Vezi sidebar
Vitamina B6
21.02.2021
Ruxi Comsa
921 vizualizări

Vitamina B6 este implicată în sinteza globulelor roșii și în formarea hemoglobinei, asociată cu vitamina B9 și vitamina B12. Vitamina B6 ajută la reglarea activității hormonale și la reducerea oboselii. Contribiie la functionarea normală a sistemului lmunitar.

Deficitul de vitamina B6 la adulți poate provoca dermatită sau o erupție roșie, solzoasă. De asemenea, deficitul de B6 poate cauza furnicături similare cu înțepăturile, la nivelul mâinilor și picioarelor.

 

Vitamina B6

 

  • Drojdia de bere este extrem de bogata in vitamina B6 cu 2,6 mg de vitamina B6 la 100 g;
  • Germenii de grau si sub forma de fulgi: 1,93 mg la 100g;
  • Ficatul de vițel (gătit) cu un conținut de 0,71 mg de vitamina B6 la 100 g;
  • Somonul (0,46 mg la 100 g);
  • Macroul (0,46 mg la 100 g);
  • Soia, (0,4 mg la 100 g);
  • Nautul (0,24 mg la 100 g);
  • Avocado (0,17 mg la 100 g);
  • Grâul;
  • Lintea;
  • Cartofii;
  • Orezul brun;
  • Castanele;
  • Ciupercile;
  • Pepenele roşu;
  • Broccoli;
  • Bananele;
  • Spanacul;
  • Carnea de pui. 

    Laur, Republica BIO
    Copyright Republica BIO

    Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
    Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

    Scrie şi tu un comentariu

    Comentariile sunt moderate înaintea publicării.