Vezi sidebar
Vara, ţânţarii sunt o problemă. Soluţia anti-țânțari vine din natură, află cum s-o prepari ușor
02.07.2015
Razvan Mottok
1.631 vizualizări

Anul trecut în mai, lansam Uleiul de cocos ecologic al Republicii BIO. Tot atunci am prezentat și o primă reţetă de cremă hidratantă, preparată din ulei de cocos bio şi ulei esenţial bio de portocală amară.

Acum, tocmai fiindcă se pretează la amestecuri cu uleiuri esenţiale, vă recomand o reţetă scurtă, foarte uşor de preparat acasă, folosind uleiul de cocos împreună cu uleiul esenţial bio de lavandă.

De ce lavandă şi ce legătură are cu titlul articolului? Păi e simplu: nu e nicio noutate în faptul că o tufă sănătoasă de lavandă plantată în faţa casei sau câteva crenguţe uscate într-o vază alungă insectele zburătoare supărătoare, printre care şi ţânţarii. Mai ales ţânţarii. De ce ulei esenţial? Pentru că o picătură va concentra toate proprietăţile minunatei plante, care nu este doar un repelent pentru insecte, dar şi calmează şi relaxează prin aroma ei atât de apreciată.

Reţeta de soluție home-made antițânțari e simplă

Ai nevoie doar de două ingrediente:

- 100ml de Ulei de Cocos ecologic, extravirgin Republica BIO

- 1ml de Ulei esenţial ecologic de lavandă, Florame

Cum se prepară:

Amestecul este chiar cel din lista de ingrediente: 1ml de ulei esenţial la 100ml de ulei de cocos.

Măsoară 1ml de ulei de lavandă cu o pipetă. Găsești pipete în farmacii - sau poți încerca cu o picătură sau două. Ideea e ca mirosul de lavandă să se simtă, dar să nu fie exagerat de puternic, ci atât cât să sperie enervantele insecte.

Apoi măsoară 100ml de ulei de cocos, după ce l-ai scos afară din frigider, să devină lichid - așa e mai ușor de măsurat (e vară, în 20 de minute e gata).

             

Amestecă cele două superingrediente și dă apoi amestecul la frigider, până se leagă. O poți aplica la nevoie pe piele, luând în palmă câte puțin și lăsând bulgărele să se topească pe măsură ce-ți masezi pielea expusă mușcăturilor.

Crema are si un bonus: uleiul de cocos are proprietăţi de protecţie împotriva razelor solare, cu un factor nu foarte mare, dar şi de calmare a arsurilor cauzate de expunerea îndelungată la soare. Și în plus, pielea ta va fi catifelată și va avea o aromă sublimă, de lavandă și ulei de cocos. 

 

Stai la adăpost de muşcăturile ţânţarilor.

 

Răzvan, Republica BIO

Copyright Republica BIO

 

Comentarii (2 comentarii)

  • Răzvan pe

    Bună, Elena. Îţi mulţumim! Ne-ar plăcea să aflăm părerea ta şi despre serviciile noastre, si despre produse. Oricum, te aşteptăm să ne vizitezi magazinul.
    Răzvan de la Republica BIO.

  • SCHREINER ELENA-RENATA pe

    SUNT ADEPTA PRODUSELOR BIO DE MULT TIMP , ASA CA AM SA MA UIT LA PRODUSELE DUMNEAVOASTA SI AM SA LE COMAND CU MARE PLACERE

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.