Reteta rapidă pentru negresă delicioasă cu ciocolată neagră și nuci
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Amintirea frumoasei vacanțe de iarnă e încă puternică. Iar promisiunea unei mini (micro mai degrabă) vacanțe cum e cea din 24 ianuarie, care pentru unii începe azi, pe noi ne face să ne gândim iarăși la prăjituri. Nu există sentiment de vinovăție, pentru că cele 3 săptămâni trecute de la ultimul dulce savurat de sărbători sunt suficiente, ba chiar prea lungi...
Fără s-o mai lungim, azi îți propunem o rețetă pe care o poți face în weekend, nu durează mai multe de 45 de minute, din care 30 de minute te vei învârti în jurul cuptorului...
Negresa noastră se face cu multă ciocolată neagră, scorțișoară de Ceylon, nuci și vanilie, ingrediente nu doar cu gust, ci mai ales cu beneficii. Păi și atunci, chiar nu-i loc de vinovăție, negresa noastră-i un medicament!
...Nu?! Păi hai să enumerăm beneficiile, să te convingi:
- Ciocolata neagră vine cu antioxidanți și flavonoizi, serotonină.
- Scoţişoară de Ceylon scade colesterolul, nivelul glucozei din sânge după mesele copioase (vezi?), are rol anitmicrobian.
- Nucile sunt surse de grăsimi sănătoase Omega 3 si Omega 6, sunt surse de Vitamina E, antioxidanți, fibre și minerale.
Dacă te-am convins, atunci citește rețeta sau downloadează poza ca să-ți fie mai ușor s-o ai lângă tine în bucătărie și treci la treabă!
Ingrediente:
- 250 g de unt
- 150 g de ciocolată amăruie
- 5 g (o linguriță rasă) de scoţişoară de Ceylon măcinată
- 125 g de făină de grâu (sau o făină integrală, dacă preferi)
- 75 g de nuci pecan sau un mix de alte nuci pe care le preferi
- 5 g de vanilie pudră sau o linguriță de extract de vanilie
- 25 g de zahăr brun
- 4 ouă ecologice
Timp de preparare:
- 45 de minute, cu pregătitul compoziței și timpul de coacere cu tot.
Mod de preparare:
Lăsăm poza să te conducă spre reușită. Nu degeaba se spune că o fotografie face cât 1000 de cuvinte. Îți recomandăm să o downloadezi gratuit, din josul paginii, la rezoluție mare, pentru a o salva pe tabletă sau pe telefonul mobil. Așa o vei avea mereu la îndemână, și o poți share-ui ușor cu prietenii tăi.
Spor și poftă bună!
Laurențiu și Răzvan, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Descarcă gratuit reţeta la rezoluție mai mare, aici:
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri:
Rodica Siretchi pe
In poza nu se zice nimic de făină când se adaugă