[Contact] Info şi Comenzi:   0318253555  

Retete

Gata! Oficial e vineri, a venit week-endul. Dacă diseară nu ieși în oraș și ai chef să stai acasă și să vezi un film bun, îți poți desface o sticlă cu băutura preferată. Nu o numim aici, dar îți recomandăm să fie o bere bio ;) Sau, poate să fie ceva răcoritor, de exemplu o băutură cu ghimbir.

Pe care o poți savura lângă un castron cu ceva de ronțăit. Sărat, ori spicy, ori cum vrei tu, numai chips-uri să fie!

Iată o rețetă simplă de chipsuri, numai bună și pentru vegani... (citeşte)

14-07-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Următoarea rețetă pe care am pregătit-o și încercat-o este tot una raw vegană, și este tot a unui tort. Spre deosebire de rețeta de acum 2 săptămâni, când îți propuneam să încerci tortul curcubeu în 3 culori, rețeta pe care ți-o propunem astăzi este în întregime din ciocolată (cacao crudă, plină de antioxidanți și nutrienți valoroși, și pudră de roșcove). În plus, nu va conține niciun gram de zahăr, ci va fi îndulcită cu sirop de curmale și curmale.

Îți propunem deci un desert sănătos, raw, fără zahăr, fără gluten, cu ingrediente nepregătite termic, care își va păstra intacte vitaminele și nutrienții. Suntem siguri că dacă iubești ciocolata îți va fi greu să nu-l prepari, mai ales că se pregătește repede.

Fiindcă este un tort raw, va trebui ținut la rece. Dacă îl vei servi și copiilor, atunci e bine să-l scoți din timp din frigider.

Iată acum filmul rețetei, cu toate ingredientele și pașii de preparare. Prepararea tortului durează 20-30 de minute, fără timpul petrecut la frigider:

...(citeşte)
04-05-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este inspirată de pe un blog cu rețete raw-vegane, și a fost pregătită de curând în bucătăria noastră. Nouă ne-a plăcut nu numai pentru că este o rețetă veselă, colorată, ci mai ales pentru că este o rețetă raw. Asta înseamnă că ingredientele nu sunt pregătite termic și deci își păstrează vitaminele și nutrienții. Rețeta originală avea 5 straturi de cremă, dar noi am simplificat-o la doar 3 straturi. Suntem convinși însă că gustul a rămas la fel de apreciat ca și cel al rețetei originale.

În plus, rețeta este vegană, ceea ce înseamnă că dacă o pregătești pentru seara de Înviere, vei avea un desert ușor, care nu-ți va solicita digestia în plus față de celelalte rețete din meniul de Paște. Îndemnul nostru este ca oricum să nu exagerezi cu meniul, mai ales dacă ai ținut post, pentru a nu-ți solicita organismul și a ajunge să te simți rău. Și dacă mergi pe alimente și ingrediente certificate ecologic, sănătatea ta va avea cu atât mai mult de câștigat. 

Fiindcă este un tort raw, va trebui ținut la rece. Și fiindcă este un desert potrivit și pentru copii, sfatul nostru este să-l scoți din timp din frigider.

Iată acum filmul rețetei, cu toate ingredientele și pașii de preparare. Prepararea tortului durează aproximativ 30 de minute, fără timpul petrecut la frigider:

...(citeşte)
12-04-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

 

Ce faci când rămâi cu 3 banane bio super coapte pe care le-ai cumpărat la preț extraordinar din magazinul nostru din Băneasa Shopping City? Sau, ce faci în general cu bananele care au coaja maro închis fiindcă s-au copt prea tare și pe care parcă nici tu nu le-ai mai mânca, iar cel mic le respinge hotărât?

Păi, poți să faci un Banana Bread. Banana Bread, tradus în românește pâine de banane este ceea ce noi numim, popular, un chec cu banane.

Rețete de banana bread este foarte simplă și constă în zdrobirea bananelor prea coapte cu furculița și amestecarea lor cu restul ingredientelor. Apoi trântirea amestecului într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, urmată de introducerea ansamblului în cuptorul pre-încălzit la 180 de grade Celsius, pentru 40 de minute.

Și gata! Spor și poftă bună!

...(citeşte)
01-04-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Astăzi, 9 martie, sărbătorim mucenicii, știe toată lumea, nu neapărat pentru că avem un calendar bisericesc prin preajmă, ci pentru că de câteva săptămâni supermarketurile sunt pline de pungi cu covrigei uscați, gata de pus în zeamă. Nu discutăm acum cât de sănătoși sunt, asta e o altă discuție.

De unde vine sărbătoarea Mucenicilor?

Acum, despre sărbătoare, ce este, de unde vine? Sărbătoarea creștină a Sfinților 40 de Mucenici din Sebastia, prăznuită pe data de 9 martie, s-a suprapus peste începerea anului agricol tradițional dinaintea creștinării și a generat o sărbătoare tradițională din România și Republica Moldova: Mucenicii sau Măcinicii.... (citeşte)

09-03-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Hola!

Guacamole este un aperitiv mexican delicios, care n-are nevoie să sară peste ziduri uriașe pentru a ajunge până aici, mulțumită internetului. Guacamole este o salată gustoasă și consistentă, plină de nutrienți valoroși strecurați printre ingrediente: avocado, roșii, lime, ceapă, usturoi și condimente.

Așa cum vă spuneam într-un articol publicat pe blogul Republicii acum câteva săptămâni, "5 alimente pe care să le consumi iarna pentru a-ţi proteja pielea", avocado este un aliment miraculos pentru pielea uscată. Conține potasiu, vitamina B, vitamina E şi proteine. ceea ce ajută la hidratarea... (citeşte)

27-01-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Amintirea frumoasei vacanțe de iarnă e încă puternică. Iar promisiunea unei mini (micro mai degrabă) vacanțe cum e cea din 24 ianuarie, care pentru unii începe azi, pe noi ne face să ne gândim iarăși la prăjituri. Nu există sentiment de vinovăție, pentru că cele 3 săptămâni trecute de la ultimul dulce savurat de sărbători sunt suficiente, ba chiar prea lungi...

Fără s-o mai lungim, azi îți propunem o rețetă pe care o poți face în weekend, nu durează mai multe de 45 de minute, din care 30 de minute te vei învârti în jurul cuptorului...

Negresa noastră se face cu... (citeşte)

20-01-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

 

Frigul, zăpada și prognozele nu foarte optimiste pentru zilele următoare ne fac să căutăm soluții bune de întărire a imunității sau de remediere a problemelor de sănătate deja apărute.

Și pentru că printre prieteni tot auzim de ghimbir, ba în ceai, ba în suc ori fresh-uri, ne-am gândit să venim tututor în întâmpinare cu o rețetă de suc delicios și ușor picant, cu ghimbir și alte două infrediente dulci, cu care el se împacă foarte bine.

De ce ghimbir? Pentru că este un remediu utilizat în medicina ayurvedică şi are efecte dovedite în lupta cu răcelilor de sezon, cu infecţiile... (citeşte)

16-01-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Despre vitamina C se tot vorbește acum în sezonul rece. Despre ce să le mai pui pe masă la copii, la fel, se vorbește și se tot întreabă. Încercăm să te ajutăm cu rețete simple, gustoase și sănătoase, cum e cea de azi, care combină puterea nutritivă a cartofilor dulci și conținutul lor de vitamina C, cu gustul bun și dulce, preferat de copii. 

Cartofii dulci sunt o sursă uimitoare de vitamina A, care ajută la păstrarea umidităţii pielii şi îi conferă o strălucire sănătoasă protejând-o totodată împotriva deteriorării. Iarna, când și tu și cei mici petreceți mult... (citeşte)

09-01-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Sărbătorile au trecut și au lăsat în urmă mese încărcate, pahare ciocnite, ore pretrecute la volan, distracție pe pârtie sau pe vreo plajă îndepărată, de ce nu? Au rămas însă oboseala, surmenajul, excesele alimentare care încă se resimt, câteva kilograme în plus, poate?

Așa se face că, întrebând printre prieteni și căutând pe net remedii pentru a ne pune pe picioare, am găsit rețeta asta. Am încercat-o deja și funcționează. Ți-o împărtășim acum și ție. Recomandarea este să cauți și să folosești, atât cât se poate, ingrediente ecologice și apă filtrată. Începem cu câteva cuvinte despre ingredientele... (citeşte)

04-01-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok