Vezi sidebar
Pâine fără gluten şi fără drojdie, cu seminţe de in auriu
09.12.2018
Ioana Mocanu
3.020 vizualizări

Ingrediente:

-500g de făină de mei
(se poate înlocui cu făină de hrișcă/făină de quinoa etc.)

-250g de făină de in

-600-750ml de apă

-sare

 

 

Pâine fără gluten şi fără drojdie, cu seminţe de in auriu - Video Republica BIO  

 

Preparare:

 Pasul 1

Făina de in se obține cu ajutorul unei prese de ulei, care va separa uleiul de in de făina uscată. 
Făina de mei se obține prin introducerea meiului la blender, la viteză mare.

 

Pasul 2

Se amestecă toate ingredientele, până iese o compoziție suficient de elastică și de tare;

!Atenție la cantitatea de apă:

-se pun cei 600ml, apoi se adaugă, treptat, în funcție de textură.

Republica BIO

Artizani de sănătate

 

Pasul 3

Coca astfel formată se împarte în părți egale (aprox. 280g).

 

Pasul 4
Se unge o foaie de copt cu ulei de in presat la rece și se modelează fiecare porție de cocă, lovind puternic „pâinica” de masă (se bate bine pâinea, pentru a fi mai ușor de modelat!);

 

Pasul 5
Coacerea: se lasă pâinicile la 180 de grade, la cuptorul electric, timp de o oră (coacere jos) + 10 min. (rumenire).

 

Paine fara gluten si fara drojdie, cu seminte de in auriu - Republica BIO

 

 

Ioana și Laur, Republica BIO

Copyright Republica BIO

 

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.