Știai că...lămâile conțin mai mult zahăr decât căpșunile? [Infografic]
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Da, probabil că ți se pare ciudat la prima vedere, dar lămâile au un conținut de zahăr de 70%, în timp ce căpșunile conțin 40% zahăr.
Cum este posibil?
Ei bine, se pare că gustul ne induce în eroare!
Având o cantitate sporită de acid citric, lămâia transformă cu ușurință gustul dulce, acesta fiind dominat de gustul acru al citricelor.
Astfel, deși căpșunile conțin mai puțin zahăr, spre deosebire de lămâi, acestea nu conțin acizi care să le distorsioneze gustul dulce.
Recomandarea noastră:
Consumați cu moderație!
Deși căpșunile conțin mai puțin zahăr decât lămâile, nu uitați că și cantitatea își spune cuvântul în alimentație.
Prin urmare, țineți cont atât de conținutul nutritiv al fructelor, cât și de cantitatea pe care o consumați.
Ioana, Laur și Răzvan, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursele noastre:
https://pharmasynth.in/health-tips/know-lemons-contain-sugar-strawberries/
https://findthefact.com/lemons-contain-more-sugar-than-strawberries/
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri:
vetetah pe
owuuriwulij pe