7 tipuri de semințe necesare în alimentația ta
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Fie că vorbim despre vitamine, minerale, aminoacizi, fibre, proteine sau orice alte proprietăți nutritive, semințele reprezintă un ingredient care nu ar trebui să lipsească din alimentația ta! Fiind considerate chintesența plantei în devenire, semințele îți vor deveni un aliat de nădejde pentru un stil de viață sănătos!
Iată 7 tipuri de semințe care nu ar trebui să lipsească din alimentația ta:
1. Semințele de cânepă
- sunt un superaliment ce conține 10 aminoacizi esențiali, sunt bogate în proteine și contribuie la dezvoltarea masei musculare.
2. Semințele de in
- conțin o paletă largă de nutrienți, sunt bogate în Omega-3 și în antioxidanți naturali, având un rol important în combaterea tumorilor canceroase.
3. Semințele de susan
- sunt recunoscute pentru gustul lor intens și plăcut, dar au și numeroase proprietăți nutritive: ajută la purificarea sângelui, reprezintă o sursă bogată de minerale și de aminoacizi.
4. Semințele de Chia
- sunt o sursă importantă de fibre, ajută la tratarea tulburărilor digestive și îți asigură o senzație de sațietate de lungă durată.
5. Semințele de chimen
- sunt considerate un antiseptic natural, energizează organismul, întăresc sistemul imunitar și contribuie la ameliorarea răcelilor.
6. Semințele de dovleac
- sunt un bun aliat împoriva afecțiunilor dermatologice, ajută la tratarea artritei sau a osteoporozei și la prevenirea afecțiunilor renale (de exemplu pietre sau nisip la rinichi).
7. Semințele de floarea-soarelui
- neutralizează radicalii liberi și contribuie la refacerea celulelor din corp. Au un rol esențial în reglarea nivelului de colesterol din organism.
Ioana şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursele noastre:
- Health benefits of seeds: sesame, pumpkin, sunflower & linseed
- 7 Super Seeds With Health and Body Benefits
- Health Benefits of Seeds
- Bioavailability of alpha-linolenic acid in subjects after ingestion of three different forms of flaxseed.
- Potential oil yield, fatty acid composition, and oxidation stability of the hempseed oil from four Cannabis sativa L. cultivars.
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: