Plăcintă cu dovleac
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Dovleacul este vedeta legumelor de toamnă, cu numeroase beneficii pentru sănătate și siluetă. Rețetele cu dovleac sunt delicioase și sănătoase, dovleacul fiind bogat în vitamina C, vitamina E și vitamina A. Dovleacul mai conține fosfor, calciu, cupru, calciu, magneziu, acid pantotenic și triptofan, tiamină, niacină și piridoxină.
Dovleacul poate fi inclus cu succes în rețetele dulci pentru copii, fiind o alegere inspirată pentru gustările dintre mese. Slab caloric, dovleacul este un aliat puternic și când vine vorba de diete și planuri alimentare pentru slăbit.
Rețetele cu dovleac nu necesită zahăr, dovleacul fiind deja bogat în zaharuri naturale, ideale pentru a gestiona, corect și sănătos, pofta de dulce.
Dovleacul poate fi vedeta meselor festive, daca este inclus in retetele potrivite. Si, pentru ca ocaziile speciale merită un răsfăț special, iți propunem să încerci o plăcintă delicioasă cu dovleac care e gata în doar o oră.
Ingrediente
-1,5 kg de dovleac plăcintar
-1 pachet de foi subţiri de plăcintă
-120g de zahăr din nectar de cocos
-3-4 linguri de smântână vegetală
-1-2 linguri de scorţişoară de Ceylon (opţional)
-100ml de ulei de măsline/ulei de cocos/ulei de in/floarea-soarelui
-zahăr pudră (opţional)
-fulgi de migdale
-flori comestibile
Preparare
Pasul 1
Se curăţă 1,5 kg de dovleac plăcintar, după care se taie în bucăţi mici şi se dă pe răzătoare.
Pasul 2
Se căleşte dovleacul ras cu 120 g de zahăr din nectar de cocos.
Pasul 3
După 10-15 min., se adaugă 3-4 linguri de smântână vegetală de gătit.
Pasul 4.
Se lasă dovleacul călit la scurs (şi se păstrează sucul de dovleac pentru final).
Pasul 5.
Se lasă la răcit şi se amestecă bine cu 1-2 linguri de scorţişoară de Ceylon (opţional).
Pasul 6
Se ung foile de plăcintă cu ulei (câte 2-3, la fiecare strat), apoi se adaugă dovleacul peste care se presară puţin griş.
Pasul 7
La final, se toarnă peste foile de plăcintă ½ din sucul rămas de la dovleacul scurs.
Pasul 8
Se dă plăcinta la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40-45 min.
Pasul 9
Se lasă 30 min. la răcit şi odihnit, după care se taie în bucăţi rotunde... sau pătrate, după preferinţe.
Pasul 10
Se ornează cu fulgi de migdale şi flori comestibile.
*Opţional, puteţi stoarce puţină lămâie peste plăcintă.
Poftă bună!
Ioana şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: