Zinc
Zincul este un oligoelement prezent în proporții mici în corpul nostru. Corpul uman conține aproximativ 2,5 grame de zinc, stocat în piele și organe (ficat, pancreas, prostată, ochi, glande suprarenale etc.)
Zincul are un rol esențial: creșterea imunității, protecție împotriva îmbătrânirii celulare, menține calitatea pielii, unghiilor și părului. O alimentație sănătoasă și variată face posibilă compensarea necesarului zilnic de zinc.
Corpul nostru asimilează mai puțin de jumătate din zincul din alimente. Există multe alimente bogate în zinc, însă striidile dețin primul loc in ceea ce privește cantitatea de zinc. Zincul se găsește în toate tipurile de alimente: în carnea roșie sau albă, organe, semințe, nuci și cereale, fructe de mare, în special moluște.
Lista alimente bogate în zinc
- Ouă
- Stridii
- Alune
- Lapte
- Sfeclă roşie
- Ficat
- Somon
Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: