Abonează-te
la Newsletter
Doar produse certificate
copiat
Coşul meu
Ce înseamnă BIO?

Ce înseamnă BIO?

Bio, înseamnă faptul că pe întreg procesul de producţie, începând de la cultivarea materiei prime şi până la finalizarea procesului (recoltare sau ambalare), rezultând produsul finit, s-au folosit numai substanţe fie certificate ecologic, fie aflate pe listele de substanţe acceptate de organismele oficiale de control şi certificare ecologică.

Ca să dăm un exemplu, un suc Bio de coacăze:

  • Pe solul unde se cultivă acele coacăze nu se folosesc îngrăşaminte sintetice, nici nu se stropesc plantele cu insecticide şi pesticide chimice. Ci, se folosesc doar substanţe naturale, fie certificate ecologic, fie aflate pe listele de substanţe acceptate de organismele oficiale de control şi certificare ecologică.
  • Ingredientele din suc, în cazul de faţă zahărul din trestie, este şi el cultivat tot ecologic, adică fără chimicale. Suntem siguri că aţi înţeles ideea.

Aşadar, consumând produse certificate Bio, chiar dacă preţurile sunt puţin mai mari decât la produsele necertificate, avem siguranţa că nu ne otrăvim organismul cu tot felul de chimicale (insecticide, pesticide, îngrăşăminte, hormoni, etc.) ce se regăsesc în majoritatea alimentelor care se vând astăzi în magazine şi din păcate chiar şi în pieţe, la ţărani. Pentru că, tot mai mulţi dintre ţăranii din pieţe, de la care cumpărăm fructe sau legume, utilizează în grădini produse  chimice pe post de îngrăşăminte, pesticide, insecticide, pentru a avea o productie cât mai mare.

Alegerea este a fiecăruia, pentru că fiecare dintre noi suntem până la urmă responsabili de sănătatea noastră. Şi, dacă ne îmbolnăvim din cauza hranei pline de chimicale, este tot responsabilitatea noastră, pentru că noi alegem dacă să consumăm produse Bio, sau produse cu chimicale şi otrăvuri.

Pușculița BIO

Abonează-te la gazeta Republicii BIO şi vei primi 200 BIObani, pe lângă informații și oferte speciale pentru tine..

ATENȚIE! Vei primi BIObanii doar pentru o singură acțiune de înscriere la newsletter.

Citește despre programul de loialitate

Comentarii

nreyuvwjsy
17:06 27.07.2020

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Scrie şi tu un comentariu

Best seller Inchide
ASHWAGANDHA BIO Complet, pachet promotional, cura completa pentru 3 luni, BIO, RAW, VEGAN
-15%
Free