5 retete de mic dejun proteic de vara
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
1. Fulgi de ovăz cu matcha și fructe de pădure peste noapte
Timp de pregătire 5 minute
Ingrediente:
- 160g lapte vegetal
- 80g fulgi mici de ovăz
- 1 lingură de semințe chia
- 1 linguriță de pudră matcha
- 2 lingurițe miere sau sirop de arțar
- 1/8 linguriță sare
- 25g afine
- 25g zmeură
- 1 lingură chipsuri de cocos sau fulgi de migdale
Preparare:
Amestecați laptele vegetal, fulgii de ovaz, semințele de chia, pudra de matcha, mierea și sarea și puneți peste noapte la frigider sau cel puțin 2h.
Serviți cu fructe de pădure, chipsuri de cocos sau fulgi de migdale.
2. Tofu cu legume soté
Timp de pregătire 20 minute
Ingrediente:
- 150g tofu ferm
- 150g legume preferate (ex. zucchini, ciuperci, ardei gras, fasole, ceapă)
- 50g năut la conservă
- 50g sos pico de gallo sau salsa
- 25g brânză Cheddar cheese
- 1 lingură ulei de măsline extra-virgin
- 1/2 linguriță mirodenii preferate (ex. pudră chili, chimen)
- Sare, piper, sos picant și coriandru după gust.
Preparare:
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie non-stick și adăugați tofu tăiat cuburi, legumele tăiate potrivit, mirodeniile, sarea și piperul și gătiți amestecând des până se înmoaie legumele. Aveți grijă la timpul de gătire a diferitelor legume, s-ar putea să fie nevoie să le adăugați treptat în tigaie.
Adăugați năutul și sosul pico de gallo sau salsa și gătiți pentru 1-2 minute.
Luați tigaia de pe foc, strângeți amestecul într-o parte a tigăii, adăugați brânza și lăsați-o să se topească.
Serviți cu sos picant și coriandru.
3. Budincă cu quinoa peste noapte
Timp de pregătire 15 minute
Ingrediente:
- 100g quinoa
- 200ml kefir
- 50g fructe de pădure sau de sezon
- 1 lingură semințe chia
- 2 lingurițe miere sau sirop de arțar
- 1/4 linguriță extract de vanilie
- 1/4 linguriță scorțișoară de Ceylon
Preparare:
Fierbeți quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți de apă și lăsați să se răcească.
Amestecați toate ingredientele și lăsați la frigider peste noapte sau cel puțin 2h.
Serviți cu fructele preferate.
4. Pâine prăjită cu avocado și fasole albă
Timp de pregătire 5 minute
Ingrediente:
- 2 felii de pâine integrală
- 1/2 avocado copt
- 100g fasole albă la conservă
- Suc de lămâie, sare, piper și fulgi de ardei după gust (vezi condimente)
Preparare:
Prăjiți feliile de pâine.
Pasați avocado și amestecați cu puțin suc de lămâie, sare și piper după gust, apoi întindeți pe pâine.
Clătiți fasolea și puneți peste avocado.
Adăugați fulgi de ardei după gust.
5. Salată cu spanac, quinoa și căpșune
Timp de pregătire 15 minute
Ingrediente:
- 100g baby spanac sau baby kale
- 80g quinoa
- 25g căpșune
- 1-2 linguri de semințe de dovleac
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline extra-virgin
- 1 lingură de oțet de vin roșu
- Sare și piper după gust.
Preparare:
Zdrobiți usturoiul împreună cu sarea pentru a forma o pastă, apoi amestecați cu uleiul, oțetul și piperul.
Fierbeți quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți de apă și lăsați să se răcească.
Într-un castron mediu, amestecați spanacul și quinoa cu sosul de mai sus, apoi serviți cu topping de căpșune și semințe de dovleac.
Violeta, Republica BIO
Copyright Republica BIO
TAG-uri: