Vezi sidebar
Cum alegem cele mai bune suplimente alimentare pentru copiii nostri
05.02.2020
Diana Mottok
13 vizualizări

Dacă există un lucru cu care aproape toți experții sunt de acord, acesta este: dezvoltarea armonioasă a copilului se bazează pe o alimentație sănătoasă și variată. Aportul inadecvat de substanțe nutritive poate conduce la slăbirea imunității, lipsă de energie, diabet, obezitate și multe alte afecțiuni. De asemenea, o nutriție defectuoasă poate compromite pe termen lung sistemul imunitar al copiilor.

 

Cuprins:

 

De ce au nevoie copiii de suplimente pe bază de vitaminte si minerale

Alimentație deficitară  

Alimentele integrale, naturale și ecologice, sunt bogate în polifenoli, antioxidanți și alți nutrienți care susțin sănătatea organismului. Vitaminele și mineralele din fructe și legume protejează corpul, stimulând imunitatea. Problema este că în sezonul rece, dar nu numai, găsim în magazine foarte puține produse cultivate local, majoritatea fructelor și legumelor venind din import. Cu cât călătoria de la câmp până la masă este mai lungă, cu atât pierdem mai multe vitamine și minerale esențiale pentru organism. Așadar, procurarea fructelor și legumelor cultivate local, ideal crescute organic, nu este întotdeauna posibilă.

Dar ce te faci când mai ai și un copil mofturos, ce refuză o dietă variată? Conform recomandărilor emise de Departamentul de Sănătate din Anglia, publicate pe site-ul  oficial al Sistemului Național de Sănătate, cunoscut și sub acronimul de NHS, tuturor copiilor în creștere cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani ar trebui să li se administreze suplimente de vitamine care conțin vitaminele C, D și A.

Poluare

Ca părinți, ştim cât de periculoasă poate fi poluarea pentru sănătate. Din păcate, nivelul poluării aerului în anumite orașe din România a atins cote alarmante.  Ce este de facut în acest caz, cum ne putem proteja copiii și pe noi înșine de efectele grave pe care poluarea le poate avea supra sănătății?

Există dovezi din ce în ce mai multe care sugerează că vitamina D, vitamina E și carotenoizii ajută la protejarea împotriva efectelor nocive ale poluării. De asemenea, Vitamina C, vitamina B, curcumina și acizii grași omega-3 pot avea rol protector.

Efort intelectual

În perioadele de activitate intelectuală intensă, în special înaintea examenelor, copiii pot fi copleșiți de stres, emoții și neliniște, care le pot afecta capcitatea de concentrare și puterea de învațare. În aceste perioade poți ajuta copilul să facă față provocărilor, oferindu-i suplimente pe baza de vitamine si nutrienți care, luate pentru o perioada mai lungă, au un efect benefic și susțin buna funcționare a creierului. Printre aceștia se numără: acizii grași Omega 3, vitamina E și compelxul de vitamine B. Este bine să îi oferi copilului suplimentele cu cateva saptamani înainte de examene, nu în ultimul moment, ca să se bucure de efectele benefice ale suplimentelor.

Suplimentele alimentare de calitate conțin ingrediente extrase din surse naturale, precum produsele pentru copii din gama ChildLife® Essentials, de aceea sunt blânde cu organismul și nu conțin reziduuri toxice, asimilându-se rapid în organism.

Materia primă este obținută din plante nemodificate genetic, culturi bio în sol virgin, nepoluat cu pesticide, fără îngrașăminte și fără stimulente de creștere artificiale.

 

vitamine si minerale esentiale - Video Republica BIO 

 

Cand ar putea avea nevoie copiii de suplimente pe bază de vitamine și nutrienți esențiali

  • În perioada iernii sau imediat după iarnă, când apar carențele de vitamine și minerale din cauza dietei lipsite de fructe și legume proaspete, cultivate local;
  • La trecerea într-un nou sezon, când sistemul imunitar este pus la grea încercare de apariția gripei, a răcelilor sau afecțiunilor respiratorii;
  • În perioadele de activitate intelectuală intensă, înaintea examenelor;
  • În cazul copiilor mofturoși, care nu au o dietă variată.

Ce cantităti și pe ce durată pot fi administrate suplimentele

Considerăm că tipul de vitamine și minerale, doza, durata şi calea de administrare trebuie individualizate, deoarece nerespectarea recomandărilor poate avea repercusiuni mai grave decât deficitul acestora (de exemplu, excesul de vitamina D poate provoca hipercalcemie, iar în cazuri rare, calcifierea arterelor și insuficiența renală).

 

Să descifrăm alfabetul vitaminelor și mineralelor

 “O vitamină este o substanță care te îmbolnăvește dacă nu o consumi.” (Albert Szent-Gyorgyi, Nobel Prize in Physiology or Medicine).

Iată o listă a vitaminelor și mineralelor esențiale, de care copiii și adolescenții au nevoie în perioada de creștere: 

  • Vitamina A este importantă pentru o pielea sănătoasă și pentru o creștere normală; ajută, de asemenea, vederea și repararea țesuturilor. Vitamina A se găsește în cantități bogate în legume galbene și portocalii, produse lactate și ficat.

  • Vitamina B ajută organismul să producă globule roșii și sprijină activitățile metabolice. Vitamina B se găsește în carne de pasăre, pește, soia, lapte, ouă, cereale integrale.

  • Vitamina C este instrumentul organismului în lupta spre vindecarea și combaterea infecțiilor; aceasta fortifică țesutul, mușchii și pielea. Fructe și legume care coțin vitamina C: căpșunile, roșiile, citricele, cartofii, varza de Bruxelles, spanacul și broccoli.

  • Vitamina D ajută organismul să formeze și să mențină dinții și oasele puternice și facilitează absorbția de minerale precum calciul. Cele mai bune surse de Vitamina D sunt peștele și ouăle. Expunerea adecvată la lumina soarelui este, de asemenea, o modalitate de a obține suficientă vitamină D.

  • Fierul este important pentru copii, mai ales în perioadele de creștere accelerată. Fierul contribuie la producerea de sânge și la dezvoltarea mușchilor. Carnea de vită, curcan și pește, fasolea și lintea sunt excelente surse de fier.

  • Calciul este vital pentru dezvoltarea și menținerea sănătății oaselor și a dinților. Consumul de cantități inadecvate în timpul copilăriei poate afecta creșterea și dezvoltarea, dar poate duce și la oase fragile și poroase (mai târziu în viață se poate ajunge și la osteoporoză). Calciul se găsește în lapte, iaurt, brânză și sardine. Este prezent în cantități mai mici și în legume precum broccoli.

 

Ruxi, Laur si Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO

 Surse:

  1. Vitamins for children
  2. Kids Need Their Nutrients
  3. Suplimente care ajuta copiii la examene
  4. Care sunt consecințele excesului de vitamina D?
  5. Vitamina B, benefică împotriva efectelor poluării asupra organismului
  6. Pollution and respiratory disease: can diet or supplements help?
  7. SECOM Beneficii

 

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Comentarii (16 comentarii)

  • ixixeyoweuk pe

    500 Mg[/url] Buy Amoxicillin bfl.tkdg.republicabio.ro.xyw.eb http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
  • owaliyal pe

    500 Mg[/url] Amoxicillin wpm.wkeh.republicabio.ro.mdg.mm http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
  • enegereh pe

    500mg Capsules[/url] Amoxicillin No Prescription ogc.frbe.republicabio.ro.dmz.vi http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
  • uqizpoo pe

    ] Amoxil Dose For 55 Pounds feh.wwbj.republicabio.ro.sdx.ef http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • ejighefewim pe

    500mg[/url] Amoxicillin 500 Mg meq.cbsr.republicabio.ro.alh.yu http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.