Curcubeu în 3 culori, rețetă de tort raw-vegan

Curcubeu în 3 culori, rețetă de tort raw-vegan – Republica BIO

Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este inspirată de pe un blog cu rețete raw-vegane, și a fost pregătită de curând în bucătăria noastră. Nouă ne-a plăcut nu numai pentru că este o rețetă veselă, colorată, ci mai ales pentru că este o rețetă raw. Asta înseamnă că ingredientele nu sunt pregătite termic și deci își păstrează vitaminele și nutrienții. Rețeta originală avea 5 straturi de cremă, dar noi am simplificat-o la doar 3 straturi. Suntem convinși însă că gustul a rămas la fel de apreciat ca și cel al rețetei originale.

În plus, rețeta este vegană, ceea ce înseamnă că dacă o pregătești pentru seara de Înviere, vei avea un desert ușor, care nu-ți va solicita digestia în plus față de celelalte rețete din meniul de Paște. Îndemnul nostru este ca oricum să nu exagerezi cu meniul, mai ales dacă ai ținut post, pentru a nu-ți solicita organismul și a ajunge să te simți rău. Și dacă mergi pe alimente și ingrediente certificate ecologic, sănătatea ta va avea cu atât mai mult de câștigat. Este preparat cu turmeric, un aliment natural cu proprietăți antioxidante.

Fiindcă este un tort raw, va trebui ținut la rece. Și fiindcă este un desert potrivit și pentru copii, sfatul nostru este să-l scoți din timp din frigider.

Iată acum filmul rețetei, cu toate ingredientele și pașii de preparare. Prepararea tortului durează aproximativ 30 de minute, fără timpul petrecut la frigider:

Tort Raw-Vegan Curcubeu - Video Republica BIO  

Mai jos regăsești lista ingredientelor, pentru a le putea comanda ușor pe cele pe care nu le ai deja în bucătărie.

Ingredientele pentru BLAT:

Preparare:

Mixează întâi curmalele. Adaugă peste ele restul ingredientelor şi mixează până la omogenizare. Presează bine compoziţia într-o tavă cu fundul detaşabil, în care ai pus în prealabil hârtie de copt, pentru a putea desprinde tortul mai uşor la sfârşit.
Pune blatul la congelator cât timp prepari cremele colorate. 

 

Ingredientele pentru stratul roșu - CREMA UNU:

  • 100 gr căpșuni 
  • 50 gr sfeclă roșie
  • 50 gr caju hidratat
  • 100 gr zahăr brun, integral
  • 5 linguri ulei de cacao (sau de unt de cacao topit)
  • 1 linguriţă ulei de cocos

Preparare:

Mixează bine ingredientele.
Scoate blatul din congelator și adaugă peste el crema obținută.
Pune tava înapoi la congelator.

 

Reteta Tort Raw-Vegan Curcubeu - Republica BIO

(descarcă mai jos reţeta la calitate excepţională)

 

 

Ingrediente pentru stratul galben - CREMA DOI:

  • 120 gr ananas cubulețe, proaspăt sau din compot.
  • 1 vărf de linguriță turmeric pudră
  • 50 gr caju hidratat
  • 50 gr zahăr brun
  • 5 linguri ulei de cacao (sau unt de cacao topit)
  • 1 linguriţă ulei de cocos

Preparare:

Mixează bine ingredientele.
Adăugă mixul obținut acum peste blat și prima cremă, apoi pune tava înapoi la congelator.

 

 

Ingrediente pentru stratul mov - CREMA TREI:

  • 150 gr fructe de pădure amestec
  • 50 gr caju hidratat
  • 100 gr zahăr brun
  • 3 linguri ulei de cacao (sau unt de cacao topit)
  • 1 linguriţă ulei de cocos

Preparare:

Mixează bine ingredientele.
Adăugă şi crema nou obținută peste celalte. Și din nou, la frigider!

Pune tortul la frigider pentru minim 3 ore. Bucură-te apoi de el, împreună cu cei dragi, fie la masa de Paște, fie cu orice altă ocazie. Este un desert sănătos, plin de nutrienți, fără gluten. Poate fi și fără zahăr dacă în loc de zahăr alegi să folosești fie miere, fie sirop de agave, fie un îndulcitor din curmale.

Sănătate și gust bun!

Carmen și Laur, pentru Republica BIO 

 

Rețetă adaptată, inspirată de pe: rawmona.blogspot.ro

Copyright Republica BIO 

 

Completează mai jos adresa ta de email şi descarcă gratuit reţeta:

Scrie un comentariu
Fii primul care scrie un comentariu