Artizani de sănătate
copiat
Fulgisori Bio de porumb crocanti si fara zahar FARA GLUTEN Republica BIO, bio, 225 g
%
SLIM FIT, pachet promotional (Spirulina + Chlorella), BIO, RAW, VEGAN
%
Pernute Bio crocante cu crema de ciocolata si alune FARA GLUTEN Republica BIO, bio, 250 g
%
Ineluse Bio crocante cu miere FARA GLUTEN Republica BIO, bio, 250 g
%
Bilute Bio crocante de ciocolata FARA GLUTEN Republica BIO, bio, 250 g
%
SPIRULINA BIO Complet, pachet promotional, cura completa pentru 100 de zile, BIO, RAW, VEGAN
%
Coşul meu
Surse de fibre

Surse de fibre

Ce sunt fibrele și ce rol au?

Fibrele contribuie la suprimarea poftei de mâncare, fiind recomandate, în special, în dietele de slăbit. În plus, fibrele facilitează tranzitul, contribuie la reducerea colesterolului și la reglarea glicemiei. Există, de asemenea, numeroase studii care susțin că aportul adecvat de fibre protejează împotriva cancerului de colon.

Există două tipuri de fibre în alimentele vegetale:

  • Fibrele solubile, cu rol în reducerea colesterolui din sânge.
  • Fibrele insolubile, cu rol în reglarea funcției intestinale.
Aproape toate alimentele vegetale conțin ambele tipuri de fibre.

 

Surse de fibre

 

Alimente bogate în fibre

Principalele surse de fibre sunt legumele și fructele, dar și produsele din cereale, leguminoasele și nucile

  • fasole kidney
  • porumb
  • bostan
  • ţelină
  • conopidă
  • fructe de pădure
  • cocos
  • salată romaine
  • varză
  • portocale
  • avocado
  • ciuperci

Sfaturi pentru creșterea aportului de alimente bogate în fibre

  • Înlocuiți produsele din cereale rafinate cu orez brun, paște sau pâine din cereale integrale;
  • Consumați mai multe fructe bogate în fibre: mere și pere cu coajă lor, zmeură și mure, fructe uscate (prune uscate, caise și curmale);
  • Alegeți mai des legumele bogate în fibre: anghinare, mazăre, sfeclă, morcovi, broccoli, varză, varză de Bruxelles, porumb, napi, cartofi cu coajă;
  • Consumați mai des leguminoase, surse excelente de fibre alimentare: fasole albă sau roșie, linte, năut;
  • Adăugați linte sau fasole în supe, caserole și salate;
  • Alegeți cereale bogate în fibre;
  • Când faceți rețete de brioșe înlocuiți făină albă cu făină integrală;
  • Adăugați semințe de in măcinate sau tărâțe de grâu sau de ovăz;
  • Adăugați tărâțe de grâu sau de ovăz, semințe de in sau semințe de chia la iaurturi și compoturi;
  • Adăugați boabe de soia în supe sau salate;
  • Dacă va doriți o gustare bogată în fibre, mâncați o mână mică de fructe uscate și nuci;
  • Citiți etichetele alimentelor și alegeți pâine, covrigi, tortilla și biscuiți care conțin 2-4 g de fibre per porție.

Este foarte important să creșteți treptat aportul de fibre și să beți multă apă pentru a evita anumite simptome gastrointestinale.

Alese pentru tine:
Ulei de cocos Republica BIO 280 ml, extravirgin, presat la rece, bio Ulei de cocos Republica BIO 280 ml, extravirgin, presat la rece, bio
Top
Ecologic
39 Recenzii
în stoc
28,90 lei
Descriere • Ulei de cocos extravirgin, presat la rece, nerafinat, neinalbit, neaditivat si neincalzit, certificat ecologic. • Produs in Filipine, din pulpa proaspata de nuca...
Ecologic
31 Recenzii
în stoc
99,50 lei
Descriere • Ulei de cocos extravirgin, presat la rece, nerafinat, neinalbit, neaditivat si neincalzit, certificat ecologic. • Produs in Filipine, din pulpa proaspata de nuca...

Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Pușculița BIO

Abonează-te la gazeta Republicii BIO şi vei primi 200 BIObani, pe lângă informații și oferte speciale pentru tine..

ATENȚIE! Vei primi BIObanii doar pentru o singură acțiune de înscriere la newsletter.

Citește despre programul de loialitate

(*) Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi
. Vezi Politica de Confidenţialitate

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.