Vezi sidebar
Salată de sparanghel și căpșuni cu sos de muștar și miere crudă [reteta]
10.10.2018
Ruxi Comsa
307 vizualizări

Iată un preparat ușor, de vară, răcoritor, cu un sos pe măsură, cu miere crudă și muștar. O salată potrivită pentru când ai musafiri sau când dorești, pur și simplu, să te delectezi cu ceva gustos și sănătos.

Sparanghelul prezintă numeroase beneficii pentru sănătate. În această legumă se regăsește o cantitate semnificativă de potasiu. Acesta este foarte util pentru tensiunea sangvină. În sparanghel, există de asemenea și asparaptină, care ajută la îmbunătățirea fluxului sangvin și la scăderea tensiunii sangvine. Căpșunile prezintă o mare bogăție de antioxidanți, iar mierea crudă este un puternic aliat al sănătății noastre. Iată doar câteva motive pentru care să încercați salata de mai jos.

 

Salată de sparanghel și căpșuni cu sos de muștar și miere crudă - Video Republica BIO  

 

Ingrediente pentru salată:

  • 1 legătură de sparanghel
  • 200 grame de căpșuni proaspete
  • 2 morcovi mici  

Ingrediente pentru sos:

  • ¼ ceașcă muștar de Dijon
  • ¼ ulei de măsline
  • 2 linguri oțet de mere nefiltrat
  • ¼ ceașcă miere crudă
  • ½ linguriță sare

Mod de preparare:

  1. Pentru a prepara salata, tăiați sparanghelul bucăți de 2-3 centimetri. Tăiați morcovii rondele. Fierbeți legumele în apă suficient timp pentru a se înmuia, dar rămânând totuși ușor crocante pentru a-și păstra proprietățile și a nu-și pierde din minerale și vitamine.
  2. Spălați și tăiați căpșunile pe din două.
  3. Preparați sosul combinând toate ingredientele între ele, respectiv muștarul, uleiul de măsline, oțetul de mere, mierea și sarea. Dacă mai e nevoie, mai adăugați puțină apă pentru ca sosul să nu fie prea gros.
  4. Turnați sosul peste legume.
  5. Poftă bună!

Pe curând!

Ruxi, pentru Republica BIO

Copyright Republica BIO 

 

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.