Vezi sidebar
Vitamina K
03.03.2021
Laur
6.085 vizualizări

Vitamina K - descriere

Vitamina K este o vitamină liposolubilă ale cărei cerințe sunt îndeplinite în mod normal prin alimentație. Numele său provine de la germanul Koagulation, o aluzie la rolul pe care vitamina K îl joacă în coagularea sângelui.

Există două forme principale ale vitaminei K: fitomenadiona sau vitamina K1, ce provine, în principal, din legumele verzi, și menachinona sau vitamina K2, care este produsă de bacteriile din colon sau apare în anumite alimente ca urmare a unui proces de fermentație. Vitamina K1 este implicată în procesul de coagulare, în timp ce vitamina K2 acționează asupra calcificării țesuturilor moi.

 

Vitamina K

 

Fructe bogate în vitamina K

Fructele cu cel mai mare conținut de vitamina K sunt: strugurii, merele și prunele.

Legume bogate în vitamina K

Legumele cele mai bogate în vitamina K sunt: varză de Bruxelles, salată verde, spanacul, pătrunjelul, cresonul, broccoli, roşiile, dovleacul, conopida, mazărea, avocado.

Peştele conține, de asemenea, o cantitate mare de vitamina K.

 

  1. Roşii
  2. Peşte
  3. Conopidă
  4. Dovleac
  5. Spanac
  6. Broccoli
  7. Salată
  8. Varză de Bruxelles
  9. Mazăre
  10. Avocado

Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.