Retete

This homemade anti-aging facial mask is simple, but also very effective. It is made with raw cocoa and coconut oil. This mask leaves the skin clean, full of vitality and prevents the sagging of the skin.

You will need the following ingredients:

  • 1 teaspoon organic coconut oil - well-known for its hydrating and protective properties; it helps cure skin problems (eczema, psoriasis, dermatitis etc.); it is has also antibacterial effects.
  • 1 teaspoon raw organic cocoa - it contains antioxidants that help diminish wrinkles, it soothes and... (citeşte)
09-06-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Do you use spirulina as nutritional supplement or you add spirulina powder in your shake or smoothie? If you don't, then you should, because it has tons of vitamins, minerals and it is one of the most nutritious foods on Earth. Spirulina is an algae that provides vitamin C, B12, B5, E, Zinc, Magnesium, Calcium, Iron, Beta-Carotene, recommended for skin, hair and nail health.

You will need the following ingredients:

How to prepare:

  • (citeşte)
09-06-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Duminică i-am susținut pentru 2 ore pe prietenii de la Republica BIO cu prezenta la standul lor de la Agenda BIO. M-am bucurat să le fiu de ajutor, și le mulțumesc pentru invitație.

În timp ce preparam cele câteva rețete simple puse și pe blogul Republicii, una dintre întrebările pe care le-am primit au fost dacă recomand ceva pentru un ten de adolescentă care se confruntă cu o problemă îngrozitoare: acneea, coșurile!

Mi-am luat tema asta cu mine acasă și am rezolvat-o ca pe... (citeşte)

20-05-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

 

Spirulina este la mare căutare în ultimul timp. Pastile de spirulină luate ca supliment, pudră de spirulină adăugată în shake-uri, smoothie-uri sau alte combinații, spirulina nu prea mai lipseste din casele celor preocupați de sănătatea lor sau de un trai sănătos.

Eu sunt adepta celor care spun că cele mai bune rețete de îngrijire ale pielii sunt cele pe care le poți și mânca. Așa că am decis să folosesc și eu spirulina, dar sub forma de mască facială hidratantă.

Și am ales pentru tine două combinații foarte simple, două rețete pe care le-am încercat și în cabinet, din... (citeşte)

27-04-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

 

Poate te întrebi “De ce ar trebui să folosesc și exfoliant de față pe lângă toate celelalte produse de îngrijire, dacă tenul se exfoliază în mod natural?”

Ei bine, chiar cu aceasta exfoliere naturală și chiar dacă cureți, tonifici și hidratezi foarte bine pielea, la un interval stabilit în funție de tipul de ten, este recomandat să faci totuși această exfoliere, cu un produs special. Altfel pielea va fi ternă, îmbâcsită, uscată, plină de puncte negre sau pustule, lipsită de luminozitate. Dacă ești și o persoană care folosește frecvent produse de machiaj, fără acest procedeu... (citeşte)

07-03-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Transpirația e un fenomen normal, care ajută corpul să elimine anumite toxine și să-și autoregleze temperatura. Este un proces natural care are prin urmare un rol important pentru organism și nu ar trebui să fie împiedicat, chiar dacă ne poate pune și în diverse situații jenante. Un deodorant bun ar trebui să lase glandele sudoripare care produc transpirația să-și facă treaba, dar să distrugă bacteriile care acționează la nivelul pielii și care sunt de fapt de vină pentru mirosurile neplăcute. 

În comerț există pe lângă deodorantele convenționale, și antiperspirante. Acestea din urmă sunt cele mai periculoase pentru sănătate. Pe lângă substanțele antibacteriene... (citeşte)

15-02-2016 0 comentarii AUTOR:  Anca Coman

V-am spus săptămâna trecută că în articolele următoare voi pregăti cele mai simple rețete de produse pentru îngrijirea tenului, pornind de la uleiul de cocos ecologic.

Așa că azi voi scrie o rețeta simplă pentru care vă trebuie maxim 3 minute și care conține 3 ingrediente pe care le puteți lua din magazinul Republica BIO.

Este vorba despre dischetele demachiante, care pot fi folosite atât pe față, cât și în zona ochilor. Îndepărteaza machiajul și impuritatile,... (citeşte)

08-02-2016 2 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Pastele de dinți pentru albire din comerț conțin SLS, un agent de spumare care nu ar trebui să ajungă în gura noastră, sau triclosan, despre care am mai vorbit pe blog, precum și multe alte chimicale nocive. Poate te gândești că oricum clătești gura și nu înghiți pasta de dinți, dar gingiile tale absorb rapid din ea anumite substanțe chimice nesănătoase. Pentru a evita substanțele chimice periculoase pentru sănătate, poți folosi pastă de dinți bio sau alte soluții de albire a dinților certificate organice, care conțin doar ingrediente naturale, verificate. O altă variantă ar... (citeşte)

03-02-2016 0 comentarii AUTOR:  Anca Coman

În dimineaţa asta am avut poftă de o cafea dulce cu lapte. Şi pentru că-mi place să o fac la filtru, îmi rămâne mereu zaţul, pe care de obicei îl arunc. Citisem de curând un articol despre multele proprietăţi ale lui, printre care acela de bun exfoliant al pielii. Aşa mi-a venit ideea unei reţete extrem de simple. Doar în 2 minute am reuşit să obţin un exfoliant organic pentru corp, care îndepărtează celulele moarte, dar şi hidrateaza pielea în profunzime. Este organic pentru că toate ingredientele sunt certificate organic.

...(citeşte)
22-07-2015 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

 

Am folosit acum câţiva ani un produs pentru corp pe care mi-l luasem din Statele Unite şi care se numea chiar “whipped body butter”, ceva de genul frişcă din unt, pentru corp. Avea o aromă puternica de citrice şi mi s-a potrivit perfect, pentru că mai mereu am pielea uscată pe corp şi am nevoie de o hidratare specială.

Întrebarea mea stăruia încă de atunci: cum se face oare frişca asta? Şi acum am descoperit care este reţeta şi modul în care se prepară. Nu este nimic complicat, vă trebuie doar puţină răbdare şi câteva ingrediente simple, pe care... (citeşte)

03-07-2015 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok