Artizani de sănătate
copiat
Maca, pulbere ecologica pura Republica BIO, 150 g
Maca Ecologica din Peru (400 mg - extract 4:1) Republica BIO, 60 capsule (29,7 g)
Energy Mix Pulbere Raw Bio 200g (Canepa, Cacao Raw, Maca)
Energy ball Roobiotic cu Cacao si Maca, Roobar, fara gluten, bio, 22 g
Coşul meu
Maca, cel mai puternic afrodisiac natural. Și alte câteva beneficii…

Maca, cel mai puternic afrodisiac natural. Și alte câteva beneficii…

Maca este o plantă rădăcinoasă, înrudită cu ridichia, varza și broccoli, care datorită uimitoarelor și unicelor proprietăți pe care le deține, este considerată un superaliment. Este cultivată în special în munții înalți din America de Sud, cu precădere în Peru, și este cel mai puternic afrodisiac natural, fiind cunoscută și sub denumirea de ginseng peruvian.

Despre pudra din rădăcină de maca, pe scurt

Maca are efecte pozitive asupra sistemului endocrin, fiind capabilă să echillibreze nivelul hormonal atât al femeilor cât și al bărbaților, crește nivelul de energie și este un excelent stimulent al sănătății organismului. Este o sursă naturală de hrană și un medicament oferit de natură, folosit de mii de ani în zona Munților Anzi.

Mai mult, maca este un adaptogen, ceea ce înseamnă că ajută organismul să se mențină la un nivel normal, in homeostază. Adaptogenii ajută organismul să răspundă mai bine și mai ușor la factorii de mediu interni și externi, precum anxietatea și rănile fizice.

Ce este maca?

Maca este o rădăcină a unei plante cu denumirea științifică Lepidium Meyenii. Ca aspect, seamănă cu o ridiche, iar la culoare variază de la galben spre crem, la roz deschis și până la mov sau chiar negru. Este bogată în vitamine și minerale, are un gust plăcut, ușor picant și o aroma bogată de malț care se îmbină perfect cu gustul de cacao.

Cultura de maca este cea mai mare cultură din lume care crește la o altitudine de aproximativ 4500 de metri deasupra nivelului mării, în Munții Anzi.

Maca are în componență o proteină completă care furnizează toți aminoacizii esențiali, conține din abundență calciu, fier, magneziu, sodiu, sulf, potasiu și fosfor, vitamine, inclusiv C, E, B1 (tiamină) și B2 (riboflavină).

Rădăcina de maca se poate consuma sub formă de pudră de maca, pulbere de maca sau extract, toate găsindu-se destul de ușor în magazinele cu produse bio sau in magazinele naturiste. O găsești si sub formă de tablete, însă pudra este mult mai ușor absorbită și asimilată de organism. Atenție însă la sursă și origine. Fiind foarte căutată și deci cultivată abundent, e posibil ca mulți cultivatori să apeleze la ajutoare chimice care să crească producția. Pentru a fi sigur că te ferești de ebentualele reziduuri de chimicale ce pot rămâne în conținut, caută pudră de maca bio, sau măcar nu cumpăra cea mai ieftină variantă pe care o găsești. Găsești aici pudră bio de maca, într-o cantitate care îți va ajunge o lună întreagă, dacă îți propui să o consumi zilnic.

Maca, pulbere ecologica pura Republica BIO, 150 g Maca, pulbere ecologica pura Republica BIO, 150 g
Hot
Ecologic
5 Recenzii
29,90 lei

Proprietățile pudrei de maca

Pudra de maca are în conținut proteine, carbohidrați, grăsimi și fibre. Din punct de vedere nutritiv, 5 grame de maca au valoare energetică 76kcal sau 18Kj, proteine 0,7g, glucide 3,8g din care zaharuri 1,5g, grăsimi <0,1g din care saturate <0,1g, fibre 0,3g, sodiu <0,1g, cupru 0,3g (30% din doza zilnică recomandată), iod 52g (17,5% din doza zilnică recomandată).

Pudra de maca se mai poate lăuda și cu un conținut de:

 • Peste 20 de aminoacizi, inclusiv cei 8 aminoacizi esențiali pe care organismul nu îi poate produce
 • 20 de acizi grași precum acidul lauric, linoleic, palmitic, oleic și acidul steric
 • Vitaminele B1, B2, C și E
 • Calciu (conține mai mult calciu decât laptele. Calciul este indispensabil pentru dezvoltarea oaselor, dinților, funcționarea optimă a inimii și sistemului nervos)
 • Magneziu
 • Potasiu (influențează activitatea celulară)
 • Cupru
 • Zinc
 • Mangan
 • Fosfor (este responsabil pentru funcționarea structurilor biologice și producerea de energie celulară)
 • Seleniu
 • Sulf
 • Sodiu
 • Fier (menține un metabolism energetic normal și contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar)

Pudra de maca are proprietăți bacteriostatice, fungistatice, antioxidante, anticarcinogene, ajută organismul să reziste mai ușor factorilor de stres, îmbunătățește nivelul de energie general, memoria, capacitatea de concentrare și învățare și contribuie la menținerea sănătății oaselor și dinților.

Înapoi la cuprins

Beneficiile pudrei de maca

Rădăcina de maca este cunoscută pentru capacitatea sa de a regla hormonii. Planta în sine nu conține hormoni, ci încurajează organismul să crească sau descrească nivelul de hormoni prin hrănirea glandelor principale, hipotalamusul și hipofiza. Pentru că este un aliment adaptogen, maca este capabilă să crească producția unui hormon de care organismul duce lipsă sau să micșoreze cantitatea unui hormon produs în exces.

De ce este bună maca pentru organism

Pudra de maca este un aliment ce poate aduce o mulțime de beneficii organismului atunci când este încorporată în dieta zilnică:

 • Susține și întărește sistemul imunitar
 • Energizează organismul și crește rezistența fizică
 • Susține funcțiile metabolice
 • Are efect antioxidant
 • Îmbunătățește circulația sângelui, accelerează procesul de vindecare al rănilor și reduce colesterolul datorită conținutului de vintamine, minerale și aminoacizi
 • Îmbunătățește fertilitatea prin creșterea libidoului și a numărului de spermatozoizi
 • Are efecte pozitive pentru femeile aflate la menopauză
 • Îmbunătățește funcționarea creierului prin conținutul de aminoacizi
 • Contribuie la diminuarea depresiei și anxietății
 • Echilibrează nivelul de estrogen și progesteron din organism și reduce astfel și numărul și intensitatea migrenelor
 • Este un afrodisiac natural, fiind capabilă să crească dorința sexuală
 • Favorizează asimilarea calciului în oase, crescând densitatea osoasă și prevenind osteoporoza

Înapoi la cuprins

Pudra de maca, beneficii pentru femei

Pudra de maca e un fel de praf magic; iată ce beneficii are pentru femei:

 1. Ameliorează simptomele menopauzei

Rădăcina de maca are capacitatea de a echilibra nivelul hormonal din corp, iar studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat că nutrienții și conținutul fitochimic contribuie la ameliorarea simptomelor pe care femeile le au atunci când ajung la menopauza. Cercetătorii implicați în studiul efectelor pudrei de maca au aboservat că femeile ce consumau suplimente cu maca au manifestat o îmbunătățire a simptomelor menopauzei precum bufeuri, insomnie, transpirații nocturne sau drepresie.

 1. Îmbunătățește funcția sexuală feminină

Vârsta, stilul de viață și starea de sănătate sunt factori ce pot cauza disfuncții sexuale în rândul femeilor. Pudra de maca poate fi eficientă și în tratarea acestei probleme, fără efectele secundare pe care majoritatea suplimentelor alimentare din medicina convențională le au.

 1. Nomalizează nivelul hormonilor din organismul feminin

Pentru că stimulează glanda pituitară și acționază ca un tonic general pentru organism, pudra de maca este capabilă să echilibreze nivelul hormonal. Glanda pituitară este cea care suține și controlează activitatea tuturor glandelor endocrine, așa că o funcționare normală a acesteia atrage după sine un echilibru al întregului sistem endocrin. Tot glanda pituitară este responsabilă și pentru secreția de estrogen și progesteron pentru femei (dar și de testosteron pentru bărbați).

 1. Are efecte afrodisiace

Pentru că este bogată în minerale precum iod, zinc și acizi grași, pudra de maca are capacitatea de a îmbunătăți starea generală și de a echilibra hormonii sexuali, având efecte benefice și asupra libidoului.

 1. Îmbunătățește starea generală de bine

Datorită conținutului de acizi grași, pudra de maca este capabilă să susțină funcționarea normală a creierului, diminuând stresul, drepresia, anxietatea și contribuind la instalarea stării de bine.

 1. Crește fertilitatea feminină

Rădăcina de maca are capacitatea de a crește activitatea glandei pituitare, stimulând astfel creșterea hormonului luteinizant seric, responsabil cu spargerea foliculilor și mărind șansele femeilor de a rămâne însărcinate.

 1. Menține sănătatea oaselor

Menținerea densității osoase este o problemă pentru femeile aflate la menopauză și nu numai. Pudra de maca favorizează asimilarea calciului în oase, crescând densitatea lor și menținându-le sănătoase și rezistente.

 1. Energizează

Maca este bogată în vitamine, minerale, acizi grasi esențiali și proteine, nutrienți ce susțin în mod natural un nivel optim de energie, ajută organismul să se recupereze mai ușor și asigură un tonus excelent pentru activitățile zilnice.

Baton Raw Bio cu Maca si Merisor 30g Baton Raw Bio cu Maca si Merisor 30g
Ecologic
1 Recenzii
Stoc epuizat

Înapoi la cuprins

Pudra de maca, beneficii pentru bărbați

Și pentru bărbați pudra de maca acționează tot ca o bagheta magică. Iată ce poate face pentru organismul lor:

 1. Îmbunătățește libidoul masculin

Datorită conținutului mare de nutrienți, maca este capabilă să revitalizeze întregul organism, crește energia, vitalitatea, rezistența și susține un nivel optim de testosteron. Pudra de maca are ca substanțe active macaenes și macamide ce sunt asociate cu un libido sănătos.

 1. Îmbunătățește funcția erectilă

Pudra de maca îmbunătățește circulația sângelui și, combinată cu revitalizarea organismului și creșterea libidoului menționată anterior, reușește să crească și să aducă la normal funcția erectilă. În caz că nu știai, maca este cunoscută și sub numele de “viagra naturală”.

 1. Crește fertilitatea masculină

Pudra de maca este capabilă să crească dorința sexuală, numărul de spermatozoizi și motilitatea lor, astfel încât să crească șansele bărbaților de a procrea.

 1. Reglează nivelul de testosteron

La fel ca și în cazul femeilor, pudra de maca stimulează glanda pituitară și acționează ca un tonic general pentru organism, fiind capabilă să echilibreze nivelul hormonal, de unde rezultă un nivel optim de testosteron pentru bărbați.

 1. Ajută la creșterea masei musculare

Datorită nivelului de proteină și nutrienți, pudra de maca este un excelent supliment alimentar pentru bărbații care doresc să câștige masă musculară și rezistență fizică.

 1. Energizează

Maca este bogată în nutrienți ce contribuie la menținerea unui nivel de energie optim în organism și poate fi folosită cu succes și de către sportivi, pentru îmbunătățirea performanțelor.

 1. Menține sănătatea oaselor

Nu doar femeile în vârstă pot avea probleme cu oasele, ci și bărbații, pentru că odată cu înaintarea în vârstă, procesele organismului sunt încetinite. Pudra de maca este bogată în calciu și contribuie astfel la menținerea unui sistem osos rezistent și a unei danturi sănătoase.

 1. Alungă depresia

Întegrată în dieta zilnică, pudra de maca poate face minuni pentru sistemul nervos, alungând depresia, anxietatea și contribuind la obținerea unei stări de bine generale. De asemenea, este un excelent tonus mental, îmbunătățind memoria și capacitatea de concentrare și învățare.

Înapoi la cuprins

Maca, un superaliment care ne invită să îl descoperim

Cu gust bun, ușor de consumat și atâtea beneficii pentru organism, maca este un aliment natural ce abia așteaptă să te ajute, să îți îmbunătățească și să îți completeze stilul de viață. Îți spun mai jos cum se poate consuma pudra de maca, o rețetă de smoothie cu maca și fructe, și care sunt contraindicațiile consumului de maca.

Energy Mix Pulbere Raw Bio 200g (Canepa, Cacao Raw, Maca)
Ecologic
2 Recenzii
42,20 lei
Maca Pulbere Raw Bio 200g
Ecologic
1 Recenzii
32,16 lei

Mai mult, dacă ești băutor de cafea, află că o băutură obținută din pudra de maca poate înlocui cu succes cofeina și dacă îi adaugi și puțină cacao, deja e delicioasă. Găsești aici rețeta pentru un energy mix numai bun pentru fiecare dimineață, din maca, cacao și cânepă sau dacă ești pe fugă și ai chef de o gustare energizantă, poți apela la o biluță energizantă, delicioasă!

Cum se poate consuma maca

Cel mai des, vei găsi maca sub formă de pudră sau pulbere. Indicat este să începi să iei o jumătate de linguriță zilnic și să crești doza treptat până la maxim 1-2 lingurițe pe zi. Doza ideală și cel mai des recomandată este de 1 linguriță de pudră de maca pe zi (aproximativ 10-15g).

O poți consuma amestecată cu apă, în smoothie, sucuri proaspete, iaurt, cafea, ceai, sosuri sau chiar în prăjituri. O combinație reușită este cea de pudră de maca cu cacao, un alt superaliment, sau cea de pudră de maca cu pudră de roscove.

Rețetă de smoothie cu pudră de maca și fructe de pădure

Rețete cu maca poți găsi foarte ușor sau poți inventa chiar tu una, fix așa cum simți și cum îți place. Eu am dat peste un smoothie absolut delicios pentru care îți trebuie doar atât:

 • 2 banane
 • 200g de zmeură și alte fructe de pădure
 • pentru îndulcire poți pune 6 curmale fără sâmburi, miere ecologică sau alt îndulcitor sănătos
 • 400ml de apă
 • 1 lingură de pudră de maca

Reteta de smoothie cu pudra de maca

Pune toate ingredientele în blender și, hocus-pocus, ai obținut 2 porții de smoothie delicios, energizant și sănătos!

Mai poți găsi maca sub formă de pastile sau capsule și cel mai indicat este să citești ce scrie pe prospect pentru a ști care este doza corectă.

Extractul de maca, disponibil și el în magazine de specialitate sau naturiste, s-a dovedit a avea excelente beneficii nu doar pentru consum ci și pentru piele și păr. Se pare că este capabil să stimuleze creșterea părului, să prevină sau să încetinească căderea lui și să îmbunătățească condiția scalpului. Aplicat pe piele, extractul de maca stimulează producția de colagen, oferă elasticitate pielii și îi redă fermitatea.

Contraindicații și posibile efecte secundare

Cu toate că maca este consumată de mii de ani în siguranță, încă se desfășoară studii cu privire la posibilele efecte secundare pe care le-ar putea avea. Deoarece influențează nivelul de hormoni din organism, maca nu ar trebui consumată de persoanele ce urmează un tratament cu influențe hormonale, precum cancerul de sân, de prostată sau a altor boli grave.

Maca nu este indicată nici persoanelor cu hipertensiune arterială și nu există studii care să ateste că este sigură pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează.

Pare aproape magic cum natura a reușit să adune într-o mică rădăcină de maca atâtea vitamine, minerale și aminoacizi esențiali, toate cu proprietăți uimitoare pentru organism și cu atât de multe beneficii.

Să profităm, deci!

Florrie, pentru Republica BIO

Înapoi la cuprins

Surse:
https://draxe.com/top-5-maca-root-benefits-and-nutrition/
https://www.mindbodygreen.com/0-5356/Maca-The-Superfood-The-Facts.html
https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/7-benefits-of-maca-root-for-women/
https://www.themacateam.com/maca-for-men

Copyright Republica BIO

 

Pușculița BIO

Abonează-te la gazeta Republicii BIO şi vei primi 200 BIObani, pe lângă informații și oferte speciale pentru tine..

ATENȚIE! Vei primi BIObanii doar pentru o singură acțiune de înscriere la newsletter.

Citește despre programul de loialitate

Comentarii

qkiprszhz
14:33 05.06.2021

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
qkiprszhz http://www.g2i6979r6danr155f7m732x2tyf2nd9ss.org/
[url=http://www.g2i6979r6danr155f7m732x2tyf2nd9ss.org/]uqkiprszhz[/url]
aqkiprszhz

wzqzlkfhvm
04:36 17.05.2021

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
awzqzlkfhvm
[url=http://www.gu9425r91og0u3136xrz1y4ku87q0lzus.org/]uwzqzlkfhvm[/url]
wzqzlkfhvm http://www.gu9425r91og0u3136xrz1y4ku87q0lzus.org/

gedsharse
04:41 02.05.2021

canadian pharmacy doxycycline[/url]

yrnjvsyvcb
11:13 26.04.2021

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
[url=http://www.g38t90y700ctj9srs56u5ym56y7jo6s6s.org/]uyrnjvsyvcb[/url]
ayrnjvsyvcb
yrnjvsyvcb http://www.g38t90y700ctj9srs56u5ym56y7jo6s6s.org/

qgmhpmxnjb
05:19 23.04.2021

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
[url=http://www.g92du899hg61g360ojs68xlbm0c6nb54s.org/]uqgmhpmxnjb[/url]
aqgmhpmxnjb
qgmhpmxnjb http://www.g92du899hg61g360ojs68xlbm0c6nb54s.org/

gwtvbhlib
08:11 06.04.2021

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
agwtvbhlib
[url=http://www.g0t9i6ed75226tx96br9zs1v2on65r5ks.org/]ugwtvbhlib[/url]
gwtvbhlib http://www.g0t9i6ed75226tx96br9zs1v2on65r5ks.org/

gedsharse
19:43 28.03.2021
place to buy cialis[/url]
kkbrtwqdoi
08:20 15.03.2021

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
akkbrtwqdoi
kkbrtwqdoi http://www.g0bv72pw6a6363im5xst00bemf8790x1s.org/
[url=http://www.g0bv72pw6a6363im5xst00bemf8790x1s.org/]ukkbrtwqdoi[/url]

bdoixvdfq
07:56 03.02.2021

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
[url=http://www.ggf99s5rj5n08dld001p9257qms846oys.org/]ubdoixvdfq[/url]
bdoixvdfq http://www.ggf99s5rj5n08dld001p9257qms846oys.org/
abdoixvdfq

fvvhropzk
05:23 30.12.2020

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
fvvhropzk http://www.gktg1422m621br9q12g5dsx04m181evss.org/
[url=http://www.gktg1422m621br9q12g5dsx04m181evss.org/]ufvvhropzk[/url]
afvvhropzk

gedsharse
20:49 12.12.2020

Viagra Kaufen Dortmund annovadask [url=https://bansocialism.com/]cialis prescription online[/url] moimmeme Buy Xenical In Australia

jhvfkpnqcf
01:31 06.12.2020

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
ajhvfkpnqcf
jhvfkpnqcf http://www.gcbd8n4w98i848c9yo6825rlm60l70yks.org/
[url=http://www.gcbd8n4w98i848c9yo6825rlm60l70yks.org/]ujhvfkpnqcf[/url]

odcgtkfs
08:39 25.11.2020

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
odcgtkfs http://www.g4v7281d55g0m8f8ho6coa4izoc501s2s.org/
[url=http://www.g4v7281d55g0m8f8ho6coa4izoc501s2s.org/]uodcgtkfs[/url]
aodcgtkfs

bllxlknsnx
06:19 10.09.2020

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
bllxlknsnx http://www.gf34u6526w8473mj9480da7cjmji8glbs.org/
abllxlknsnx
[url=http://www.gf34u6526w8473mj9480da7cjmji8glbs.org/]ubllxlknsnx[/url]

lfbqwdliy
04:50 06.09.2020

Pudra de maca – Beneficii, Consum si Contraindicatii – Republica BIO
[url=http://www.gzo0ese4z4564nhgj813t2c83j4326hks.org/]ulfbqwdliy[/url]
alfbqwdliy
lfbqwdliy http://www.gzo0ese4z4564nhgj813t2c83j4326hks.org/

привет http://mail.ru
04:09 20.07.2019

dfeM2Z18w

Diana
13:58 22.09.2018

Buna, ma numesc Diana. As dori sa stiu daca urmez un tratament cu mladita de zmeur pot lua in paralel si maca. Multumesc.

Maria
11:40 12.12.2017

Buna ziua, va rugam ca pentru aceasta problema sa va adresati unui medic sau unui nutritionist. Printre beneficiile dovedite ale pudrei de maca, nu se afla si reglarea tensiunii arteriale. Multumim pentru intelegere.
Maria, Republica BIO

visan
12:35 11.12.2017

Am 50 ani si tensiunea cu o pastila de nebilet luata dimineata o tin in limite de 12,5 cu 7-8. Spuneti-mi daca pot administra pulberea de Maca si cat pe zi. Cu toata consideratia astept raspunsul dumneavoastra

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.