Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
5 retete de mic dejun proteic de vara
27.07.2023
Violeta Voicu
1.541 vizualizări

1. Fulgi de ovăz cu matcha și fructe de pădure peste noapte

Timp de pregătire 5 minute

Ingrediente:

 

Ovaz cu matcha - Republica BIO

 

Preparare:

Amestecați laptele vegetal, fulgii de ovaz, semințele de chia, pudra de matcha, mierea și sarea și puneți peste noapte la frigider sau cel puțin 2h.

Serviți cu fructe de pădure, chipsuri de cocos sau fulgi de migdale.

 

2. Tofu cu legume soté

Timp de pregătire 20 minute

Ingrediente:

  • 150g tofu ferm
  • 150g legume preferate (ex. zucchini, ciuperci, ardei gras, fasole, ceapă)
  • 50g năut la conservă
  • 50g sos pico de gallo sau salsa
  • 25g brânză Cheddar cheese
  • 1 lingură ulei de măsline extra-virgin 
  • 1/2 linguriță mirodenii preferate (ex. pudră chili, chimen) 
  • Sare, piper, sos picant și coriandru după gust.

 

Tofu cu legume - Republica BIO

 

Preparare:

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie non-stick și adăugați tofu tăiat cuburi, legumele tăiate potrivit, mirodeniile, sarea și piperul și gătiți amestecând des până se înmoaie legumele. Aveți grijă la timpul de gătire a diferitelor legume, s-ar putea să fie nevoie să le adăugați treptat în tigaie.

Adăugați năutul și sosul pico de gallo sau salsa și gătiți pentru 1-2 minute.

Luați tigaia de pe foc, strângeți amestecul într-o parte a tigăii, adăugați brânza și lăsați-o să se topească.

Serviți cu sos picant și coriandru.

3. Budincă cu quinoa peste noapte

Timp de pregătire 15 minute

Ingrediente:

 

Budinca quinoa - Republica BIO

 

Preparare:

Fierbeți quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți de apă și lăsați să se răcească.

Amestecați toate ingredientele și lăsați la frigider peste noapte sau cel puțin 2h.

Serviți cu fructele preferate.

 

4. Pâine prăjită cu avocado și fasole albă

Timp de pregătire 5 minute

Ingrediente:

 

Avocado cu fasole - Republica BIO

 


Preparare:

Prăjiți feliile de pâine.

Pasați avocado și amestecați cu puțin suc de lămâie, sare și piper după gust, apoi întindeți pe pâine.

Clătiți fasolea și puneți peste avocado.

Adăugați fulgi de ardei după gust.

 

5. Salată cu spanac, quinoa și căpșune

Timp de pregătire 15 minute

Ingrediente:

 

Salata spanac quinoa - Republica BIO

 

Preparare:

Zdrobiți usturoiul împreună cu sarea pentru a forma o pastă, apoi amestecați cu uleiul, oțetul și piperul.

Fierbeți quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți de apă și lăsați să se răcească.

Într-un castron mediu, amestecați spanacul și quinoa cu sosul de mai sus, apoi serviți cu topping de căpșune și semințe de dovleac.

 

Violeta, Republica BIO
Copyright Republica BIO

 

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.