Beneficiile uleiului de cocos în cosmetica organică ...Ghici cine s-a întors?

Beneficiile uleiului de cocos în cosmetica organică ...Ghici cine s-a întors? – Republica BIO

Despre uleiul de cocos s-a vorbit foarte mult în ultimul timp. Se știe că poate fi folosit în alimentație, dar și ca produs de îngrijire a pielii sau a părului, iar rezultatele sunt spectaculoase. Poate fi folosit pe orice tip de ten, cu mențiunea că persoanele cu tenul gras pot observa o ușoara creștere a numărului de coșuri (lucru care se întâmplă pentru că procesul de curățare este foarte profund) și în acest caz poate fi combinat cu ulei de jojoba sau ulei de ricin. Dar oricum, trebuie să țineți cont că atunci când vine vorba de ten, același produs poate avea rezultate diferite la fiecare dintre noi.

De altfel, multe vedete folosesc uleiul de cocos în ritualul lor zilnic de îngrjire: Gisele Bundchen sau Gwyneth Paltrow. Așa că putem să ne răsfațam și noi, nu doar ele.

De aceea, pe parcursul următoarelor săptămâni vă voi prezenta câteva rețete simple pornind de la uleiul de cocos ecologic, rețete pe care le puteți folosi pentru îngrijirea pielii.

Înante însă de a începe prezentarea rețetelor, am să vă reamintesc câteva informații importante despre beneficiile acestui produs minune.

Beneficiile uleiului de cocos:

  • hrănește pielea
  • este antifungic, antibacterian
  • ajută la tratarea acneei
  • este antioxidant
  • nu modifica PH-ul pielii
  • calmează pielea iritată
  • lasă pielea fină, moale și catifelată
  • păcălește pielea să creadă că are destul sebum și astfel scade producția excesivă proprie de sebum
  • contribuie la restaurarea barierei hidro-lipidice a pielii

Mai jos vă prezint care componente din acest ulei sunt atât de importante în cosmetică și pe care trebuie să le menționez separat:

  • Grăsimile saturate rețin hidratarea în piele în timp ce sebumul este eliminat prin pori. Iar atunci când consumați uleiul de cocos, aceste grăsimi se depun sub piele, menținând-o astfel sănătoasă, netedă și diminuând aspectul porilor.
  • Acidul Capric și Acidul Lauric (aceiași acizi ca cei care se găsesc în laptele matern și care feresc bebelușii de infecții) - au proprietăți dezinfectante, astfel încât aplicând uleiul de cocos pe piele, orice infecție este prevenită. Și aici vorbesc despre infectii care pot să apară la răni deschise sau în momentul în care anumiți microbi pătrund prin pori.
  • Vitamina E este responsabilă pentru aspectul sănătos al pielii, pentru aspectul său neted și pentru regenerarea celulară. Este cea care previne îmbătrânirea prematură a pielii și cea care previne formarea ridurilor.

La ce vă poate ajuta uleiul de cocos:

  • îngrijirea pielii deshidratate, descuamate sau foarte uscate
  • calmarea pielii afectate de roşeaţă, iritații, psoriazis
  • îngrijirea pielii bebelușilor
  • îngrijirea buzelor
  • ingrijirea mâinilor și picioarelor

Cum se folosește uleiul de cocos în cosmetică? Mai jos sunt prezentate cele mai uzuale 10 moduri în care puteți să folosiți uleiul de cocos.

Eu am să pregătesc pentru voi 6 rețete care au la bază acest ingredient și care nu vă răpesc foarte mult timp. De asemeni, toate ingredientele folosite le puteți comanda într-un singur loc și astfel scutiți timp și pentru a le achiziționa.

Depozitare:

  • Chiar dacă veți cumpăra o cantitate mare, vă recomand să transferați cît aveți nevoie într-un borcan mai mic cu capac, care poate sta fără probleme în baie și pe care îl puteți termina mai repede și reumple. Restul, țineți la loc uscat și întunecos.
  • De asemeni, nu este necesar sa țineti restul la frigider, pentru că se va întări.
  • Iar pe parcursul anului veți observa că își schimbă consistența: vara este lichid și pe măsură ce temperaturile scad, el se va solidifica. Dar la contactul cu pielea se va topi foarte repede.

Eu vă recomand cu caldură sa il comandați deja din magazinul Republica Bio și veți avea și voi rezultate la fel de bune ca și mine în îngrijirea tenului.

PS: Voi cu ce vă demachiați?

 

Sibel Grigore, cosmetician

Copyright Republica BIO

Scrie un comentariu
Fii primul care scrie un comentariu