Etichete
Din când în când venim în întâmpinarea ta cu reduceri.
În fiecare joi e BIOJOI şi vrem să te încurajăm să încerci produse noi. De aceea, în fiecare joi, alegem trei produse la care ajustăm preţul cu o reducere mai mare.
Aici poți vedea un top al celor mai bine vândute produse de la Repubica BIO.
De aici poți cumpăra produsele care sunt la mare căutare în ultima perioadă.
Vrei să afli pentru ce produse nu vei plăti costul de transport? Intră aici și le vei vedea.
Cu această etichetă sunt marcate produsele care nu mai au mult şi expiră. De cele mai multe ori punem în vânzare accelerată produsele care mai au cam o lună până la expirare.
Sunt produse pe care le-am verificat şi, deşi nu sunt certifcate ecologic, întrunesc toate exigenţele noastre în privinţa calităţii.
O parte din vânzări o donăm unor fundaţii care şi-au propus să facă o faptă bună pentru societate.
Încercăm să îţi venim în întampinare ca să îţi faci cumpărăturile repede şi uşor.
Proteina care se gaseste in cerealele cu spic (grau, hamut, orz, secara). Este greu de digerat si poate irita stomacul si restul tractului digestiv. Glutenul poate declansa o serie de simptome neplacute, si nu doar la personele care manifesta intoleranta la aceasta proteina: balonare, flatulenta, dureri abdominale, ameteala, articulatii dureroase sau dureri musculare, reflux gastric, ulcer, oboseala, chiar dificultati de concentrare, depresie si anxietate.
Carbohidrat intalnit in lapte, cu rol important in hranirea organismelor tinere si in stimularea digestiei. Lactoza ofera organismului energie, stimuleaza absobtia calciului, incetineste dezvoltarea bacteriilor care produc putrefactie, stimuleaza dezvoltarea bacteriilor probiotice (bifidele) si are rol laxativ.
Substanta regasita in semintele, fructele sau radacinile unor plante (cartof, orez, porumb, secara, grau, banane). Amidonul este o sursa foarte eficienta de energie pentru organism, dar se recomanda alegerea cu atentie a alimentelor care-l contin, multe dintre ele nu au o valoare nutritionala ridicata. El este folosit in industria alimentara si ca agent de ingrosare (sau gelifiere), de retinere a umiditatii, de legare sau ca si stabilizator.
Substanta care se gaseste in fiecare celula a organismului, este produsa de ficat si transportata prin vasele de sange. Descris foarte simplist, el are rolul de a lega celulele una de alta. Colesterolul se imparte in doua fractiuni: colesterol LDL si colesterol HDL. Primul, trece prin toate celulele organismului si ramane acolo unde este nevoie de el. Al doilea, trece si el prin toate celulele organismului si le curata de surplusul de HDL, acolo unde acesta apare. Daca ficatul produce mai mult LDL si mai putin HDL, atunci pe peretii vaselor de sange si in celule ramane o cantitate nefolosita de colesterol care se depune si care poate creste riscul aparitiei de boli cardiovasculare.
Miscare sociala care sustine producatorii din tarile in curs de dezvoltare prin asigurarea unui pret corect pentru produsele pe care ei le cultiva (un pret minim garantat) si prin respect fata de munca lor. In plus, cultivatorii primesc sprijin financiar si tehnic si conditii de munca sanatoase si sigure. Miscarea Fairtrade sustine dezvoltarea mediului local si asigura educatia copiilor fermierilor. Cele mai raspandite dintre produsele care poarta eticheta “Fairtrade” sunt cafeaua, mierea, cacaoa, ciocolata, ceaiul, fructele proaspete sau conservate, orezul si quinoa. Vezi mai multe pe pagina oficială: www.fairtrade.net
Organism al carui material genetic a fost modificat in laborator, artificial, cu ajutorul tehnicilor de inginerie genetica. Prin aceste modificari se incearca fie cresterea rezistentei la actiunea daunatorilor, fie modificarea aspectului, fie crearea unor specii noi sau aclimatizarea altora vechi la medii noi.