Superalimente pentru un creier tânăr și sănătos [infografic]
Cercetătorii spun că există o legătură între stres, îmbolnăvire, îmbătrânirea prematură a celulelor creierului nostru și alimentația nesănătoasă. Noi nu spunem că am mânca tot timpul nesănătos, tu sau noi, și că am avea avem nevoie de tratament, nicidecum. Spunem doar că e greu să spui mereu nu tentațiilor, și știm foarte bine că se întîmplă să călcăm pe alături.
Vestea bună este că nu avem nevoie de tratament pentru asta. Și nici de vreo dietă "minune". Există superalimente bogate în antioxidanți, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale, adică nutrienți valoroși și ușor de găsit, care mențin sănătatea creierului și reușesc să întârzie îmbătrânirea și îmbolnăvirea acestui organ vital.
O alimentație care le include și pe aceste alimente cu proprietăți minunate ne ajută deci să avem un creier sănătos. Iată-le aici pe câteva dintre ele.
Fructele de pădure (blueberries)
Îmbunătăţesc memoria pe termen scurt, echilibrul și coordonarea.
Republica BIO
Artizani de sănătate
Avocado
Avocado conține grăsimi nesaturate extrem de sănătoase, care ajută la menținerea flexibilităţii membranelor celulelor creierului.
Spanacul
Este plin de antioxidanţi, despre care expertii spun că pot bloca efectele radicalilor liberi - toxine produse de organism care distrug celulele şi care pot duce la boli de inimă, cancer şi accidente vasculare cerebrale.
Republica BIO
Artizani de sănătate
Varza de Bruxelles
O singură cană cu varză de Bruxelles ne satisface necesitățile zilnice de vitamina C și K, oferind totodată o mulțime de acid folic, potasiu, vitamina B, mangan și multe alte substanțe nutritive.
Migdalele
Migdalele sunt consiedrate superalimente datorită conținutului de proteine și grăsimi necesare funcționării creierului; sunt benefice pentru sănătatea celulelor creierului dar au și rol de a-l alimenta cu energie suplimentară.
Republica BIO
Artizani de sănătate
Bananele
Potasiul din banane, furnizat creierului, ajută la menținerea nivelului de oxigen și, de asemenea, stimulează comunicarea semnalelor între celule.
Broccoli
Vitamina K ajută la consolidarea abilităților cognitive, în timp ce colina, substanță activă benefică, îmbunătățeşte memoria; persoanele care mănâncă mult broccoli au performanțe mai bune la testele de memorie.
Laur și Răzvan, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Descarcă gratuit infograficul:
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri:
oezerefapam pe
egwoigev pe