Vezi sidebar
18 alimente mâncate pe stomacul gol, cu bune şi cu rele
16.01.2017
Razvan Mottok
4.989 vizualizări

 

Un iaurt, uneori o mână de cereale, o ceașcă de cafea și un croissant sau un fresh de portocale. Asta este, probabil, la ceea ce se gândeşte marea majoritate a oamenilor când îşi imaginează un mic dejun perfect.

Din păcate, puţini sunt conștienți de faptul că unele alimente nu sunt foarte bune pentru noi dacă sunt consumate pe stomacul gol.

Evită să mănânci pe stomacul gol:

Produsele de patiserie - Alimentele care conţin drojdie irită mucoasa stomacului şi pot provoca balonare.

Dulciurile - Consumul de zahăr rafinat creşte nivelul insulinei, care suprasolicită pancreasul abia “trezit” - o cauză a apariţiei diabetului.

Iaurtul şi alte produse lactate fermentate - Dacă mănânci iaurt pe stomacul gol, acidul clorhidric din stomac distruge acidul lactic al probioticelor, anulând beneficiile acestora.

Perele - Fibra dură a acestor fructe poate fi prea dificilă pentru mucoasa sensibilă a stomacului în primele ore ale dimineţii.

Roşiile - Roşiile conţin cantităţi mari de acid tanic (altfel spus, polifenolul numit tanin), care măreşte aciditatea din stomac, ceea ce poate conduce la ulcer.

Castraveţii şi alte verdeţuri - Deşi acestea sunt sure bogate de minerale şi aminoacizi, pot cauza reflux esofagian, flatulenţă şi dureri abdominale dacă sunt consumate pe stomacul gol. Cel mai bine merg alături de o masă săţioasă.

Mirodeniile - Mâncarea picantă sau prea condimentată poate cauza iritaţia mucoasei gastrice şi poate spori producerea de acid în stomac, ceea ce poate contribui la numeroase afecţiuni ale tractului digestiv.

Băuturile răcoritoare acidulate - Aceste băuturi nu doar afectează mucoasa membranei gastrice, ci de asemenea reduc circulaţia sanguină în zonă, încetinind procesul digestiv.

Citricele - Acestea sunt bogate în acizi naturali care pot cauza reflux gastro-esofagian, crescând riscul apariţiei gastritei şi a ulcerului.

 

18 alimente mâncate pe stomacul gol, cu bune şi cu rele - Video Republica BIO  

În schimb, poți mânca pe stomacul gol următoarele:

Ovăzul - Creeaza un strat protector, protejand mucoasa stomacului de excesul de acid clorhidric; de asemenea, este o excelenta sursa de fibra solubila, extrem de benefica in mentinerea colesterolului la un nivel scazut.

Hrişca - Este un excelent stimulent al sistemului digestiv, dar şi o sursă de proteine, fier şi vitamine.

Mămăliga - Gătită bine, însă atât cât să rămână moale, ca un terci, este un bun detoxifiant şi normalizator al microflorei intestinale; de asemenea, conferă o senzaţie de saţietate timp îndelungat.

Germenii de grâu - 2 linguri de germeni de grâu îţi asigură 15% din doza zilnică recomandată de vitamina E şi 10% din cea de acid folic; totodată promovează şi o digestie adecvată, susţinând procesele metabolice.

Afinele - Studiile recente arată că mâncate regulat, afinele îmbunătăţesc circulaţia sanguină, reglând presiunea arterială şi metabolismul, îmbunătăţind memoria, în special dacă sunt mâncate de dimineaţă.

Pepenele roşu - Fiind deosebit de hidratant, reface mediul din stomac, pregătindu-l pentru alimente mai complexe; totodată, este deosebit de bun pentru sănătatea ochilor şi cea cardiovasculară datorită nivelului mare de licopen conţinut.

Pâinea integrală fără drojdie - Carbohidraţii din cerealele integrale sunt nutrienţii ideali pentru corpul tău dimineaţa, conferindu-ţi un nivel optim de energie menţinându-ţi apetitul la un nivel moderat până la prânz.

Nucile - Mâncate la micul-dejun, normalizează pH-ul stomacului şi îmbunătăţesc sănătatea generală a sistemului digestiv, aducându-ţi un aport optim de acizi graşi de tip Omega.

Mierea - În cantitate moderată, îţi revitalizează corpul printr-un plus de energie; de asemenea, mierea stimulează sistemul nervos să secrete serotonina, hormonul fericirii.

 

18 alimente mancate pe stomacul gol, cu bune si cu rele - Republica BIO

 

 

Mic dejun sănătos! 

 

Copyright Republica BIO 

Descarcă gratuit infograficul:

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Comentarii (4 comentarii)

  • ixunehu pe

    Online[/url] Amoxicillin 500mg Capsules wod.wgjx.republicabio.ro.hlm.pt http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
  • ruhiwebivesi pe

    ] Amoxicillin 500mg Capsules zua.ubwj.republicabio.ro.bwk.cu http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • Razvan Mottok pe

    Multumim, Maria! Si pentru incredere, si pentru cuvintele frumoase. Promitem sa ne straduim sa nu te dezamagim nici pe tine, nici pe ceilalti prieteni ai nostri.

    Razvan, Republica BIO

  • Maria Ontanu pe

    Am comandat cateva produse din gama Romania Bio.Abia astept sa le testez .Am mare incredere in produsele oferite asta pt ca au cerificat BIO . Daca acestea ma vor satisface voi ramane fidela marcii voastre.

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.