Pâine fără gluten şi fără drojdie, cu seminţe de in auriu
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Ingrediente:
-500g de făină de mei
(se poate înlocui cu făină de hrișcă/făină de quinoa etc.)
-250g de făină de in
-600-750ml de apă
-sare
Preparare:
Pasul 1
Făina de in se obține cu ajutorul unei prese de ulei, care va separa uleiul de in de făina uscată.
Făina de mei se obține prin introducerea meiului la blender, la viteză mare.
Pasul 2
Se amestecă toate ingredientele, până iese o compoziție suficient de elastică și de tare;
!Atenție la cantitatea de apă:
-se pun cei 600ml, apoi se adaugă, treptat, în funcție de textură.
Republica BIO
Artizani de sănătate
Pasul 3
Coca astfel formată se împarte în părți egale (aprox. 280g).
Pasul 4
Se unge o foaie de copt cu ulei de in presat la rece și se modelează fiecare porție de cocă, lovind puternic „pâinica” de masă (se bate bine pâinea, pentru a fi mai ușor de modelat!);
Pasul 5
Coacerea: se lasă pâinicile la 180 de grade, la cuptorul electric, timp de o oră (coacere jos) + 10 min. (rumenire).
Ioana și Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: