Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Cu sarea-n bucate... sau fără? [infografic]
24.10.2018
Ioana Mocanu
108 vizualizări

În ultimul timp, zvonurile legate de efectele nocive pe care le are consumul de sare asupra noastră au luat din ce în ce mai multă amploare.
Totuși... această idee este una greșită!

De ce?

Sarea are un rol foarte important pentru buna funcționare a organimsului, pentru echilibrarea sistemului nervos sau pentru reglarea tensiunii arteriale, deși acest din urmă aspect ar putea părea paradoxal. Cert este că, prin consumul de sare nerafinată, care conține mai puțin de 90% clorură de sodiu, putem diminua efectul de creștere a tensiunii arteriale, ținând-o sub control.

Iată care sunt principalele greșeli pe care le poți face, cu privire la consumul de sare:

  • Alegi sare procesată chimic – care nu are niciun aport nutritiv
  • Elimini de tot consumul de sare – ceea ce poate crește pofta de carbohidrați sau zahăr
  • Consideri că sarea de mare e cea mai bună – dacă provine din oceane sau mări poluate... sarea de mare nu îți va fi de niciun folos!

Sarea certificată:

  • nu este procesată chimic
  • conține mai puțin de 90% clorură de sodiu
  • se extrage doar din zone nepoluate
  • echilibrează excesul de aciditate din celule
  • nu conține aditivi

Sarea de masă:

  • este cel mai procesat tip de sare
  • conține peste 97% clorură de sodiu (+ 3% apă)
  • destabilizează tensiunea arterială
  • slăbește metabolismul
  • poate cauza pietre la rinichi, celulită sau reumatism

 

Sare ecologica versus sare de masa - Republica BIO

 

Ioana, Laur și Răzvan, Republica BIO

Copyright Republica BIO

 

Surse:
Low Salt Intake Can Be Harmful
The Healthiest Types of Salt for Your Diet

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.