Vezi sidebar
Top 3 produse pentru imunitatea copiilor
18.11.2020
Ruxi Comsa
1.385 vizualizări

Imunitate – un cuvânt atât de important pentru fiecare dintre noi și mai ales pentru copiii noștri. Sistemul nostru imunitar ne protejează de la naștere de-a lungul vieții de diverși agenți patogeni. E ca un scut de protecție de care avem absolută nevoie pentru a ne apăra de îmbolnăviri și pentru supraviețuirea noastră propriu-zisă.

Există diverse modalități de a ajuta sistemul imunitar imunitar să funcționeze la parametri optimi sau, mai bine zis, de a ne asigura că acesta nu e împiedicat să-și facă treaba. Deoarece, cum vom vedea mai jos, oboseala, alimentația dezechilibrată și alți factori pot avea un puternic impact negativ cu consecințe majore asupra sănătății celor mici.

Sistemul imunitar: noțiuni teoretice

Sistemul imunitar reprezintă o serie de celule, țesuturi și organe care, pe tot parcursul vieții, ne protejează de diverși agenți patogeni și ne permit să rezistăm în fața diverselor infecții cu care ne confruntăm. Bebelușii primesc celule ale sistemului imunitar de la mamă prin intermediul placentei și a laptelui matern atunci când sunt alăptați. În timp, sistemul imunitar al bebelușilor se maturizează și poate combate infecțiile. Un stil de viață sănătos care include suficient somn, un nivel scăzut de stres și o dietă echilibrată la care se adaugă practicarea exercițiilor fizice ajută la întărirea sistemului imunitar la orice vârstă.

Alăptarea reprezintă probabil unul dintre cele mai bune moduri de a susține sistemul imunitar al bebelușului care se dezvoltă. Studiile sugerează că acei copii care sunt alăptați la sân prezintă o probabilitate mai mică de a contracta o infecție (mai ales pulmonară, a urechilor sau diaree) în timpul primului an de viață în comparație cu bebelușii hrăniți cu lapte praf. Aceasta deoarece laptele matern conține anticorpi, enzime, grăsimi și proteine importante care ajută la formarea sistemului imunitar.

Odată cu trecerea timpului, sistemul imunitar învață să recunoască anumite virusuri, devenind mai capabil să prevină infecțiile, mai ales în cazul unei diete sănătoase și a unui stil de viață adecvat. Administrarea de vitamine potrivit necesităților zilnice poate fi benefică atunci când există diverse motive pentru care doar alimentația în sine nu le poate asigura. Creșterea imunității poate fi sprijinită cu diverse produse pentru imunitate.

Odată ce copiii mici devin mai expuși prin contactul cu ceilalți la îmbolnăviri, de exemplu prin faptul că merg la grădiniță, riscul de a răci sau de a fi infectați cu un virus crește. Unele studii sugerează că acest lucru contribuie de fapt la întărirea sistemului imunitar care învață astfel să reacționeze la diverșii agenți patogeni și să-i recunoască. Însă nimeni nu dorește să-și vadă copilul bolnav. O bună igienă și învățarea copilului să respecte practicile unei igiene a mâinilor și a feței optime precum și diverse metode de stimulare a sistemului imunitar pot reduce gravitatea și durata îmbolnăvirilor. La vârsta de 7-8 ani, cea mai mare parte a procesului de dezvoltare a sistemului imunitar este încheiată.

 

Top 3 produse pentru imunitatea copiilor - Video Republica BIO

 

Soluții pentru creșterea imunității la copii

Iată câteva dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le iei în calcul dacă dorești să stimulezi imunitatea copilului tău.

Imunitate copii - cum o stimulăm?

Alăptarea și o bună nutriție: laptele matern este deosebit de important la începutul vieții, iar ulterior o dietă bogată în fructe și legume variate, dar și în proteine și acizi grași sănătoși contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic.

Vitamine și minerale: acestea pot fi un factor extrem de important în menținerea bunei funcționări a sistemului imunitar. Trăim într-un mediu din ce în ce mai poluat și în care fructele și legumele au un conținut din ce în ce mai sărac în substanțe nutritive și mai crescut în chimicale precum reziduuri de pesticide și insecticide. Vitaminele care susțin sistemul imunitar precum A, C, E și acizii grași esențiali ar fi indicat din aceste motive să suplimenteze dieta, mai ales în cazul în care sunt sesizate unele carențe. În plus, administrarea în cantități optime de minerale precum mangan, seleniu, cupru, zinc, fier, sulf, magneziu și germaniu ar trebui luată în calcul, în funcție de recomandările unui specialist.

Somnul adecvat: odihna este esențială pentru menținerea funcționării sistemului imunitar și refacerea organismului, mai ales în cazul copiilor.

Practicarea exercițiilor fizice: mișcarea și mai ales cea în aer liber contribuie la stimularea activității sistemului imunitar.

Un nivel scăzut de stres: copiii pot fi afectați de stres la fel ca și adulții; de fapt, sunt chiar mai sensibili la impactul acestuia. De aici importanța unui mediu familial liniștit, a unor cerințe școlare sau de altă natură care să nu depășească capacitățile copilului și a unui timp oferit celui mic doar pentru a se juca și a se relaxa.

Produse recomandate în creșterea imunității. Produse sănătoase

Există diverse suplimente alimentare mai ales pe bază de vitamine și minerale care pot contribui la stimularea imunității.

Iată mai jos top 3 produse imunitate pentru copii conform opiniei unor specialiști:

  • Vitamina D: contribuie la prevenirea infecțiilor la copii, studiile arătând că aceasta este esențială încă din primul an de viață. Aceasta poate de asemenea preveni conform unor studii astmul și alergiile, precum și unele boli autoimune.
  • Probiotice: studiile arată că suplimentarea alimentației cu probiotice și vitamina C în cazul copiilor duce la o scădere a numărului infecțiilor de tract respirator superior cu nu mai puțin de 33%! Datele sunt furnizate de un studiu efectuat pe copii între 3 și 5 ani care au primit probiotice și 50 mg de vitamina C timp de 6 luni.
  • Cătină: susține sistemul imunitar și există studii care arată beneficiile uleiul de cătină pentru tratarea a numeroase afecțiuni, precum și în dezvoltarea copiilor.

 

Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO

 

Sursele noastre:

  1. Kids and the Immune System
  2. Are Children’s Immune Systems Stronger than Adults?
  3. Evolution of the immune system in humans from infancy to old age
  4. STRENGTHENING YOUR CHILD’S IMMUNE SYSTEM
  5. Probiotics and vitamin C for the prevention of respiratory tract infections in children attending preschool: a randomised controlled pilot study
  6. Children: Essential Supplements to Boost Your Child’s Immune System
  7. Immunomodulatory effects of seabuckthorn (Hippophae rhamnoides L.) against chromium (VI) induced immunosuppression
  8. Influence of hippophae rhamnoides on two appetite factors, gastric emptying and metabolic parameters, in children with functional dyspepsia
  9. How to Boost Your Kid’s Immunity Heading Into the New School Year
  10. Vitamin D and Immunity in Infants and Children

 

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.