[Contact] Info şi Comenzi:   0318253555  

Retete

Următoarea rețetă pe care am pregătit-o și încercat-o este tot una raw vegană, și este tot a unui tort. Spre deosebire de rețeta de acum 2 săptămâni, când îți propuneam să încerci tortul curcubeu în 3 culori, rețeta pe care ți-o propunem astăzi este în întregime din ciocolată (cacao crudă, plină de antioxidanți și nutrienți valoroși, și pudră de roșcove). În plus, nu va conține niciun gram de zahăr, ci va fi îndulcită cu sirop de curmale și curmale.

Îți propunem deci un desert sănătos, raw, fără zahăr, fără gluten, cu ingrediente nepregătite termic, care își va păstra intacte vitaminele și nutrienții. Suntem siguri că dacă iubești ciocolata îți va fi greu să nu-l prepari, mai ales că se pregătește repede.

Fiindcă este un tort raw, va trebui ținut la rece. Dacă îl vei servi și copiilor, atunci e bine să-l scoți din timp din frigider.

Iată acum filmul rețetei, cu toate ingredientele și pașii de preparare. Prepararea tortului durează 20-30 de minute, fără timpul petrecut la frigider:

...(citeşte)
04-05-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este inspirată de pe un blog cu rețete raw-vegane, și a fost pregătită de curând în bucătăria noastră. Nouă ne-a plăcut nu numai pentru că este o rețetă veselă, colorată, ci mai ales pentru că este o rețetă raw. Asta înseamnă că ingredientele nu sunt pregătite termic și deci își păstrează vitaminele și nutrienții. Rețeta originală avea 5 straturi de cremă, dar noi am simplificat-o la doar 3 straturi. Suntem convinși însă că gustul a rămas la fel de apreciat ca și cel al rețetei originale.

În plus, rețeta este vegană, ceea ce înseamnă că dacă o pregătești pentru seara de Înviere, vei avea un desert ușor, care nu-ți va solicita digestia în plus față de celelalte rețete din meniul de Paște. Îndemnul nostru este ca oricum să nu exagerezi cu meniul, mai ales dacă ai ținut post, pentru a nu-ți solicita organismul și a ajunge să te simți rău. Și dacă mergi pe alimente și ingrediente certificate ecologic, sănătatea ta va avea cu atât mai mult de câștigat. 

Fiindcă este un tort raw, va trebui ținut la rece. Și fiindcă este un desert potrivit și pentru copii, sfatul nostru este să-l scoți din timp din frigider.

Iată acum filmul rețetei, cu toate ingredientele și pașii de preparare. Prepararea tortului durează aproximativ 30 de minute, fără timpul petrecut la frigider:

...(citeşte)
12-04-2017 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Copiii se așteaptă să primească de Paște tot felul de dulciuri. Unora le place jocul și le caută prin iarbă... Din păcate, cele din comerț sunt fie pline de zahăr, de coloranți, fie de conservanți și alte chimicale. Ce-ai zice dacă anul acesta le-ai oferi niște tratații dulci viu colorate, vesele și gustoase, dar fără „prostii” în ele?

Înlocuiește clasicele ouă de ciocolată cu unele din marțipan de casă, simplu de făcut și extrem de sănătos, plin de nutrienți!

Ce e marțipanul? De unde vine și cum arăta rețeta originală?

Așa-zisele torturi cu marțipan din cofetării sunt superb decorate, dar sunt... (citeşte)

28-04-2016 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Ideea principală este că poți transforma repede, fără foc, orice fruct în gem, cu ajutorul semințelor de chia. Sănătos, gustos, cu superproprietăți. Bun pentru copii, chiar de la diversificare.

Gemurile și dulcețurile înseamnă în mod obișnuit fructe fierte împreună cu zahăr până când își cam pierd proprietățile benefice. Există însă o variantă foarte simplă prin care poți prepara gemuri pentru cei mari, dar și pentru pitici, fără a recurge la preparare termică, păstrând intacte toate calitățile nutritive ale fructelor. 

Încearcă și tu gemul de fructe cu semințe de chia bio. Am mai vorbit despre... (citeşte)

30-03-2016 2 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Rețeta mea raw vegană de budincă cu chia este ideală pentru oricine dorește să se bucure de gustul cremos al unei gustări care nu necesită preparare termică și care cere minim de efort la preparare. Mai grea e așteptarea până când e gata, pentru că budinca are nevoie să stea o perioadă cuminte undeva, fie la temperatura camerei, fie în frigider. Până când semințele de chia absorb suficient lichid ca ea să ajungă la consistența corectă de... budincă. 

Câteva cuvinte despre chia, dacă mai era nevoie. Chia, de fapt semințele de chia sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente, inclus în categoria superalimentelor. Doar 28... (citeşte)

25-03-2016 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Azi îți propun să te imunizeazi cu o salată inedită, proaspătă și aromată, cu spanac tânăr și cu ...căpșuni! Salata mea plină de vitamine e perfectă pentru o primăvară capricioasă ca aceasta prin care trecem, când vremea e rece și umedă, iar virusurile bântuie la tot pasul, purtate de vânt.

Tarabele din piață sunt pline de spanac verde, proaspăt, cu o bogăție de minerale și vitamine de care ai atâta nevoie acum. Caută-l pe agricultorul de la care cumperi de obicei, cel despre care știi că nu stropește legumele și fructele cu chimicalele periculoase, cele despre care îți tot spunem că e bine să... (citeşte)

23-03-2016 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Turmeric, curcumă, curcumină - ghici care e cel mai puternic antiinflamator din lume? Mai multe denumiri care se referă la același ingredient culinar, mai exact turmeric sau curcumă. Curcumina este numele puternicei substanțe antiinflamatoare pe care el o conține.

Turmericul sau curcuma se folosește în mod uzual la gătit în India, dar este în același timp și unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare care există pe lume De fapt turmericul este mai mult decât un condiment, el poate fi considerat un superaliment extrem de eficient, ale cărui beneficii pentru sănătate sunt confirmate de nenumărate studii. 

În mâncare, el  o minunată culoare aurie preparatelor, iar în bucătăria indiană este folosit regulat pentru a... (citeşte)

25-01-2016 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

De Crăciun trecut am preparat turtă dulce chiar aici, în bucătăria nou-nouță de la Republica BIO. Și pentru că dulciurile nu trebuie să fie în mod obligatoriu nesănătoase, îți recomand rețeta mea plină de condimente bio și aromate, care te va energiza și îți întări imunitatea. Vei rezista cu cu brio vremii de afară, frigului, gheții, deszăpezitului, dezghețatului, săniușului și tuturor provocărilor cu care iarna te întâmpină.

Condimentele sunt alimentele care conțin cea... (citeşte)

12-01-2016 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Sărbătorile au fost dintotdeauna un prilej pentru a pune pe masă cele mai reușite preparate culinare. Tradiționaliștii se mândresc cu rețetele transmise din generație în generație. Alții, aleg feluri de mâncare exotice pentru a-și impresiona musafirii. Și, în fine, mai există unii care nu vor să aleagă gustul în detrimentul sănătății. Dacă și tu faci parte din categoria asta, atunci știi că pe masa ta vor fi preparate sănătoase, dar departe de a fi insipide. Sunt sărbătorile de iarnă și-ți vei surprinde familia sau prietenii cu rețete minunate și în același timp sănătoase.

Iată de ce îți propun pentru acest Crăciun o rețetă de fursecuri foarte speciale, pline de antioxidanți și substanțe nutritive care îți vor întări imunitatea, foarte gustoase după cum confirmă colegii mei de la Republica BIO care le-au degustat și care arată atât de bine încât îi vor încânta pe cei mari și cei mici deopotrivă.

...(citeşte)
17-12-2015 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Prietenii de la Republica BIO mi-au mărturisit că rețeta de brioșe chesese-cake raw vegane preparată de mine împreună cu  Irina și Teodora a avut mare căutare pe blogul lor. De data asta, am pentru tine o rețetă pe care am preparat-o singură. Cu ingrediente sănătoase din cămara certificată a Republicii BIO, cu multă dragoste din partea mea și cu toată susținerea fetelor.

Încep cu o glumă pe care o spunem mereu eu și prietenele mele, ori de cîte ori una dintre noi vrea să prepare negresele astea:

Irina: ce poate fi mai bun decât nişte negrese pline de ciocolată?
Teodora și Anastasia: nişte negrese pline de ciocolată acoperite cu sos de ciocolată!

...(citeşte)
30-11-2015 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok