Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Zinc
05.03.2021
Laur
707 vizualizări

Zincul este un oligoelement prezent în proporții mici în corpul nostru. Corpul uman conține aproximativ 2,5 grame de zinc, stocat în piele și organe (ficat, pancreas, prostată, ochi, glande suprarenale etc.)

Zincul are un rol esențial: creșterea imunității, protecție împotriva îmbătrânirii celulare, menține calitatea pielii, unghiilor și părului. O alimentație sănătoasă și variată face posibilă compensarea necesarului zilnic de zinc.

Corpul nostru asimilează mai puțin de jumătate din zincul din alimente. Există multe alimente bogate în zinc, însă striidile dețin primul loc in ceea ce privește cantitatea de zinc. Zincul se găsește în toate tipurile de alimente: în carnea roșie sau albă, organe, semințe, nuci și cereale, fructe de mare, în special moluște.

 

Zinc

Lista alimente bogate în zinc

  1. Ouă
  2. Stridii
  3. Alune
  4. Lapte
  5. Sfeclă roşie
  6. Ficat
  7. Somon

Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.