[Contact] Info şi Comenzi:   0318253555  

Retete

Următoarea rețetă pe care am pregătit-o și încercat-o este tot una raw vegană, și este tot a unui tort. Spre deosebire de rețeta de acum 2 săptămâni, când îți propuneam să încerci tortul curcubeu în 3 culori, rețeta pe care ți-o propunem astăzi este în întregime din ciocolată (cacao crudă, plină de antioxidanți și nutrienți valoroși, și pudră de roșcove). În plus, nu va conține niciun gram de zahăr, ci va fi îndulcită cu sirop de curmale și curmale.

Îți propunem deci un desert sănătos, raw, fără zahăr, fără gluten, cu ingrediente nepregătite termic, care își va păstra intacte vitaminele și nutrienții. Suntem siguri că dacă iubești ciocolata îți va fi greu să nu-l prepari, mai ales că se pregătește repede.

Fiindcă este un tort raw, va trebui ținut la rece. Dacă îl vei servi și copiilor, atunci e bine să-l scoți din timp din frigider.

Iată acum filmul rețetei, cu toate ingredientele și pașii de preparare. Prepararea tortului durează 20-30 de minute, fără timpul petrecut la frigider:

...(citeşte)
04-05-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este inspirată de pe un blog cu rețete raw-vegane, și a fost pregătită de curând în bucătăria noastră. Nouă ne-a plăcut nu numai pentru că este o rețetă veselă, colorată, ci mai ales pentru că este o rețetă raw. Asta înseamnă că ingredientele nu sunt pregătite termic și deci își păstrează vitaminele și nutrienții. Rețeta originală avea 5 straturi de cremă, dar noi am simplificat-o la doar 3 straturi. Suntem convinși însă că gustul a rămas la fel de apreciat ca și cel al rețetei originale.

În plus, rețeta este vegană, ceea ce înseamnă că dacă o pregătești pentru seara de Înviere, vei avea un desert ușor, care nu-ți va solicita digestia în plus față de celelalte rețete din meniul de Paște. Îndemnul nostru este ca oricum să nu exagerezi cu meniul, mai ales dacă ai ținut post, pentru a nu-ți solicita organismul și a ajunge să te simți rău. Și dacă mergi pe alimente și ingrediente certificate ecologic, sănătatea ta va avea cu atât mai mult de câștigat. 

Fiindcă este un tort raw, va trebui ținut la rece. Și fiindcă este un desert potrivit și pentru copii, sfatul nostru este să-l scoți din timp din frigider.

Iată acum filmul rețetei, cu toate ingredientele și pașii de preparare. Prepararea tortului durează aproximativ 30 de minute, fără timpul petrecut la frigider:

...(citeşte)
12-04-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Ideea principală este că poți transforma repede, fără foc, orice fruct în gem, cu ajutorul semințelor de chia. Sănătos, gustos, cu superproprietăți. Bun pentru copii, chiar de la diversificare.

Gemurile și dulcețurile înseamnă în mod obișnuit fructe fierte împreună cu zahăr până când își cam pierd proprietățile benefice. Există însă o variantă foarte simplă prin care poți prepara gemuri pentru cei mari, dar și pentru pitici, fără a recurge la preparare termică, păstrând intacte toate calitățile nutritive ale fructelor. 

Încearcă și tu gemul de fructe cu semințe de chia bio. Am mai vorbit despre... (citeşte)

30-03-2016 2 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Prietenii de la Republica BIO mi-au mărturisit că rețeta de brioșe chesese-cake raw vegane preparată de mine împreună cu  Irina și Teodora a avut mare căutare pe blogul lor. De data asta, am pentru tine o rețetă pe care am preparat-o singură. Cu ingrediente sănătoase din cămara certificată a Republicii BIO, cu multă dragoste din partea mea și cu toată susținerea fetelor.

Încep cu o glumă pe care o spunem mereu eu și prietenele mele, ori de cîte ori una dintre noi vrea să prepare negresele astea:

Irina: ce poate fi mai bun decât nişte negrese pline de ciocolată?
Teodora și Anastasia: nişte negrese pline de ciocolată acoperite cu sos de ciocolată!

...(citeşte)
30-11-2015 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Pentru astăzi, sucul tău capătă puterea detoxifiantă şi anitioxidantă a pudrei din iarbă de orz, ecologică.

O banană

O ceașcă de frunze proaspete de spanac

O cană de lapte de orez (sau orice alt lapte vegetal)

Sucul de la o limetă

O bucată de ghimbir de aproximativ 1cm sau un varf de cuţit de ghimbir măcinat.

...(citeşte)
01-10-2015 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Azi îţi recomand puterea frunzelor de kale!

Un măr verde

O pară (poate găsești din soiul cu coaja verde)

Câteva tulpini de țelină

Câteva frunze de kale

Sunt sigură că ai văzut deja frunzele de kale (un soi de varză cu foarte multe vitamine și minerale) prin magazine. În caz că nu ai dat peste ele, eu le-am găsit în câteva hypermarket-uri. O să fie puţin mai greu să le găseşti ecologice, dar cred că e poate.

...(citeşte)
30-09-2015 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Usturoi, ghimbir şi chlorella, combinaţie mortală. ...Pentru virusurile de sezon.

Acum uite o altă rețetă bio, simplă, cu pudră ecologică de chlorella, care te-ar putea ajuta pe vremea asta rece şi umedă de-afară.

Doi căței de usturoi

O bucată de ghimbir de aproximativ 1cm, sau un vârf de cuţit de pudră de ghimbir

O mână de pătrunjel

Un măr

Doi morcovi medii

...(citeşte)
29-09-2015 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Aşa cum am tot spus-o pe blog la Republica BIO, cea mai bună metodă pentru a-ţi stimula sistemul imunitar este alimentaţia sănătoasă. Să consumi cât mai multe fructe și legume. Şi de toate culorile, deoarece în funcție de culoare, ele conțin antioxidanți diferiți, iar împreună ei te apără de îmbolnăviri prin creşterea imunităţii. E mai bine să previi decât să tratezi, nu-i așa?

Dar, pentru a preveni bolile şi chiar pentru a te vindeca mai repede, poţi apela și la sucuri sau fresh-uri (tot aia e, dar sună mai simandicos) ori smoothie-uri din fructe și legume de sezon, proaspete sau congelate (sunt bune şi congelate, vara nu ţine o veşnicie, nu?) pe care să le întăreşti cu puțină „pudră magică” din plante recunoscute pentru eficacitatea lor extraordinară în întărirea imunității. Sunt mai concentrate, le poţi consuma mai uşor şi chiar mai repede.

...(citeşte)
28-09-2015 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Pentru că e sezonul căpșunilor, îți propun o rețetă raw de tartă cu căpșuni și ulei de cocos, care se prepară simplu și rapid și, deoarece nu necesită coacere, nu vei avea nevoie de cuptor.

De ce cu ulei şi nu cu altă grăsime? Pentru că uleiul de cocos este o sursă de grăsimi saturate sănătoase, care în același timp conține cu 10% mai puține calorii decât uleiurile clasice. Este deci indicat să-l consumi şi dacă ești la dietă. De fapt, multe studii asociază consumul de ulei de cocos... (citeşte)

26-05-2015 2 comentarii AUTOR:  Anca Coman