[Contact] Info şi Comenzi:   0318253555  

Ştiri

Pizza este cel mai comandat fel de mâncare fast-food din România și printre cele mai nesănătoase. Pare o variantă ieftină de masă de prânz, sau mai rău, de seară. Chiar așa fie? Dar dacă ți-as spune  un meniu sănătos, chiar mai consistent, din ingrediente bio te va costa mai puțin, ce ai alege? Aici ar trebui să răspunzi fără să te mai gândești: prânzul bio. Și așa ai scăpa și de mustrările de conștiință pe care le ai de câte ori muști dintr-o felie de pizza. Știi că am dreptate. Și chiar dacă ești genul pizza fanatic, tot cred că ar trebui să te gândești... (citeşte)

21-07-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Mergem în magazine sau chiar în piețe și cumpărăm legume și fructe; le preferăm, bineînțeles, pe cele românești, locale, și le căutăm asiduu pe cele care par "de la țară". Și cu toate astea, de cele mai multe ori ne alegem cu roșii cu gust de carton și aspect de plastic, salată care ține cu săptămânile și usturoi care nu încolțește.

De ce nu mai au roșiile gust?

Pentru că toate sunt tratate cu nenumărate chimicale, iar semințele din care au crescut sunt modificate genetic pentru a fi mai rezistente. Nu e de mirare atunci că fructele și legumele de... (citeşte)

05-07-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Fructele de goji sunt folosite în medicina tadiţională chineză de peste 2000 de ani, iar legendele spun că erau consumate de călugării din munţii Himalaya, înmuiate în apă fierbinte. Ceaiul astfel obţinut îi ajuta să se menţină sănătoşi, să aibă mintea mai limpede, să trăiască mai mult, le oferea energie şi vitalitate.

30-06-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Maca este o plantă rădăcinoasă, înrudită cu ridichia, varza și broccoli, care datorită uimitoarelor și unicelor proprietăți pe care le deține, este considerată un superaliment. Este cultivată în special în munții înalți din America de Sud, cu precădere în Peru, și este cel mai puternic afrodisiac natural, fiind cunoscută și sub denumirea de ginseng peruvian.

23-06-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

A aparut pepenele rosu? ...A aparut pepenele roșu!

Este deja in piete si in supermarket-uri. Stim, o sa ne certi si o sa ne spui ca acela este de import sau ca nu este ecologic. Si ai dreptate, chiar asa este. Sfatul nostru este ca, daca nu gasesti pepene rosu certificat ecologic, sa mai asteptati putin pana se face al nostru, romanesc. Pentru cine nu mai are rabdare insa, iata 6 motive care fac din pepenele rosu un aliment cu beneficii pentru sanatate.

1. Controleaza hipertensiunea

Aminoacizii din pepenele rosu ajuta la fluidizarea sangelui si reduc tensiunea arteriala.

2. Plin... (citeşte)

16-06-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

 

Vara a venit și dacă silueta și sănătatea ne-au preocupat în mod deosebit până acum, nu avem niciun motiv să fim delăsători nici de-acum înainte, ba dimpotrivă. Vacanțele sau week-endurile departe de casă pot fi mereu un motiv de-a face excese sau de-a ne lăsa pradă tentațiilor dulci rafinate, Dar când revenim acasă, cu ce ne dregem?

...(citeşte)
06-06-2017 4 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Majoritatea dintre noi știm cât de importantă este alimentația pentru sănătatea noastră. Însă cum determinăm și de unde știm ce înseamnă mai exact hrană sănătoasă? Un articol publicat de CNN spune că atunci când vorbim despre alimente “sănătoase”, mulți dintre noi încurcăm puțin lucrurile. De ce?

Una dintre cauze este etichetarea înșelătoare. Etichetele produselor alimentare ne induc adesea în eroare. Peste tot se face abuz de atribute ca “natural”, ”sănătos”, ”de la țară”, “de producător”, sau sunt folosiți abuziv, la marginea legalității în etichetare chiar și termeni ca ”eco/ecologic”, ”bio” sau ”organic”. Aceștia din urmă sunt... (citeşte)

29-05-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Vara se apropie cu paşi repezi şi, înainte de a plănui vacanţele de la malul mării, noi te ajuăm să te informezi corect despre protecţia solară, despre cremele pe care trebuie să le foloseşti în funcţie de tenul tău şi de riscurile la care te expui dacă nu îţi protejezi pielea. Şi, ca să îţi uşurăm căutările, am adunat pentru tine toate informaţiile de care ai nevoie în articolul ce urmează.

24-05-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Dacă ai un prichindel acasă sau eşti în aşteptarea unuia, atunci articolul nostru e pentru tine! Vorbim aici despre mâncare sănătoasă pentru copii, despre gustări pentru copii, fie gata preparate fie idei de mese pe care le poți preparara chiar tu. Toate sunt potrivite pentru a furniza energia şi combustibilul de care au nevoie cei mici pentru a-şi continua activităţile zilnice, veseli şi cu stomăcelul fericit.

Și despre câteva secrete care te vor ajuta să-l convingi atunci când simți că tot universul pare să comploteze împotriva ta și a dorinței tale de a-l crește sănătos...

23-05-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Un bebeluş crește repede. Azi îţi zâmbeşte şi gângureşte, mâine-poimâine face primii paşi. Primii 3 ani din viaţa unui omuleţ sunt cei mai importanţi pentru dezvoltarea lui, la fel de importanți ca și turnarea unei temelii trainice pentru casă. De aceea, este musai să fim foarte atenți la ce anume ne expunem bebeluşii. Să fim atenți la cum limităm să sau cum punem o barieră între ei şi substanţele chimice cu potenţial nociv pentru sănătatea lui, care astăzi sunt practic peste tot. Voi încerca să-ți arăt de ce e mai bine să ne îndreptăm atenţia spre cosmeticele organice. Adică spre... (citeşte)

12-05-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok