Curry de năut și tofu
Ingrediente
- 1 ceapă roșie
- 3 căței de usturoi
- 200 g tofu
- 1 ardei iute roșu (sau după gust, în funcție de cât de picantă doriți mâncarea)
- 1 lingură ulei vegetal
- 1 lingură coriandru măcinat
- 2 lingurițe chimen măcinat
- ½ linguriță piper roșu cayenne
- 1 linguriță turmeric
- 1 x 400 g roșii cuburi din conservă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 x 400 g cutie de năut
- 2 lingurițe boia dulce
- 2 lingurițe garam masala
- ½ lămâie
- 2 lingurițe semințe de chimen
Mod de preparare
Curăță ceapa și usturoiul, apoi toacă ceapa și 1 cățel de usturoi mărunt. Taie brânză tofu în cuburi.
Ia ardeiul iute și măruntește-l cât de bine poți.
Încinge uleiul vegetal într-o tigaie, adăugă ceapa și usturoiul și gătește-le încet, până când ceapa începe să devină aurie.
Adăugă apoi coriandrul și chimenul măcinat, piperul roșu cayenne și turmericul. Gătește-le în continuare timp de 1 minut. Amestecă și roșiile tăiate cuburi din conservă plus o jumătate de cutie de apă. Lasă să fiarbă încă 10 minute.
Între timp, încinge într-o altă tigaie o lingură de ulei de măsline și gătește brânză tofu până când devine galben-aurie. Scurge apoi uleiul în exces pe o hârtie de bucătărie.
Ia năutul din cutie, scurge apa, clătește-l bine și adăugă-l în sosul de roșii. În timp ce preparatul fierbe, adăugă boia, garam masala, sucul de la lămâie. Poți să mai pui puțină apă dacă ți se pare că a scăzut prea mult. Apoi adăugă și tofu. Presară sare, după gust.
Ia din nou o tigaie curată și pune o lingură de ulei de măsline. Adaugă semințele de chimen și prăjește-le ușor, cât să-și elibereze aroma, apoi adaugă și restul de usturoi tăiat felii și ardeiul iute.
Când usturoiul devine auriu, presară pătrunjel sau coriandru proaspăt și mai amestecă 2-3 minute. Adaugă amestecul în curryul de tofu și năut.
Preparatul este foarte gustos cald, decorat cu pătrunjel sau coriandru verde, felii de ceapă și roșii, alături de orez basmati sau pâine indiană.
Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursa: www.jamieoliver.com
TAG-uri: