10 alimente pe care nu ar trebui sa le tii niciodata la frigider
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Frigiderul este o mare invenție, nu negăm acest lucru. Ne permite să păstrăm mai mult timp alimente perisabile, cum ar fi carnea, peștele etc. Însă unele alimente nu se împacă deloc cu umiditatea și temperatura scăzută din frigider și își pot modifica gustul, culoarea, proprietățile nutritive sau consistența. De aceea, nu este recomandabil să le depozitezi acolo.
Iată 10 alimente pe care nu ar trebui să le ții la frigider. Află de ce nu e indicat acest lucru și cum e mai bine să le păstrezi :
1. Roșii
Coaja roșiilor este afectată de temperatura din frigider, rezultatul fiind că acestea devin apoase și cu o consistență făinoasă. De asemenea, păstrarea lor la frigider le reduce foarte mult din gust, astfel încât roșiile ținute la frigider câteva zile riscă să devină destul de insipide.
Cel mai bun loc pentru a păstra roșiile este pe un blat sau pe o etajeră, la temperatura camerei. De aceea, e mai indicat să cumperi o cantitate mai mică ca să le poți consuma într-un timp mai scurt, dar bucurându-te de aroma și consistența lor normală.
2. Usturoi
Usturoiul se deteriorează mai repede când e depozitat în frigider ca urmare a umidității, cu excepția cazului în care a fost deja decojit. Cel mai indicat este să păstrezi usturoiul într-un loc uscat, cu o bună circulație a aerului, la temperatura camerei și departe de lumină.
De asemenea, usturoiul se va menține mai mult timp, dacă îndepărtezi cât mai puțin posibil din foile exterioare atunci când desfacei o parte din cățeii de usturoi ca să-i folosești.
3. Cartofi
Temperaturile scăzute transformă amidonul din cartofi în zahăr. Rezultatul este că miezul cartofului devine foarte alb, pierzându-și culoarea gălbuie și, din păcate, și gustul.
Cartofii ar trebui să fie depozitați într-un loc întunecat pentru a nu încolți. Nu e o idee bună să îi speli în prealabil, deoarece se pot strica mai ușor. E de preferat să-i ții într-un sac de pânză.
4. Ceapă
Ceapa conține amidon și, prin urmare, riscă să se umezească și să se înmoaie, iar în final să se strice atunci când e ținută la frigider.
Cel mai indicat este să păstrezi ceapa într-un loc răcoros și întunecat.
5. Pâine
La fel ca și în cazul cartofilor, moleculele de amidon din pâine fac ca acest aliment să nu fie potrivit pentru a fi depozitat la frigider. Temperatura scăzută accelerează o reacție chimică naturală care are loc în pâine și care face ca aceasta să se învechează și să mucegăiască.
Învelește-o într-o folie de plastic și ține-o într-un dulap. Consum-o în maxim 2 zile.
6. Avocado
De fapt, e o mențiune importantă de făcut aici, ne referim la fructele de avocado cu consistența tare, insuficient coapte, nu la cele moi.
Avocado necopt nu ar trebui să fie păstrat la frigider, deoarece temperatura scăzută va prelungi procesul de coacere și va crește riscul ca acesta să se strice mai degrabă decât să se coacă. Avocado copt poate fi însă păstrat la frigider. Chiar și la rece, el se poate strica destul de repede dacă nu e consumat în timp util, așa că nu uita de el și nu-l lăsa decât 2-3 zile în sertarul frigiderului.
Ține fructele de avocado tari la temperatura camerei într-un bol sau un alt recipient până când, testând printr-o ușoară apăsare cu degetul, ți se pare că miezul s-a înmuiat suficient.
7. Nuci
Deși temperaturile mai scăzute pot contribui la conservarea acizilor grași din nuci, alune, migdale sau semințe, gustul lor poate fi afectat.
Cea mai bună modalitate de depozitare a nucilor și a semințelor este într-un recipient care se închide ermetic. Păstrează recipientul în cămară sau într-o încăpere unde să nu fie nici prea cald, nici prea frig. În acest mod, ele își vor menține aroma plăcută timp îndelungat.
8. Verdeață
Tratează verdeața precum pătrunjelul, leușteanul, mărarul, busuiocul sau menta la fel cum ai trata un buchet de flori – taie un pic din tulpina lor și pune-le într-un pahar cu apă proaspătă. Păstrate la frigider, frunzulițele fragede se vor pleoști și se vor înmuia foarte repede, începând să se înnegrească și să putrezească.
În schimb, plantele aromatice cu codițele lemnoase și cu frunze mai puțin delicate precum rozmarin, cimbru sau salvie pot fi păstrate la frigider. Asigură-te că sunt bine uscate înainte, învelește-le într-un șervet de hârtie și depozitează-le la frigider într-o cutie închisă ermetic.
9. Banane
Bananele au nevoie de căldură pentru a se coace în mod adecvat. Acest proces este întrerupt când fructele sunt ținute la frigider. Temperatura scăzută poate conduce de asemenea la înnegrirea cojii bananelor, deoarece celulele acesteia sunt afectate de frig.
Totodată, gustul lor este modificat. Cel mai indicat e să le ții afară și, dacă sunt destul de coapte, ferite de lumină.
10. Cafea
Cafeaua preia cu mare ușurință mirosul alimentelor și al altor produse din jurul său, prin urmare, dacă o vei ține la frigider, aceasta riscă să își modifice semnificativ aroma. Chiar și păstrată într-un borcan, ea ea își poate schimba mirosul când stă în frigider ca urmare a temperaturii.
Sfatul nostru e să o depozitezi într-un recipient închis ermetic, într-un loc cât mai întunecos. Astfel, aceasta își va păstra prospețimea timp îndelungat.
Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursele noastre:
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
omiditeduba pe
] Buy Amoxicillin Online jkj.cxzw.republicabio.ro.ktd.qj http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
taxaecofiruno pe
] Amoxicillin Online ecz.rgxd.republicabio.ro.vna.hy http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
fixeyaxafko pe