețete raw-vegane, și a fost pregătită de curând în bucătăria noastră. Nouă ne-a plăcut nu numai pentru că este o rețetă veselă, colorată, ci mai ales pentru că este o rețetă raw. Asta înseamnă că ingredientele nu sunt pregătite termic și deci își păstrează vitaminele și nutrienții. Rețeta originală avea 5 straturi de cremă, dar noi am simplificat-o la doar 3 straturi. Suntem convinși însă că gustul a rămas la fel de apreciat ca și cel al rețetei originale.

În plus, rețeta este vegană, ceea ce înseamnă că dacă o pregătești pentru seara de Înviere, vei avea un desert ușor, care nu-ți va solicita digestia în plus față de celelalte rețete din meniul de Paște. Îndemnul nostru este ca oricum să nu exagerezi cu meniul, mai ales dacă ai ținut post, pentru a nu-ți solicita organismul și a ajunge să te simți rău. Și dacă mergi pe alimente și ingrediente certificate ecologic, sănătatea ta va avea cu atât mai mult de câștigat. Este preparat cu turmeric, un aliment natural cu proprietăți antioxidante.

Fiindcă este un tort raw, va trebui ținut la rece. Și fiindcă este un desert potrivit și pentru copii, sfatul nostru este să-l scoți din timp din frigider.

Iată acum filmul rețetei, cu toate ingredientele și pașii de preparare. Prepararea tortului durează aproximativ 30 de minute, fără timpul petrecut la frigider:

...(citeşte)
12-04-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

This homemade anti-aging facial mask is simple, but also very effective. It is made with raw cocoa and coconut oil. This mask leaves the skin clean, full of vitality and prevents the sagging of the skin.

You will need the following ingredients:

  • 1 teaspoon organic coconut oil - well-known for its hydrating and protective properties; it helps cure skin problems (eczema, psoriasis, dermatitis etc.); it is has also antibacterial effects.
  • 1 teaspoon raw organic cocoa - it contains antioxidants that help diminish wrinkles, it soothes and... (citeşte)
09-06-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok
It is important to exfoliate the skin on your face because it helps remove dead cells, cleanse the pores and helps you get a clear complexion.
How to exfoliate your face according to your skin type:
  • dry, dehidrated, mature complexion: exfoliate once a week.
  • normal, mixed complexion: exfoliate twice a week.
  • oily complexion: exfoliate twice or even three times a week.

You can use ground coffee, but also coffee grounds if you drink coffee in the morning.

You will need the following ingredients:

09-06-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Do you use spirulina as nutritional supplement or you add spirulina powder in your shake or smoothie? If you don't, then you should, because it has tons of vitamins, minerals and it is one of the most nutritious foods on Earth. Spirulina is an algae that provides vitamin C, B12, B5, E, Zinc, Magnesium, Calcium, Iron, Beta-Carotene, recommended for skin, hair and nail health.

You will need the following ingredients:

How to prepare:

  • (citeşte)
09-06-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

 

Poate te întrebi “De ce ar trebui să folosesc și exfoliant de față pe lângă toate celelalte produse de îngrijire, dacă tenul se exfoliază în mod natural?”

Ei bine, chiar cu aceasta exfoliere naturală și chiar dacă cureți, tonifici și hidratezi foarte bine pielea, la un interval stabilit în funție de tipul de ten, este recomandat să faci totuși această exfoliere, cu un produs special. Altfel pielea va fi ternă, îmbâcsită, uscată, plină de puncte negre sau pustule, lipsită de luminozitate. Dacă ești și o persoană care folosește frecvent produse de machiaj, fără acest procedeu... (citeşte)

07-03-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Transpirația e un fenomen normal, care ajută corpul să elimine anumite toxine și să-și autoregleze temperatura. Este un proces natural care are prin urmare un rol important pentru organism și nu ar trebui să fie împiedicat, chiar dacă ne poate pune și în diverse situații jenante. Un deodorant bun ar trebui să lase glandele sudoripare care produc transpirația să-și facă treaba, dar să distrugă bacteriile care acționează la nivelul pielii și care sunt de fapt de vină pentru mirosurile neplăcute. 

În comerț există pe lângă deodorantele convenționale, și antiperspirante. Acestea din urmă sunt cele mai periculoase pentru sănătate. Pe lângă substanțele antibacteriene... (citeşte)

15-02-2016 0 comentarii AUTOR:  Anca Coman

V-am spus săptămâna trecută că în articolele următoare voi pregăti cele mai simple rețete de produse pentru îngrijirea tenului, pornind de la uleiul de cocos ecologic.

Așa că azi voi scrie o rețeta simplă pentru care vă trebuie maxim 3 minute și care conține 3 ingrediente pe care le puteți lua din magazinul Republica BIO.

Este vorba despre dischetele demachiante, care pot fi folosite atât pe față, cât și în zona ochilor. Îndepărteaza machiajul și impuritatile,... (citeşte)

08-02-2016 2 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Tradiționala rețetă de prăjitură "Albă ca Zăpada", "Lămâița" sau prăjitura cu cremă de lămâie este fină și delicată, cu un gust dulce-răcoros și multă lume o iubește. Din păcate însă, are multe grăsimi nesănătoase și multe caloriiCrema aceea minunată are nevoie de un pachet întreg de unt, și nu mai zic nimic de făina și de zahărul din blat. Pentru că această prăjitură se numără și printre preferatele tovarășilor de la Republica BIO, am decis să creez pentru ei o variantă mai ușoară și mai sănătoasă, dar care să-i păstreze cumva gustul originar. 

M-am întrebat cum ar ieși prăjitura mea dacă  folosi ulei de cocos bio în loc de unt și dacă... (citeşte)

04-02-2016 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Pastele de dinți pentru albire din comerț conțin SLS, un agent de spumare care nu ar trebui să ajungă în gura noastră, sau triclosan, despre care am mai vorbit pe blog, precum și multe alte chimicale nocive. Poate te gândești că oricum clătești gura și nu înghiți pasta de dinți, dar gingiile tale absorb rapid din ea anumite substanțe chimice nesănătoase. Pentru a evita substanțele chimice periculoase pentru sănătate, poți folosi pastă de dinți bio sau alte soluții de albire a dinților certificate organice, care conțin doar ingrediente naturale, verificate. O altă variantă ar... (citeşte)

03-02-2016 0 comentarii AUTOR:  Anca Coman

Turmeric sau curcuma, ori extrasul curcumină - ghici care e cel mai puternic antiinflamator din lume? Mai multe denumiri care se referă la același ingredient culinar, mai exact la turmeric (sau curcuma). Iar curcumina este numele puternicei substanțe antiinflamatoare pe care el o conține, și care se extrage din acesta.

Turmericul se folosește în mod uzual la gătit în India, dar este în același timp și unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare care există pe lume, mulțumită, așa cum spuneam, curcuminei pe care o conține Așa se face că turmericul este mai mult decât un condiment, el poate fi considerat un superaliment extrem de eficient, ale cărui... (citeşte)

25-01-2016 0 comentarii AUTOR:  Anca Coman