Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Soluție simplă pentru tenul acneic: tonic cu oțet de mere și ulei de tea tree, rețetă de Sibel Grigore
20.05.2016
Razvan Mottok
527 vizualizări

Duminică i-am susținut pentru 2 ore pe prietenii de la Republica BIO cu prezenta la standul lor de la Agenda BIO. M-am bucurat să le fiu de ajutor, și le mulțumesc pentru invitație.

În timp ce preparam cele câteva rețete simple puse și pe blogul Republicii, una dintre întrebările pe care le-am primit au fost dacă recomand ceva pentru un ten de adolescentă care se confruntă cu o problemă îngrozitoare: acneea, coșurile!

Mi-am luat tema asta cu mine acasă și am rezolvat-o ca pe problemă de matematică pe băncile liceului. Am preparat deci rețeta pe care ți-o recomand azi, o rețetă la fel de simplă ca și celelalte și mă bucur că ți-o pot împărtăți după ce am testat-o pe fruntea Alexandrei, fețița mea ajunsă la frumoasa, tumultoasa și foarte pretențioasa perioadă adolescentină. Rezultatele bune au apărut după câteva zile.

Alexandra mea este la vârsta când încep să apară coșurile și cum ea nu are răbdare să îi fac o curățare la cabinet, am învățat-o cum să aibe singură grijă de tenul ei, acasă. Pentru ea, și pentru fetele frumoase ca ea, am creat un tonic simplu, ușor de folosit și care este foarte eficient.

Ingredientele necesare. Prepară tonicul într-un recipient mic de sticlă, cam de 50ml.

  • Apă distilată sau apă fiartă și răcită – jumătate din recipient
  • Oțet de mere nepasteurizat – jumătate din recipient
  • Ulei esențial de Tea Tree – 4 sau 5 picături (5, dacă prepari într-un recipient puțin mai mare de 50ml)
  • Un recipient de sticlă cu pulverizator. E bine să fie mic, ca să-l consumi repede, și să ai tot timpul proaspăt. Eu îți recomand unul de 50ml.

Ingrediente pentru tonicul antiacneic

Mod de preparare:

  • Combină toate ingredientele direct în recipient. Am zis că e o rețetă simplă, nu? Știu că la vârsta asta fetele sunt foarte grăbite, mai ales să obțină rezultate vizibile, așa că...
  • Înainte de fiecare folosire, agită bine-bine sticla.
  • Folosește tonicul pentru ten doar după demachierea tenului.
  • Daca ai porțiuni pe față fără coșuri, poți folosi un alt tonic, mai delicat, iar cel pe care l-ai preparat mai sus îl poți aplica doar pe porțiunile cu probleme. Știu că pare puțin complicat, dar acesta este special pentru a usca coșurile.

Tonic pentru ten acneic aplicare

Atenție!

  • Evită să folosești tonicul pe zona ochilor!
  • Nu folosi tonicul dacă ai tenul uscat, sensibil sau foarte deshidratat!

Proprietățile cosmetice ale oțetului organic de mere

Dacă te întrebi “De ce aș pune pe față oțet, când aș putea pune un produs mai parfumat?”, să știi că oțetul de mere este obținut prin fermentarea sucului de mere până când zaharurile din el devin oțet. Și trebuie să folosești un oțet de mere organic, nefiltrat și nepasteurizat, bogat în enzime și minerale, deoarece doar acesta poate trata petele, acneea sau coșurile, datorită proprietăților sale:

  • antibacteriene, antifungice, antivirale, care previn acneea și infecțiile pielii
  • curăță porii, îndepărtează excesul de sebum
  • reface PH-ul pielii și elimină toxinele
  • acidul malic și lactic din oțetul de mere exfoliază pielea și reduc chiar și semnele rămase dupa acneea severă.

Proprietățile cosmetice ale uleiului esențial organic de Tea Tree

De cealaltă parte, uleiul esențial de Tea Tree este și el foarte folosit în tratarea acneei. Uleiul de Tea Tree se poate folosi și simplu, aplicând o picătură în momentul în care simți că apare un coș (fără să aștepți să colecteze puroi), sau în diferite alte produse de îngrijire pentru tenul cu probleme (demachiante, seruri, măști, etc.) și chiar pentru eczeme sau alte iritații ale pielii. Uleiul esențial de Tea Tree este recomandat pentru că:

  • este antibacterian, antifungic, antiviral
  • curăță pielea afectata de infecții sau de acnee juvenilă
  • este stimulant și tonic

Test simplu pentru a verifica alergia cutanată la un ulei esențial

Dacă nu ai mai folosit până acum un ulei esențial, trebuie să-ți faci un test simplu de sensibilitate înainte de a-l folosi constant: aplică o singură picătură la încheietura mâinii și lasă să acționeze 5 minute. Dacă pielea nu se irită, poți să îl folosești fără probleme. Faci testul acesta de câte ori vrei să folosești un ulei esențial nou

 

Așa cum te-am obișnuit, găsești toate ingredientele la Republica BIO, magazinul online care vinde doar produse certificate organic, de calitate.

 

Dragele mele, succes la examene, teze, extemporale sau BAC!

 

Sibel Grigore, cosmetician organic

Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.