25 de surse vegane de proteină [infografic]
Proteinele reprezintă o parte esențială dintre nutrienții necesari organismului nostru, pentru un stil de viață echilibrat. De aceea, este extrem de important să știm cu ne asigurăm doza zilnică de care avem nevoie.
Totuși, cum carnea, ouăle, lactatele sau peștele sunt unele dintre principalele surse de proteine în consumul zilnic, ce se întâmplă cu cei care au o alimentație bazată strict pe legume și fructe?
Studiile au demonstrat că o dietă vegană sau vegetariană bine echilibrată poate să asigure toate proteinele de care ai nevoie din plante. Mai mult decât atât, proteinele vegane sunt recunoscute pentru că ajută la alcalinizarea sporită a organismului, la reducerea aportului de colesterol și de grăsimi saturate nesănătoase și scad riscurile de a face un accident vascular cerebral sau obezitatea.
Cheia este să știi care sunt sursele de proteine din plante care îți pot oferi doza zilnică necesară.
De aceea, am alcătuit pentru tine o listă cu 25 de surse vegane de proteină:
- Cartofi: 2.50%
- Orez brun: 2.52%
- Spanac: 2.90%
- Quinoa: 4.40%
- Fasole roşie: 4.83%
- Fasole Pinto: 4.86%
- Mazăre: 5.36%
- Nuci de Macadamia: 7.79%
- Fasole albă: 7.80%
- Pâine integrală de grâu: 8.80%
- Linte: 9.02%
- Nuci Pecan: 9.50%
- Soia: 13.10%
- Nuci: 15.03%
- Alune de pădure: 15.03%
- Nuci caju: 15.31%
- Seminţe de chia: 15.60%
- Ovăz: 16.89%
- Tofu: 17.19%
- Seminţe de in: 19.50%
- Fistic: 21.35%
- Migdale: 22.09%
- Seminţe de cânepă: 23.00%
- Unt de arahide: 25.09%
- Seminţe de dovleac: 32.97%
Ioana şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursele noastre:
https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/best-sources-protein
https://www.healthline.com/nutrition/protein-for-vegans-vegetarians#section2
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4258944/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24871479
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21696306
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: